به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، نشست خبری «سیدعباس صالحی» معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور وی و «محمودرضا برازش» مدیر کل دفتر امور چاپ، «علی شجاعی صایین» مدیر اداره کتاب و کتابخوانی ارشاد، «امیرمسعود شهرام نیا» مدیر مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی، «نجفعلی میرزایی» مدیر خانه کتاب، «مهدی قزلی» مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی و «علی اصغر سیدآبادی» مدیر دفتر مطالعات وزارت ارشاد، صبح امروز 8 شهریورماه در سالن شورای فرهنگ عمومی برگزار شد.
«امیرمسعود شهرام نیا» مدیر مؤسسه نمایشگاه های فرهنگی کشور در این نشست با تاکید بر اهمیت صنعت نمایشگاهی در حوزه بین المللی و جایگاه آن و بحث دیپلماسی فرهنگی، گفت: حضور ایران در نمایشگاه های بین المللی به شکل گیری دیپلماسی فرهنگی کمک می کند و با این نگاه، سعی کردیم در موسسه نمایشگاه ها فعالیت مان را ادامه دهیم و با تقویت و نوآوری، این فعالیت ها را تبدیل به احسن کنیم.
وی با اشاره به نمایشگاه های داخل کشور، بیان کرد: در حوزه داخلی نیز عمده ترین فعالیت موسسه، بر برگزاری نمایشگاه کتاب است که در حال حاضر، دبیرخانه دائمی نمایشگاه کتاب نیز در این راستا فعال شد و مسئولیت برنامه ریزی سیاستها را انجام دادیم تا نمایشگاه کتاب را از یک اتفاق به یک پروسه تبدیل کند.
شهرام نیا افزود: از دیگر نمایشگاه های داخلی که برگزار کردیم، نمایشگاه قرآن تهران بود و نمایشگاه رسانه های دیجیتال و مطبوعات را نیز پیش رو داریم.
وی با بیان اینکه موسسه نمایشگاه های فرهنگی، متولی برگزاری نمایشگاه های استانی نیز هست، عنوان کرد: چون عملاً ما شبکه توزیع مناسبی نداریم، ناچاریم در این حوزه با برگزاری نمایشگاه های کتاب استانی، این کمبود را جبران کنیم. با مشارکت تشکل ها، بازبینی هایی در شیوه اجرا صورت گرفت تا دور جدید نمایشگاه های استانی با این نگاه اجرایی شود. به همین منظور تا پایان سال، 24 نمایشگاه استانی در 24 استان کشور خواهیم داشت.
مدیر موسسه نمایشگاه های فرهنگی با اشاره به نمایشگاه های کتاب خارج کشور، خاطرنشان کرد: اصولا کتاب جزء مجموعه نمایشگاههایی است که ما ظرفیت خوبی برای حضور داریم، هم فرصت خوبی برای معرفی نشر ایران است و از سوی دیگر امکان تبادل در نظر بینالملل و دیپلماسی فرهنگی فراهم میشود.
وی با تاکید بر اینکه 20 نمایشگاه خارجی برای سال جاری در دستور کار است، بیان کرد: ایران در صنعت نشر به جهات مختلف در بسیاری حوزهها حرفهای بسیاری برای گفتن دارد. نمایشگاههای خارجی هم بازبینی شده و در تلاشیم به جای حضور تعدادی از مدیران ارشاد از حضور اصحاب نشر و نویسندگان استفاده کنیم.
شهرام نیا به اهمیت حضور ایران در نمایشگاه فرانکفورت اشاره کرد و آن را بااهمیت دانست و گفت: امسال نیز با برنامه ریزی خاص در نمایشگاه فرانکفورت حاضر میشویم، کل فضای در اختیار ایران به تشکلهای نشر و ناشرین اختصاص یافته و ناشرانی که امکان حضور مستقیم نداشتند از طریق اتحادیه ناشران آثارشان ارائه میشود. امیدواریم تا آغاز نمایشگاه فرانکفورت آئین نامه گرنت مصوب شود و مجموعه تصورم این است که دست پر در این نمایشگاه حضور خواهیم داشت ضمن اینکه مهمان ویژه سال 2016 نمایشگاه مسکو و 2017 نمایشگاه بولونیا خواهیم بود.
وی در پایان توزیع کتاب را نامناسب دانست و افزود: از ابتدای سال 6 و نیم میلیارد تومان کتاب توزیع شده است؛ از اوایل شهریور سال گذشته تا امسال 15 میلیارد تومان خروجی کتابهای خریداری شده بوده است.
پایان پیام/
نظر شما