بررسی دیدگاه آیت الله جوادی آملی پیرامون علوم طبیعی اسلامی

خبرگزاری شبستان: دومین نشست از سلسله نشست های دانشجویی تعامل با موضوع دیدگاه آیت الله جوادی آملی پیرامون علوم طبیعی اسلامی برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، موسسه مطالعات علم دینی صدرا سلسله نشست های دانشجویی تعامل را با هدف معرفی، بررسی و نقد دیدگاه ها و ایده های نو در علوم انسانی می کند.

این گزارش می افزاید: دومین جلسه از سلسله نشست های دانشجویی تعامل با موضوع "بررسی دیدگاه آیت الله جوادی آملی پیرامون علوم طبیعی اسلامی" ساعت 16 تا 18 عصر روز دوشنبه، سوم شهریور ماه برگزار می شود.

 در این نشست پایان نامه سید محمد عماد اعرابی، دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر با عنوان «نقد و بررسی عملکرد متفکران ایرانی پیرامون علوم طبیعی اسلامی با تکیه بر دیدگاه آیت الله جوادی آملی» ارائه و نقد و بررسی می شود.

در بخشی از چکیده ای رساله وی آمده است:

غرب همیشه در دو سوی افراط و تفریط ایستاده است. از کاهنان علم‌ستیز گرفته تا دانشمندان علم‌زده. این روزها دسته‌ای علم را همچون متون مقدس قرون وسطی غیر قابل خدشه دانسته و همه چیز را با آن سنجیده و توجیه می‌کنند و دسته‌ای دیگر از سر مخالفت با هر نظریه و  قانون جهانشمول، علم را تخطئه کرده و آن را فاقد اعتبار و موهوم می‌دانند. در این میان جهان اسلام اغلب متأثر از غرب به دنباله‌روی از جریانات پوزیتیو و یا پست مدرن رفته‌اند؛ با توجه به این هجوم همه‌جانبه نظریه‌های غربی جریاناتی اصیل به ارائه دیدگاه اسلامی و بومی در این زمینه پرداخته‌اند.

 دیدگاه‌هایی که در آن بازشناسی جایگاه واقعی علم حداقل در قلمرو کشورهای اسلامی و در میان مسلمانان از هر سو امری حساس و مهم تلقی می‌گردد؛ محصولی که از آن تعبیر به «علم اسلامی» و یا «علم دینی» می‌کنیم. «علم دینی» دغدغه‌ای است که  سالیانی ذهن و فکر عالمان حوزوی و دانشگاهی را معطوف به خود ساخته و در این میان هر کدام در حد فهم و احساس تکلیف خود درباره این موضوع به تفکر و تأمل پرداخته‌اند.

 در این پایان‌نامه که تحقیقی است در حوزه علم دینی نگاه خود را بر امکان و تحقق علوم طبیعی اسلامی متمرکز کرده و برآنیم که ابتدا ضمن ارائه توضیح مختصری از تاریخ و نحوه شکل‌گیری علم غربی نگاهی هر چند کوتاه و اجمالی به نحوه ورود و مواجهه دانشمندان جهان اسلام با این علوم بیاندازیم. سپس وارد حوزه شکل‌گیری علم‌اسلامی و دیدگاه متفکران ایرانی پیرامون علم‌اسلامی خواهیم شد. در انتها سعی داریم با محوریت بیانات و نظرات آیت‌الله جوادی‌آملی، دیدگاه ایشان پیرامون علم اسلامی را صورت‌بندی کرده و تا حد ممکن نقاط اتحاد و افتراق این دیدگاه را با دیگر دید‌گاه‌های موجود در این زمینه بازشناسیم.

 بر این اساس در این نوشتار به این سوالات پاسخ داده شود: دین چه ارتباط و نسبتی با شکل‌گیری علوم کنونی داشت؟،  آیا علم کنونی واجد جهان‌بینی خاصی است؟، آیا می‌توان علم را به مثابه یک جهان‌بینی در نظر گرفت؟، نقش ارزش‌ها و ایدئولوژی‌ها در شکل‌گیری علوم چگونه است؟، دانشمندان ایرانی معاصر در مواجهه با علم کنونی چه رویکری را اتخاذ کرده‌اند، آیا تولید علم اسلامی ممکن و تحقق پذیر است؟، آیت‌الله جوادی‌آملی چه رویکردی پیرامون علوم کنونی و شکل‌گیری علم اسلامی اتخاذ کرده‌اند؟، عناصر بنیادین در شکل‌گیری علم اسلامی از دیدگاه آیت‌الله جوادی‌آملی چیست؟ و ایشان چگونه دیدگاه خود را در این زمینه صورتبندی می‌کنند؟

بنا بر گزارش روابط عمومی موسسه مطالعات علم دینی صدرا این نشست در دفتر موسسه به نشانی کشاورز غربی، بین خیابان کارگر و جمالزاده، پلاک ۱۱۵، طبقه ۲ برگزار می شود.

پایان پیام/

کد خبر 396068

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha