ما یوسف سعادت و فطرت را در چاه نفس خویش زندانی کرده ایم

حجت الاسلام صدیقی گفت: آیت الله بهجت آینه نور و رحمت الهی و مشمول مرموزترین اسرار حق بود که هیچ کس با هر اندازه از استعداد به جایگاه او نمی رسد، او علم را با ایمان، عمل صالح و مجاهدت درآمیخته بود.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، خطیب جمعه تهران در آیین گرامیداشت دومین سالگرد درگذشت آیت الله محمدتقی بهجت فومنی این عالم ربانی را صفحه ای از علم الهی و مائده لوح محفوظ خواند و گفت: صحبت کردن از شخصیتی که انیس امام عصر (عج) بود بسیار سخت است چراکه وی شباهت بسیار به معصومان (ع) در عصر کنونی داشت و مصداق کاملی از ایمان و اخلاق بود.

وی با اشاره به علاقه قلبی اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان به آیت الله بهجت اظهار کرد: رسیدن به مقامات اعلی راه های بسیار دارد که در کتب آسمانی، روش و عملکرد مقربان و نیز سیره عملی ائمه معصوم (ع) دستورالعمل هایی برای آن آمده است اما باید توجه داشت که در این مسیر داشتن معرفت همراه با عمل صالح، مجاهدات، مراقبه مستمر و مقابله با جاذبه های دنیای فانی ضرورتی انکارناپذیر است.

حجت الاسلام صدیقی با بیان این مطلب که انسان های خاص در دوران زندگی خود بتدریج زنجیره های ایمان را برای نزدیکی به خدا کامل می کنند، تصریح کرد: تقویت نفس لوامه برای بهره مندی از نصرت ملائکه الهی و دستیابی به قرب پروردگار اصلی مهم است که باید برای رسیدن به آن بیداری های شبانه، سرکوب کردن غرائز، مراقبه دائم و روی گردانی از شهرت را وجهه خود قرار داد.

خطیب جمعه تهران با اشاره به آیات قرآنی مبنی برسخیف بودن انسان و ضرورت تلاش برای طی مسیر رشد و تعالی بیان کرد: همه ما یوسف سعادت و فطرت را در چاه نفس خویش زندانی کرده ایم و اینچنین مقام خلیفه الهی را از دست می دهیم در حالی که برای رسیدن به جان پاک باید آلودگی از هر گونه گناه را زدود.

وی کنار گذاردن تعلقات دنیوی را شرط پیمودن مسیر کمال و تعالی توسط انسان خواند و ابراز کرد: انسان باید با روحیه ایثارگرایانه و با کنار گذاشتن تعلقات همراه با انجام عمل صالح و با دوری از معامله کردن با خدا جان خود را پاک کرده و قلل رشد را فتح کند که در این میان حضور ولی الهی برای پرهیز از گناهانی همچون عجب و غرور است.

حجت الاسلام صدیقی با تاکید بر لزوم شرمندگی در محضر الهی حتی به هنگام ایثار هستی خود توسط انسان عنوان کرد: انسان آرام را امواج مشکلات متزلزل نمی کند چراکه او همواره با یاد خدا آرام است و این آرامش با قرار گرفتن در لوای امام عصر (عج) محقق می شود البته باید توجه داشت ما به مقامات بالا دست نمی یابیم مگر با عمل صالح همراه با علم.
وی ارتباط با فقهای زمان را از واجبات مسلمانان در هر عصر و دوره ای برشمرد و تاکید کرد: عدم ارتباط با عالمان زمان به عدم تاثیر اعمال بر کمال آدمی می انجامد باید بدانیم که ما در باتلاق دشمنی گرفتار هستیم که اسرائیل و آمریکا حتی به پای آن نمی رسند و آن نفس است که تنها با مجاهدت می توان با آن مقابله کرد.

حجت الاسلام صدیقی با اشاره به وجود و بروز صفات خارق العاده در آیت الله بهجت در دوران کودکی و پیش از بلوغ ابراز کرد: وی آینه نور و رحمت الهی و مشمول مرموزترین اسرار حق بود که هیچ کس با هر اندازه از استعداد به جایگاه او نمی رسد چراکه او علم را از کودکی دریافته و این علم را با ایمان، عمل صالح و مجاهدت درآمیخته بود.

خطیب جمعه تهران با بیان این مطلب که در طول تاریخ هیچ کس دلیل شرم، تضرع و التماس علما به درگاه الهی را به درستی درنیافته است، گفت: نجوای الهی آنچنان در دل و جان علما طنین انداز است که همواره خود را در برابر پروردگار شرمنده می دانند و اصلا خود را در مقابل عظمت الهی هیچ می بینند.

وی مقصد حقیقی انسان را دارای دو جهت دانست و اظهار کرد: قرار گرفتن قدرت خدا در مرکز فرماندهی قلب انسان و آینه شدن برای علم نامتناهی پروردگار وجوه این مقصد است.

حجت الاسلام صدیقی آیت الله بهجت را ذوب شده در جلال الهی دانست و خاطرنشان کرد: هنگامی که انسان خود نباشد خدا است، همچون آیت الله بهجت که هیچ گاه درپی دنیا نبود و مصداقی کامل برای علم و ایمان به شمار می رفت از این رو وقتی اراده به انجام کاری می کرد به دلیل تبلور اراده الهی موفق می شد.

شایان ذکر است، آیین گرامیداشت دومین سال درگذشت آیت الله محمدتقی بهجت فومنی با حضور رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، خطیب جمعه تهران، وزیر اطلاعات، وزیر سابق رفاه و جمع زیادی از دوستداران این عارف ربانی پنجشنبه، 29 اردیبهشت در مسجد جامع ازگل برگزار شد.
پایان پیام/
 

کد خبر 39813

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha