سعودی ها از جانب داعش احساس خطر می کنند

خبرگزاری شبستان:مواضع اخیر شاه سعودی و نزدیک شدن تروریست های وابسته به گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام همگی نشانه احساس خطر ریاض از گروهک داعش است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، ملک عبدالله بن عبدالعزیز در میان شماری از سفرای کشورهای عربی اخیرا مدعی شد خطر داعش محدود به منطقه خاورمیانه نیست بلکه خطر آن به اروپا و آمریکا خواهد رسید.وی افزود: باید کشورهای جهان با داعش مقابله کنند باید با این شیطان(داعش) با قدرت، منطقی و با سرعت مقابله شود.

این درحالیست که یک عضو مجلس مشورتی عربستان سعودی با اعتراف به اینکه داعش ساخته و پرداخته کشورش است گفت هنوز بخش هایی در عربستان هستند که از القاعده و داعش پشتیبانی می کنند.عیسی الغیث عضو مجلس مشورتی عربستان با اذعان به مطالب فوق گفت: عناصر داعش همچنان توسط مبلغان تندرو (وهابی) که در میان دانشگاه ها و مدارس و بخش رسمی و خیریه ها در عربستان رفت و آمد می کنند پشتیبانی می شود.
تروریسم القاعده و داعش که امروز شاهد آن هستیم ساخته و پرداخته کانون هایی است که همچنان به فعالیت خود در مراکز کشور ادامه می دهند.

عناصر وابسته به گروهک تروریستی "داعش" با انتشار نوار ویدیویی در اینترنت تاکید کردند که برای "بلند کردن پرچم اسلام و برپایی خلافت اسلامی" به شبه جزیره عربستان بازخواهند گشت.

حیدر سعید تحلیلگر عراقی در گفتگویی با صوت روسیه در این باره به موضع گیری شاه سعودی پرداخته است.

-درباره موضع گیری ملک عبدالله بن عبدالعزیز که به شدت به گروههای افراطی در سوریه و عراق حمله کرد در حالی که جامعه جهانی ساکت است این موضوع گیری را چگونه ارزیابی می کنید آیا جهت گیری جدیدی از سوی ریاض علیه تروریسم است یا موضوع دیگری است؟

موضوع گیری سعودی ها علیه داعش جدید نیست و اگر بخواهیم موضع سعودی ها را در قبال داعش و القاعده بررسی کنیم از دو سال قبل اقداماتی از سوی سعودی ها شامل منع فتواهای مربوط به سفر به عراق و سوریه انجام شده است.سعودی از اواخر سال2013 در راستای مقابله با داعش و حمایت از جبهه اسلامی شامل 14 حمایت کرده است.

-چرا سعودی ها تغییر رویکرد داده اند آیا فشارهای بین المللی دخیل بوده است یا احساس خطر از جانب این گروهها کرده اند؟

موضع به عراق مربوط می شود.سعودی ها ا ز زمان مامور شدن حیدر العبادی برای تشکیل کابینه از وی حمایت کرده اند که این مهمترین موضع گیری سعودی ها در قبال عراق از سال 2003 به بعد بوده است.سعودی ها احساس می کنند که بی ثباتی در عراق به زیان آنهاست و توسعه تحرکات داعش به عراق و مرزهای آن محدود نخواهد ماند و به دیگر کشورهای منطقه به ویژه سعودی سرایت می کند.

به نظر من سعودی ها به تفاهم منطقه ای و بین المللی برای مقابله با داعش نزدیک شده اند.مهمترین موضوع این است که سعودی ها از ناحیه داعش و رسیدن به مرزهایش احساس خطر می کند.

-این جهت گیری تا چه  اندازه در نابودی گروههای مسلح در عراق و سوریه موثر است؟

سعودی طرف اصلی است و اردن و کشورهای عربی و حتی ترکیه طرف اساسی در مقابله با داعش هستند.موضوع فقط به سعودی نیست و آمریکا و اتحادیه اروپا در این مسیر حرکت می کنند.جهان در راه مقابله با داعش حرکت می کند.مقابله با داعش جز با تشکیل دولت وحدت ملی و موضع اقلیمی یکپارچه میسر نمی شود.پس از تشکیل کابینه شاهد گامهای موثری خواهیم بود.هنگامی که دولت عراق از پارلمان رای اعتماد بگیرد شاهد اقدامات قوی تر علیه داعش خواهیم بود.


 

 

کد خبر 399194

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha