حجت الاسلام سید مهدی علیزاده موسوی رییس پژوهشکده حج در گفتگو با خبرنگار قران و معارف خبرگزاری شبستان گفت: شعار هفته حج امسال با توجه به شرایط جهان اسلام و بالتبع فضای موجود در حج (به عنوان عظیم ترین مناسک و واجب الهی) عنوان «حج، معنویت، خودباوری و اتحاد اسلامی» انتخاب شده است.
وی با اشاره به ضرورت توجه به محتوای حج در واکاوی این شعار تصریح کرد: شاید هیچ مناسکی در دین اسلام مانند حج، احساس نزدیکی به خدا را در انسان ایجاد نکند. انسان اگربا دیده ای بینا و بصیر به اعمال حج از طواف، وقوف درعرفات، وقوف درمشعر و منا و قربانی و ... بنگرد همه آنها را سرشار از معنویت می بیند. اگر از فضای ظاهری حج بیرون آمده و محتوا و باطن حج را ببینیم در می یابیم که سوغات حقیقی حج برای ما، معنویت است که هم در دنیا و هم آخرت آثار خود را دارد.
حجت الاسلام علیزاده موسوی افزود: امروز جهان اسلام با بحران های بی شماری روبرو است. از یک طرف دشمنان خارجی به شدت در پی ضربه زدن به کیان اسلامی هستند و از هیچ توطئه ای در راستای تضعیف جامعه اسلامی کوتاهی نمی کنند و از سوی دیگر جریان های تکفیری در داخل اسلام کمر به نابودی مسلمانان بسته اند. جهان اسلام در گوشه و کنار درگیر جریان های افراطی و تفریطی است.
اما در این میان ما به دو اصل اساسی نیاز داریم؛ نخست این که مسلمانان به یک خودباوری رسیده و به این واقعیت دست یابند که کسی از بیرون به کمک آنها نمی آید بلکه این خود آنها هستند که باید آینده را ساخته و فکری برای مشکلات خود کنند. جهان اسلام باید بداند که غرب و آمریکا تنها به فکر منافع خود بوده و اگر امروز از گروهی دفاع یا با کشوری مخالفت می کنند به دنبال منافع خود هستند.
رییس پژوهشکده حج در ادامه خاطرنشان کرد: واقعیت این است که در شرایطی که پس از بیداری اسلامی به وجود آمده است جهان اسلام باید به این نتیجه برسد که تنها خود می تواند به داد خود برسد و دلیل اهمیت رسیدن به این اعتماد به نفس و خودباوری، آن است که جهان اسلام هیچگاه در طول حیات خود به اندازه امروز از درون و بیرون مورد هجمه قرار نگرفته است.
امروز همه مسلمانان در همه کشورهای اسلامی می بایست متوجه این حقیقت باشند که زخم ها و دردهای داخلی خود را - از جمله گروه های تکفیری که خون شیعه و سنی را می ریزند- باید با دست خود مداوا کنند.
وی افزود: در صورتی که این خودباوری به دست آید ثمره آن اتحاد و وحدت اسلامی خواهد بود و امروز جهان اسلام به این واقعیت نیاز مبرم دارد.
غرب به این نکته پی برده است که راه نفوذ در اسلام ایجاد تفرقه و نفاق است شما می بینید که امروز به دلیل اختلافات ایجاد شده، تمام گروه های اسلامی درگیر جریان های افراطی و تفریطی شده اند و هر روز بذز اختلاف می پاشند. به گونه ای که شاید بتوان گفت مسلمانان درهیچ دوره ای از تاریخ اسلام به اندازه امروز به وحدت کلمه و اتحاد نیاز نداشته اند.
حجت الاسلام موسوی در تبیین دلیل نامگذاری هفته حج امسال به نام «حج، معنویت، خودباوری و اتحاد اسلامی» گفت: اگر معنویت در جهان اسلام پدید آید زمینه خودباوری را فراهم می کند و خودباوری ثمره و نتیجه ای به نام وحدت را به دنبال خواهد داشت. چیزی که تمام مصلحان جهان به آن از حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری، علامه اقبال لاهوری، علامه سید جمال الدین اسدآبادی و شهید مطهری و دیگران همه به آن دعوت کرده اند.
وی تصریح کرد: امیدواریم در سال جاری که مناسک حج با این شعار برگزار می شود، جهان اسلام یک رویکرد مدرن به این موضوع داشته و به خودباوری رسیده و قابلیت های خود را باور کند و به دنبال اتحاد اسلامی در دنیا باشد.
پایان پیام/
نظر شما