شهرام ناظری «دوباره می سازمت وطن» را می خواند

خبرگزاری شبستان: شهرام ناظری با یاد سیمین بهبهانی و محمدرضا لطفی «دوباره می سازمت وطن» را در تالار کشور می خواند.

به گزارشن خبرنگار موسیقی خبرگزاری شبستان، نشست کنسرت شهرام ناظری پیش از ظهر امروز سه شنبه 11 شهریور با حضور این هنرمند در خانه هنرمندان برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست، شهرام ناظری، شوالیه آواز ایران با اشاره به فعالیت های خیریه ای که در یک سال گذشته انجام دهد، گفت: در طول این سال ها هر جا احساس کردم باید در کار خیریه ای کاری انجام دهم، حضور داشتم مثل جزامی ها، بیماران سرطانی، کودکان شین آبادی البته از آنجا که خودم کرد هستم بیشتر فعالیت های خیریه را در مناطق کردنشین انجام دادم.

 

شهرام ناظری در مورد لغو کنسرت حافظ ناظری و نوازندگان خارجی اظهار داشت: مهمترین دلیل برگزاری این نشست خبری لغو حضور نوازندگان خارجی در کنسرت بود که برنامه ریزی آن شش ماه پیش انجام شده بود و قراردادهایی با این نوازندگان بسته شده بود. در این برهه خاص که دولت روابط خارجی خوبی دارد و از هنر حمایت می کند انتظار می رفت که با این کنسرت موافقت می شد.

 

این خواننده آواز درباره اجرا در تالار کشور و مشکلات صدای این تالار گفت: در هر کنسرتی موسیقی مهمتر از همه چیز صداست ما سعی می کنیم این مشکلات را تا جایی که امکانش است، حل کنیم.

 

وی درباره کنسرتش و برنامه هایی که در آن اجرا می شود، گفت: کار شاهنامه فردوسی و کاوه آهنگر را چندین بار در تهران اجرا کردم و در نتیجه در این برنامه که اجرا می کنیم صرفا کار نوستالژیک نیست بخش هایی از برنامه تازه است بخصوص سورپرایزهایی را اجرا می کنیم.

 

وی با بیان اینکه شعر دوباره می سازمت وطن سیمین بهبهانی را در این کنسرت اجرا خواهم کرد، گفت: به خواسته برخی از دوستان این شعر را در این کنسرت می خوانم تا به واسطه آن یادی از سیمین بهبهانی و محمدرضا لطفی کرده باشیم.

 

شهرام ناظری درباره همکاری حافظ ناظری با وی در اجرای این کنسرت گفت: حافظ انسان مستقلی است و با گروه خودش حاضر به همکاری است و در زمینه ای که این نوع سازبندی های موسیقی است، شرکت نمی کند و تنها در رشته ای که تحصیل کرده که آن هم ادغام موسیقی شرق و غرب است، اجرا می کند.

 

شوالیه آواز ایران درباره جوابیه حافظ ناظری به نقد هوشنگ کامکار نیز اظهار داشت: شما می دانید که موسیقی همیشه زیر ضربه بوده و مشکلات زیادی بین هنرمندان بوده است و ما در نهایت نباید بگذاریم که آب گل آلود شود برای همین من در این موضوع دخالت نمی کنم، حافظ ناظری آدمی است که 14 سال است در نیویورک زندگی می کند و ذهنیت خاص خود را دارد هوشنگ کامکار نیز همین طور و ایشان هم حق دارند این مسئله به خودشان مربوط است حافظ آدم مستقلی است و این دو، دو فرد آکادمیک هستند من هم در این موضوع دخالت نمی کنم اگر می خواستم در این مسایل دخالت کنم در این 30 سال دخالت می کردم من ضربه های زیادی هم از واحدهای فرهنگی و هم صدا و سیما و مافیای موسیقی خورده ام 30 سال سکوت کرده ام و هیچ چیز نگفتم می توانستم به مراکز فرهنگی و یا صدا و سیما اعتراض کنم اما نکردم با این وجود من یک سینه سخن دارم.

 

وی درباره عملکرد رییس دفتر موسیقی نیز اظهار داشت: آقای پیروز ارجمند تازه به دفتر موسیقی آمدند باید به وی زمان داد ببینیم عملکردشان چگونه است قضاوت کردن در مورد کارکرد ایشان خیلی زود است باید زمان داد و بعد در مورد وی قضاوت کرد.

 

شهرام ناظری در مورد اجرای موسیقی مقامی توسط وی اظهار داشت: اگر یک بررسی فنی از کارهای من و لحن آوازی من صورت بگیرد کار من فقط ردیف موسیقی نیست کسی کار می کند من به عنوان کسی که بر مقام های موسیقی کار می کند مقام های موسیقی بخش اصیل و دست نخورده موسیقی ماست، موسیقی سنتی جدید است و بیش از 150 سال سابقه ندارد و از مقام های موسیقی ایرانی گرفته شده است اما آنچه مثل اقیانوس می ماند مقام های موسیقیایی ما است من در منطقه ای زندگی کرده ام که با مقام های باستانی موسیقی آشنا شدم و از نزدیک مقام های موسیقی خراسان، بختیاری و کرد را می شناسم و با آن آشنایی دارم.

 

وی خاطرنشان کرد: شاهنامه کردی 2 آماده شده است و با همکاری فرید الهامی به زودی منتشر می شود، موضوع آن داستان ضحاک است با اثری با عنوان درفش کاویانی است درست است که شاهنامه است اما موسیقی مقامی است نگاه ما به این اثر فردوسی مقامی است آنطوری که مقام با شاهنامه می تواند نزدیک باشد ردیف نمی تواند مقام های موسیقیایی ما خیلی به شاهنامه نزدیک است.

 

وی درباره لغو کنسرت حافظ ناظری اظهار داشت: حافظ قید این کنسرت را نزده اما بعدها یک ماه یا شش ماه یا پنج سال اگر واحدهای فرهنگی و وزارت امور خارجه به این نتیجه برسند که هنرمندان خارجی را از آمریکا به ایران بیایند حتما کنسرت اجرا می شود ولی من زمان اجرای کنسرت را نمی دانم چون باید برای این هنرمندان ویزا صادر شود.

 

وی افزود: کنسرت روزهای 18 و 19 شهریور به همت مؤسسه آوای هنر در ساعت 21 در تالار کشور برگزار خواهد شد.

 

شهرام ناظری با اشاره به اینکه پنج سال است که یک cd منتشر نکرده است، اظهار داشت: من شاید پنج سال است حتی یک cd منتشر نکرده ام مگر عمر یک هنرمند چقدر است اگر هنرمندی نتواند پنج سال یک cd منتشر کند این یعنی فاجعه است.

 

این هنرمند با اشاره به مسایلی که بر روند کاری هنرمندان اثر می گذارند، خاطرنشان کرد: مسایل زیادی بر روند کاری هنرمندان اثر می گذارد از جمله عملکرد واحدهای فرهنگی، صدور مجوز و همچنین عوامل درونی هنرمند و دلسردی هایش، من متأسفم که برای پنج سال نتوانسته ام حتی یک cd منتشر کنم.

 

شهرام ناظری از پروژه نیما یوشیج خبر داد و گفت: من کاری را بر اساس اشعار نیما یوشیج آماده کرده ام و چندین سال است مشغول آن بوده ام و بخشی از آهنگسازی آن را هم بر عهده دارم کار تنظیم این اثر را ارشک رفیعی بر عهده دارد و بزودی منتشر خواهد شد.

 

این هنرمند درباره استفاده از جوانان و ظرفیت های آنها در اجرای کنسرت گفت: من جزء اولین هنرمندانی بودم که از هنرمندان جوان بهره گرفتم سال 80 گروه جوانی را در یکی از اجراهایم آوردم و خیلی ها به این موضوع انتقاد کردند من معتقدم باید دست نسل جوان را گرفت جوان ها دستشان خالی است و بی حمایت هستند و هر کسی می تواند باید از آنها حمایت کند من با این نگاه با گروه های جوان و بااستعداد کار می کنم.

 

شهرام ناظری همچنین از ضبط اثری با دوتار خراسانی خبر داد و گفت: در این اثر نگاه من به مقام موسیقی مقام خراسانی است و یک اثری را با دوتار یکی از استادان دوتار استاد خضری انجام داده ام که این کار هنوز به پایان نرسیده است.

 

وی یادآور شد: کار زاگرس هم مانده است و هنوز هم انتشار پیدا نکرده است کار تنبور که ادامه آواز اساطیر است نیز به پایان نرسیده است.

 

شوالیه آواز ایران با اشاره به پروژه موسیقی کردی کرمانشاهی اش گفت: یک اثری دارم که کار بر روی موسیقی کردی کرمانشاهی است که کمتر به آن پرداخته شده امیدوارم بتوانم این اثر را بعد از پنج سال منتشر کنم.

 

شهرام ناظری از اجرای پروژه کورش کبیر خبر داد و گفت: پروژه ای به نام کورش کبیر دارم که امیدوارم این کار را با همت دوستان و همکاران بتوان به سرانجام رساند و مشکلی برای آن به وجود نیاید زیرا ممکن است برخی با نام کوروش ناراحت شوند البته زمانی در مورد شاهنامه نیز ما همین مشکلات را داشتیم ولی کم کم توانستیم این پروژه را اجرا کنیم این پروژه پروژه سنگینی است که با زحمات آقای عاطفی و فرید الهامی و خلعتبری انجام می شود.

 

شهرام ناظری همچنین در مورد تعطیلی موسیقی در فرهنگسراها گفت: متأسفم که باز موسیقی تعطیل می شود هر چیزی می خواهد تعطیل شود با موسیقی شروع می شود زورشان به هر جا که نرسد به موسیقی که می رسد.

 

پایان پیام/

کد خبر 398804

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha