جای خالی موسیقی در کشور فراموش نشود

حمید شاه آبادی گفت: در شرایطی به سرمی بریم که هنر ایران را موسیقی‌های سخیف مورد هجمه قرار داده و ما نتوانسته‌ایم ذائقه موسیقایی مردم را در برابر این هجمه‌ها محافظت کنیم که این نشان دهنده رضایت ما به حداقل هاست.

به گزارش خبرنگار شبستان حمید شاه‌آبادی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره موسیقی نواحی گفت : خوشحالم که کاروان موسیقی نواحی در کشور دوباره به راه افتاده است. امیدوارم با نگاه تیزبینانه همه شما هنردوستان نه تنها این کاروان از حرکت باز نایستد بلکه برسرعت و رونقش افزوده شود.

 

شاه‌آبادی افزود: از همه عزیزانی که در برگزاری این جشنواره بزرگ سهیم بوده‌اند تقدیر و تشکر می‌کنم. به ویژه از آقای ترابی سرپرست دفتر موسیقی که در دوران مدیریت یک‌ساله‌شان با برگزاری این جشنواره برگ زرینی بر تارک موسیقی افزود و نشان داد که بسیاری از کارهایی که به دلایل مختلف بازمانده بود با نگاهی تیزبینانه قابل اجرا است. از ارکستر ملی گرفته تا جشنواره موسیقی نواحی.

 

معاون هنری وزارت ارشاد با اشاره به اینکه اقوام مختلف کشور ما همچون دانه‌های تسبیح در کنار یک‌دیگر قرار گرفته‌اند، افزود: موسیقی به سان نخ تسبیح این اقوام را درکنار یکدیگر متحد کرده است. جا دارد این جشنواره بتواند به عنوان منشأ خیر و برکت به یکپارچگی و اتحاد ملت ما کمک کند.

 

وی تصریح کرد: یک جشنواره وقتی مهم‌ و تأثیرگذار است که آینده‌اش نیز ترسیم شود. آنچه به عنوان جشنواره موسیقی نواحی برگزار شد، یک قطعه از پازل موسیقی نواحی است. باید دیگر قطعات این پازل هم در آینده نزدیک تکمیل شود تا پازل عظیم موسیقی نواحی شکل بگیرد.

 

شاه‌آبادی با اشاره به اینکه باید آسیب‌شناسی جدی در حوزه موسیقی نواحی شکل بگیرد، افزود: این آسیب شناسی می‌تواند راه و رسم موسیقی نواحی را بهتر ترسیم کند ونشان بدهد.

 

معاون هنری وزارت خاطرنشان کرد: قطعاً بزرگان موسیقی نواحی در این باب کوشیده‌اند اما آنچه در این حوزه مغفول مانده، یک سیاست کلان و جامع است. این سیاست باید به حدی باشد که موسیقی نواحی در سبد شنیداری مردم جای بگیرد و نقش ایفا کند. شاید آن نقطه تعالی را خوب ترسیم نکرده‌ایم.

 

شاه‌آبادی درادامه با اشاره به اینکه نباید به برگزاری جشنواره اکتفا کنیم، افزود: باید بزرگان این حوزه را حفظ و صیانت کنیم. اما همین که این موضوع به خطر افتاد تلقی کرده‌ایم یک گام به عنوان جشنواره کافی است. همین که در سال‌های اخیر حرکت‌هایی شده و آثار چهره‌های دورافتاده ثبت و ضبط شده این اقناع را برای ما به وجود آورده که داریم کار خوب و مناسبی انجام می‌دهیم.

 

وی خاطرنشان کرد: اما من فکر می‌کنم حفظ گلخانه‌ای موسیقی نواحی فقط یک گام است. اگر به این حفظ گلخانه‌ای اکتفا کنیم به این معنا است که ایستاده‌ایم و به ایستایی نیز اکتفا کرده‌ایم.

 

شاه‌آبادی در ادامه سخنانش با بیان اینکه در شرایطی قرار داریم که هنر ایران را موسیقی‌های سخیف مورد هجمه قرار داده‌اند، افزود: ما نتوانسته‌ایم ذائقه موسیقای ملت را در برابر این هجمه‌ها محافظت کنیم و این نشان می‌دهد که به حداقل ها رضایت داده‌ایم.

 

معاونت هنری وزارت ارشاد ادامه داد: من نمی‌گویم بیایید و آثار تلفیقی ارائه دهید تا از این طریق موسیقی نواحی وارد سبد شنیداری خانواده‌ها شود. سخنم این است که همین جشنواره باشکوه با استقبال با شکوهی که در همین تالار وحدت برگزار شد برای ما کافی است که بدانیم اگر بسترها برای اجرا عمومی فراهم شود قطعاً مورد استقبال و حمایت علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

 

وی افزود: جا دارد نگاه ما در حوزه موسیقی نواحی از برگزاری جشنواره فراتر رود تا حضور موسیقی نواحی را در زندگی روزمره مردم شاهد باشیم. و نگاه تدافعی فعلی به نگاه بلندمدت تبدیل شود. امیدوارم صدا و ندای کارشناسان و همه کسانی که در این حوزه دستی بر آتش دارند، مدیران را هشیار کند و نباید جای خالی موسیقی در کشور فراموش شود.

 

شاه‌آبادی در پایان سخنانش گفت: جا دارد از جناب استاد درویشی و همه کسانی که برای موسیقی نواحی کشور زحمت کشیده‌اند مثل جهانگیر نصری اشرفی تشکر کنم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 39746

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha