آمارطلاق در شهرستان ها بیش از 25 درصد است/ سایت‌های همسریابی را به هیچ عنوان تأیید نمی کنیم

خبرگزاری شبستان: معاون امور ساماندهی وزارت ورزش با اشاره به راه اندازی کارگروه طلاق گفت: 20 درصد طلاق ها در سال های ابتدایی زوج ها رخ می دهد در حالی که این آمار در شهرهای دیگر استان های همجوار به بیش از 25 درصد می رسد.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمود گلزاری، معاون امور ساماندهی وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر تشکیل کارگروه طلاق گفت: 20 درصد طلاق ها در سال های ابتدایی زوج ها رخ می دهد در حالی که این آمار در شهرهای دیگر استان های همجوار به بیش از 25 درصد می رسد.

وی اظهار کرد: آمار طلاق استان یزد که نسبت به استان های دیگر کمتر است اکنون 2 برابر شده است.

 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه این طلاق‌ها معمولا بانوان و آقایان زیر 30 سال را تهدید می‌کند و ما نیز در وزارتخانه مسئولیت رسیدگی به امور جوانان را در این سنین بر عهده داریم تلاش کردیم تا با ایجاد کارگروه طلاق در چند بعد به این افراد خدمت رسانی کنیم.

وی اظهار کرد:گروه اول افرادی هستند از روی بی فکری طلاق گرفته‌اند و امکان بازگشت مجدد به زندگی با همسر سابق برایشان میسر است و به گفته قرآن کریم نیز این افراد سزاوارترین همسران برای آنان هستند، گروه دوم افراد پاکدامنی هستند که بنا به مصلحت طلاق گرفته اما نیاز به مشاوره و راهنمایی و ازدواج مجدد دارند.

وی افزود: سعی داریم با همکاری معاونت پیشگیری از جرم و معاونت فرهنگی قوه قضاییه، بهزیستی، وزارت کشور و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری کارگروه طلاق را تشکیل داده و طی آن راهکارهای شگیری از طلاق و مدیریت پس از طلاق را در بین جوانان مورد مطالعه و اقدام جدی قرار دهیم.

وی ادامه داد: بیشتر طلاق ها در خانم ها زیر 25 سال رخ می دهد حالا شما حساب کنید ما با چند صد هزار جوان جداشده از همسر خود روبرو هستیم که به دلیل واکنش های جامعه و انگ اجتماعی چیزی به زبان نمی آورند.

وی با بیان اینکه ما باید تلاش کنیم تا قبل از طلاق این افراد را شناسایی کرده و راهنمایی های لازم را به آنها بدهیم، تصریح کرد: ما بعد از طلاق یک دوره کوتاه زمان داریم که این زوج های جداشده را به خانواده هایشان برگردانیم.


گلزاری با اشاره به وجود 24 میلیون جوان از گروه های سنی 15 تا 29 سال تصریح کرد: وزارت ورزش و جوانان مسئولیت پیگیری مشکلات این گروه را بر عهده دارد زیرا ما مسئولیت اجرایی نداریم و فقط پیگیر مسایل جوانان هستیم بنابراین شما نباید انتظار اشتغالزایی برای جوانان از ما داشته باشید.

معاون امور ساماندهی جوانان وزارت ورزش با بیان اینکه ستادهای ملی ساماندهی امور جوانان در کلیه استان ها پیگیر مسایل جوانان است، تصریح کرد: حتی کمیسیون های فرهنگی و اجتماعی نیز بر مسئله جوانان حساس هستند و گام های خوبی در این راستا برداشته شده است.

وی با بیان اینکه هفت مرحله پرچالش در حوزه جوانان را شناسایی کردیم، گفت: این حوزه ها شامل مسایل قبل از ازدواج، حل مسایل اقتصادی، برنامه ریزی برای همسریابی، مشاوره های قبل از ازدواج، راه اندازی مراکز مشاوره ازدواج با آموزش های خانواده، آموزش جنسی جوانان، راه اندازی کارگروه های طلاق و راه اندازی مجمع خیرین سلامت است.

وی تشکیل مجمع خیرین سلامت را از دیگر اقدامات وزارت ورزش در حوزه اقتصادی عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه بسیاری از مجمع خیرین ناهماهنگ عمل می کنند به طوری که یک نفر از چندین موسسه وام یا جهیزیه دریافت می کنند از این رو مقرر شد به خیرین دلسوز اطلاع رسانی کنیم و قوی ترین آنها را به عنوان هیئت مؤسس انتخاب کردیم و از میان آنها یک نفر هیئت امنا انتخاب شد که بیش از 30 نفر هستند.

