به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محمدرضا زائري، كارشناس فرهنگي- مذهبي در اين نشست گفت: در پيام هاي تبريك رهبري انقلاب يك جمله هميشه مشترك است: از اينكه دل مردم ايران را شاد كرديد، متشكرم.
وي افزود: اگر از اين منظر به اين مجموعه نگاه كنيم، خندوانه توانست در شرايطي كه مردم با پاره اي مسائل اقتصادي و اجتماعي رو به رو هستند، شادي را به ميان مردم آورده و از اين جهت تزريق شادي در جامعه، کاری ارزشمند است.
اين نويسنده و فعال رسانه اي با بيان اينكه مجموعه هايي مانند خندوانه توانسته خانواده ها را دور هم جمع كنند، ادامه داد: يكي از دلايل ارزشمندي مجموعه هاي موفق اين است كه مي توانند خانواده ها را دور هم جمع كنند. متاسفانه عوامل بسياري براي جدايي خانواده ها وجود دارد، از درگيري هاي شخصي گرفته تا رسانه هاي مجازي و اينترنت و... اما در اين ميان اگر بتوان با برنامه اي موفق خانواده ها را دور هم جمع كرد، اتفاقي مبارك افتاده است.
نويسنده كتاب" نمايندگي مجاز" با اشاره به یکی دیگر از ویژگی های مثبت اين مجموعه گفت: واكنش افراد خانواده بعد از مجموعه هاي طنز فاخر نيز بسيار مهم است و در روابط خانوادگي موثر است. اينكه پس از تماشاي چنين مجموعه هايي اعضاي خانواده به هم لبخند بزنند، پدر مهربان تر به فرزندانش نگاه كند و... نيز نكته ارزشمند ديگري است كه نبايد آن را ناديده گرفت.
وي تاكيد كرد: برخي از برنامه سازان وقتي صحبت از برنامه هاي ويژه يا طنزهاي فاخر مي شود، فكر مي كنند منظور برنامه هايي است براي مخاطبان فرضي، خيالي يا گروهي نخبه. در حالي كه برنامه اي موفق است كه بتواند مخاطب عام را درگير كند.
زائري ادامه داد: مخاطب عادي اصل است و جذب آن ها اهميت ويژه اي دارد. خندوانه توانسته است براي اين مخاطب ارزشمند كه بدنه جامعه را مي سازد، برنامه قابل توجه و قابل احترام بسازد.
اين فعال فرهنگي در ادامه با تاكيد بر اينكه تلويزيون بايد موضع فعال داشته باشد، توضيح داد: برخي مديران فكر مي كنند اهميت برنامه هاي موفق اين است كه باعث مي شوند مردم از تماشاي ماهواره دست بردارند و به تماشاي برنامه هاي صدا و سيما بنشينند. اين ديدگاه كاملا موضعي انفعالي است كه برنامه جذاب و قوي بسازيم تا مردم ماهواره نبينند.
وي اضافه كرد: اتفاقا برعكس؛ من معتقدم كه بايد صدا و سيما بايد موضع فعال داشته باشد، نه انفعال.
وی در ادامه با تاكيد بر اين مطلب كه خنده از ارزش هاي ديني و اخلاقي است، افزود:.ما درباره شادي مومن روايات بسياري داريم از جمله اَلمُؤمِنُ بَشرُهُ في وَجِهِهِ وَحُزنُهُ في قَلبِهِ شادي مومن در رخسار او و اندوهش در دل است. يك نمونه عيني آن هم حضرت علي(ع) است كه به احترام مخاطبش هميشه خندان بود. بالاترين ارزش و فضيلت اين است كه بتوانيم ديگران را شاد كنيم. شاد كردن ديگران ارزش دارد و برنامه خندوانه توانسته اين مهم را انجام دهد.
- خندوانه يكي از ديني ترين برنامه هاي تلويزيون است
محمدرضا شهيدي فر، مجري و كارشناس، ميهمان ديگر اين نشست بود. وي با اشاره به موفقيت خندوانه در جذب مخاطب گفت: من بدون اغراق خندوانه را بهترين و موفق ترين برنامه ماه ها و حتي سال هاي اخير تلويزيون مي دانم؛ برنامه اي كه بر اساس مختصات و استاندارد برنامه سازي هاي روز دنيا ساخته شده است.
وي ويژگي بارز ديگر اين برنامه را جذب مخاطب در ماه اول نمايش خواند و گفت: به عقيده من كمتر برنامه اي در تاريخ تلويزيون وجود دارد كه در يكي – دو ماه اول به اين اندازه پربيننده شده باشد. آن هم در شبكه اي كه تازه راه اندازي شده و هنوز بسياري از مردم به آن دسترسي ندارند.
شهيدي فر به ميهمانان اين برنامه طنز نيز اشاره كرد و گفت: متاسفانه يك آسيب بزرگ در كشور ما اين است كه بسياري از اهل سیاست و استادان دانشگاه و حتي عرف جامعه خنديدن را علي رغم اينكه بسيار در دين به آن تاكيد شده، چندان شايسته نمي دانند. با اين حال اين برنامه توانسته است چهره هاي سياسي و دانشگاهي بسياري را دعوت كند.
اين مجري و كارشناس سيما ادامه داد: نحوه اجراي اين برنامه و ميزان هنجارشكني هاي اصولي آن به حدي بود كه بسياري از افراد سياسي و دانشگاهي با كمال ميل پذيرفتند در اين برنامه حاضر شوند، رو به روي مجري توانمند آن بنشينند و هم بخندند و هم بخندانند.
- همه انسان هاي موفق طناز و شوخ طبع هستند
رامبد جوان، كارگردان و مجري برنامه خندوانه نيز در اين نشست توضيحاتي را درباره اين برنامه، ايده اصلي آن و ادامه مسير خندوانه ارائه داد.
اين كارگردان سينما و تلويزيون گفت: 13 سال پيش سوژه خندوانه به ذهنم رسيد و الان تازه به روي آنتن رفته است.
وي با اشاره به همكاري از نظرات منتقدان و كارشناسان حوزه رسانه گفت: پس از اينكه حدود 16 برنامه روي آنتن رفت از آقاي شهيدي فر خواستيم تا نظراتش را درباره برنامه به ما ارائه دهد. از او خواستيم به ما بگويد چه كنيم كه كار جذاب تر شود.
جوان ادامه داد: اصلي ترين پيشنهاد شهيدي فر هم به ما اين بود كه داخل استوديو بايد جذاب تر و ارتباط با مخاطب داخل مفصل تر باشد. ما هم هشتاد درصد تمركز را روي استوديو آورديم.
وي افزود: از ديگر كارشناسان نيز نظرخواهي كرديم تا در ادامه مسير موفق تر حركت كنيم.
رامبد جوان با بيان اينكه اكنون با تمام قوا كار مي كنيم، توضيح داد: قطعا در ادامه برنامه بهتر خواهد شد، اما اين بدان معنا نيست كه الان برخي آيتم ها يا برنامه ها را خرج نكرديم و مي خواهيم بعدا رونمايي كنيم. الان هم با تمام قوا حركت مي كنيم و اين برنامه تمام ظرفيت و توانايي ماست.
البته مي دانيم كه مسير آينده هم بايد تغيير كند و حدود آن را هم مي دانيم، اما اينكه دقيقا مقصد ما كجاست، نمي دانيم.
اين بازيگر و كارگردان سينما و تلويزيون افزود: در چنين برنامه هايي قطعا هر چه ارتباط ما با منتقدان، كارشناسان و مردم بيشتر باشد، برنامه نيز پخته تر خواهد شد.
رامبد جوان در ادامه در پاسخ به سوالي درباره معيارهاي دعوت از ميهمانان براي حضور در برنامه نيز گفت: ما معتقديم همه آدم هاي موفق شوخ طبع هستند و قصد مان اين است كه اين امر را به نمايش بگذاريم.
وي در خاتمه گفت: به خاطر همين هم هست كه چهره هاي شناخته شده سينما و تلويزيون يا برگزيدگان ورزش تنها ميهمانان ما نيستند و ما از همه افراد موفق دعوت مي كنيم كه ميهمان برنامه باشند.
پایان پیام/
نظر شما