به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، حمید شاه آبادی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز گذشته (30 اردیبهشت) در مراسم نکوداشت دویست و هفتاد و هشتمین سالروز تولد شاعر مسلمان ایرانی ترکمن مختومقلی فراغی در آرامگاه آن شاعر شهیر در آق تقای مراوه تپه، گفت: نام بلند آوازه مختومقلی فراغی این شاعر شهیر ترکمن بر تارک این منطقه می درخشد و یکی از مفاخر کشور ما محسوب می شود.
وی با بیان اینکه اصولا شعر و شاعری یکی از زبان های بیان حقایق بوده و هست، افزود: وقتی سینما می خواست وارد هنر شود بسیاری از هنرها در زمره 6 هنر قبلی نبود ولی شعر به عنوان یک هنر کلامی شناخته شده بود.
شاه آبادی تصریح کرد: اگر همه بزرگان ما این هنر را داشتند، بهتر می توانستند انگیزه ها و متعلقات درونی خود را بیان کنند.
وی ادامه داد: ارسطو شعر را عمل تولید زیبایی دانسته و بزرگان ما شعر را راهی برای آرامش روح و دسترسی و دستیابی به معنویت می دانند.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شعر هنری فاخر و زبانی گویا و بی بدیل و فرصتی استثنایی است. شاید هیچ چیز به اندازه زبان شعر حق واژگان را عطا نمی کند.
شاه آبادی افزود: قدیمی ترین شعرهای ما حماسی بودند و زبان ما با شعر به نسل ها منتقل شد.
وی خاطرنشان کرد: شاعر شهیر ترکمن با زبان شعر، تاریخ دوران خود را به آینده منتقل می کند و آثارش از جنس مسجع و آهنگین است. همان طور که در نماز با کلمات آهنگین سرو کار داریم.
شاه آبادی، با بیان اینکه سرزمین ترکمن، سرزمینی است که در آن شعر و موسیقی حرف تازه ای دارد، گفت: امروز در مجموعه موسیقی مقامی کشور، موسیقی ترکمن از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
وی با اشاره به اجرای گروه موسیقی ترکمن در این مراسم، افزود: معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این گروه موسیقی دعوت می کند تا در تالار رودکی تهران حضور یافته و به اجرای برنامه بپردازند تا همه مردم تهران با این زبان مانوس و آشنا شوند.
شاه آبادی، خطاب به اقوام ترکمن حضور یافته در این مراسم، تصریح کرد: شما با داشتن چنین زبان، شعر و جایگاه خوب، یکی از استوانه های فرهنگ این ملت هستید.
وی ادامه داد: استان گلستان با حضور ده ها قوم، همچون مجموعه ای منتخب و گلچینی از اقوام مختلف ایران در تارک ایران می درخشد.
شاه آبادی با اشاره به آثار مختومقلی فراغی، گفت: یکی از ویژگی های مهم این شاعر شهیر، مردمی بودن او بود. آنچه که از شعر او در می یابیم همه، سخن برای مردم است و همیشه از زبان مردم رنج ها و سختی ها و حقایق خود قوم خود را بیان می کند.
وی با بیان اینکه اگر کسی مردمی نباشد نمی تواند تظاهر به مردمی بودن کند، افزود: دلیل باقی ماندن مختومقلی در تارک قوم ترکمن، زندگی کردن با آنها بود و هرچه را که دید برای نسل های بعد باقی گذاشت.
شاه آبادی با اشاره به دانش آن شاعر، گفت: چهره ای مثل مختومقلی فراغی، اطلاعات تاریخی خوبی داشته است. شعر او مشمول دانش و علم است.
وی یادآور شد: چنین شاعری نمی توانسته بدون دانش و آگاهی از گذشتگان چنین کلام نقضی را به زبان آورد. وی به آیات قرآن و روایات اهل بیت آشنا بوده است.
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار امیدواری کرد: همان طور که ایران مهد شاعران زیادی است و سخن می گوید و به خود می بالد، باید امروز نه تنها مردم ترکمن و گلستان بلکه تمام ایران با این شاعر شهیر آشنا شوند.
شاه آبادی گفت: انجمن شعر استان و ادبیات نیز باید برای معرفی بین المللی این شاعر شهیر تلاش کنند.
وی افزود: در زندگی مختومقلی فراغی علاوه بر شناخت بنیادی و عمیق، زندگی او سراسر مبارزه، تلاش و درگیری با حکام است.
شاه آبادی با اشاره به هویدا بودن عرفان در اشعار مختومقلی، ادامه داد: مختومقلی فراغی در عین اینکه عارف جامعی است و به عنوان چهره عرفانی شناخته می شود، اما پرچم مبارزه با ظلم را در دست می گیرد.
وی اظهارامیدواری کرد: هر روز در سرزمین علاقه مندان گرد آثار او بچرخند و تلاش کنند که آثار او بیشتر و بیشتر معرفی کنند تا در این سرزمین و ایران مختومقلی هایی وجود داشته باشد و شاهد سرافرازی میهن باشیم.
پایان پیام/
نظر شما