وی با اشاره به اعطای کارت هوشمند تهیه جهیزیه برای زوج ها خاطرنشان کرد: مبلغ این کارت پنج تا 10 میلیون تومان است اما به صورت نقدی پرداخت نمی شود بلکه زوج ها می توانند با در اختیار داشتن این کارت جهیزیه خود را تهیه کنند.

وی با اشاره به وام ازدواج جوانان تصریح کرد: این وام با پیگیری های آقای گودرزی و همکاری آقای نوبخت و دکتر سیف با وجود کاهش اعتبار تا حدودی به سرانجام رسیده است و درصدد هستیم در بودجه سال 94 اعتبار خوبی برای این موضوع در نظر بگیریم.

وی ادامه داد: برای یک میلیون نفر وام ازدواج پیش بینی شده است و برای کسانی که از قبل ثبت نام کرده اند نیز اقدام شده است.

وی با اشاره به سایت های همسریابی و با بیان اینکه ما هیچ سایتی را به رسمیت نمی شناسیم، گفت: ما تاکنون هیچ مجوزی برای سایت های همسریابی صادر نکردیم و همچنین توانستیم آنها را قانع کنیم که چگونه جوانان می توانند به انتخاب همسر خود از طریق این سایت ها اطمینان کنند اما در حال بررسی مراکز انتخاب همسریابی و مراکز مشاوره های معتبر هستیم و همچنین با سازمان تبلیغات اسلامی نیز در رابطه با این موضوع جلساتی را برگزار کردیم.

 

حدود دو روز پیش با برخی از سایت‌های همسریابی که تا اندازه‌ای وضعیت بهتری داشتند، جلسه داشتیم اما هیچ کدام از دعوت‌شدگان نتوانستند ما را در زمینه چگونگی همسریابی از طریق دنیای مجازی و برخورداری از زندگی مشترک مطلوب قانع کنند.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر 300 سایت به عنوان سایت همسریابی فعالیت می‌کنند. گاهی اوقات این سایت‌ها فیلتر می‌شوند گاهی اوقات فیلتر نمی‌شوند و برخی مواقع به صورت پنهانی کار می‌کنند. به هرحال آنها از نظر ما غیرقانونی هستند.

 

وی با اشاره به پرتال جامع اوقات فراغت که در دولت قبل تعطیل شد گفت: ما از شادی‌های حلال میان جوانان حمایت می‌کنیم اما متولی اجرای آن نیستیم. تلاش داریم سهم جوانان را از برنامه‌های شادی که مغایرتی با فرهنگ اسلامی ندارد در قالب اهدای بن افزایش دهیم.

 

گلزاری با بیان اینکه شعار امسال هفته دولت آرامش و امید است، خاطرنشان کرد: در سال های گذشته به دلیل حاکم بودن ناآرامی های روحی و روانی در جامعه مردم بسیار نگران بودند به گونه ای که در میان مشکلات عصبی و روانی ،اضطراب از آمار بالایی برخوردار بود.

معاون امور ساماندهی جوانان وزارت ورزش با اشاره به اینکه مشکلات روانی و عصبی نسبت به جمعیت کشور بسیار بالا بود، افزود: این عوامل به دلیل مسایل موجود در حوزه های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و سلامت در دولت قبل بود.

گلزاری با بیان اینکه ناامیدی زمینه ای برای ابتلا به افسردگی در جامعه است، گفت: افسردگی نیز موجب گرایش جوانان به اعتیاد و آسیب های اجتماعی است.

وی با اشاره به نبود عدالت در سال های گذشته تصریح کرد: وقتی جوانان مشاهده می کردند چندین هزار نفر بدون اینکه در کنکور شرکت کرده باشند و یا از فرآیند علمی و گزینشی منظم عبور کنند به دانشگاه راه پیدا می کردند دچار ناامیدی و سرخوردگی می شدند که همه اینها در افسردگی جامعه نقش مهمی داشتند.

وی نوع بیان کلام میان دولتمردان را از دیگر عوامل ناامنی و مشکلات روحی در جامعه عنوان کرد و افزود: با روی کار آمدن دولت یازدهم و مذاکرات سیاسی و هسته ای موفق دولت در عرصه های بین المللی تا حدودی امنیت به جامعه برگردانده شد و همچنین با برنامه های خوب در حوزه های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی ناآرامی های گذشته تا حدودی از میان رفت و مردم به یک آرامش نسبی دست یافتند.



پایان پیام/

کد خبر 396802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha