به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، آيتالله حسينيبوشهري امروز (16 شهريور) در مراسم آغاز به كار حوزههاي علميه سراسر كشور با مطرح كردم اين سئوال كه از حوزه چه انتظاري ميرود گفت: حوزه مركز انتظارات فراواني است و در سخنان مرجع عالي قدر آيتالله مكارمشيرازي نيز اشاره شد.
وي گفت: اولين انتظار از حوزه و حوزويان استفاده از فرصتهاست و بايد از اين فرصتها نهايت استفاده را كرد و كوشيد تا همواره رشد كنيم.
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور تصريح كرد: طبق روايات آمده كساني كه وقت دارند عجله نميكنند و از فرصت استفاده نميكنند و لحظهها لحظههاي مهمي است كه بايد طلاب از آن استفاده كنند.
*صداي روحانيت قبل از انقلاب به جايي نميرسيد
آيتالله حسينيبوشهري گفت: صداي روحانيت قبل از پيروزي انقلاب به جايي نميرسيد و روحانيت در مسجد زنداني بود، اما امروز صداي روحانيت به دورترين نقطه دنيا ميرسد و بايد از اين فرصت استفاده كنيم.
وي گفت: تشنگان معارف زلال اهل بيت(ع) در سراسر دنيا وجود دارند كه نيازمند اين معارف هستند كه بايد طلاب از اين فرصت استفاده كرده و در ترويج اين معارف بكوشند.
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور گفت: اولين انتظار از طلاب اين است كه دين خدا را به درستي متوجه شويم و دانش و معلومات را در مورد دين خدا كامل كنيم و طوري نشود كه بعد از 15 سال هنوز از تفسير و كلام و.... بي اطلاع هستيم.
*اهتمام جدي به مسائل فرهنگي
آيتالله حسينيبوشهري خواستار برنامهريزي دقيق طلاب شد و گفت: نبايد به گونهاي باشد كه فقط برنامههاي روتين را دنبال كنيم، بلكه بايد به دنبال پاسخگويي به شبهات باشيم، طلاب بايد در دانشگاهها حضور يابند و به مسائل فرهنگي اهتمام داشته باشند.
وي افزود: خوشبختانه امروز بخش عمدهاي از دانشگاههاي ما توسط طلاب و فضلا اداره ميشوند و در ترويج مسائل فرهنگي اهتمام دارند.
*خاطره آيتالله بهجت از زمان تحصيل
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور با اشاره به خاطرهاي از آيتالله بهجت گفت: ايشان ميفرمودند كه من تنها يك روز به سر كلاس درس نرفتم و آن هم به خاطر اين بود كه به دليل بارندگي و آبگرفتي فكر ميكردم كه استاد به سر كلاس نميرود ولي يكي از طلاب استاد را بر دوش خود سوار كرده و به كلاس بردند و من تنها آن روز از كلاس باز ماندم.
آيتالله حسينيبوشهري بيان داشت: امروز وضع جامعه و نيازهاي جهان با گذشته قابل قياس نيست، امروز شرايط و فضاي ديگري است و شبهات را مشاهده ميكنيد و با تمام وجود به صحنه آمدهاند كه بايد در برابر آنها ايستاد.
وي با اشاره به جريان داعش گفت: آنها كه ديدند با شبهات نميتوانند به نتيجه برسند، دست به حذف شيعيان زده و چه فجايعي را درست كردهاند.
*طلاب مرزبانان اسلام هستند
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور با بيان اينكه ما حافظان مرزهاي اعتقادي و اسلامي هستيم گفت: اگر در اين مرزها كوتاهي كنيم بايد پاسخگو باشيم.
آيتالله حسينيبوشهري با تاكيد بر كاهش تعطيلات حوزهها گفت: با برنامهريزي هايي كه كرديم استان هايي كه زمينه تحصيل دارند 15 روز زودتر درس را آغاز و 15 روز ديرتر آغاز كنند و حوزه در ايامي كه به ظاهر تعطيل است، حوزه تعطيل نيست بلكه به رسالت هاي ديگر تبليغ و پژوهش ميپردازند.
وي با اشاره به متون درسي گفت: رهبر معظم انقلاب دغدغهاي داشتند كه اگر بشود متون درسي تغيير يابد و بر اساس نيازها باشد، اساتيد كمك كنند كه با كمك مراجع متون نوشته شود.
*افزايش رشتههاي تخصصي حوزه
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور عنوان داشت: در خصوص سطح يك يك بازنگري شده كه براي كسي كه با مدرك سوم راهپيمايي، ديپلم و دانشگاهي وارد حوزه ميشود متون آنها فرق دارد كه رعايت فرصتها شود.
آيتالله حسينيبوشهري گفت: رشتههاي تخصصي در حوزه در حال گسترش است و 37 رشته در دستور كار است تا بتوانيم به تخصص گرايي اهتمام داشته باشيم.
وي از ايجاد پرونده سلامت براي طلاب خبر داد و گفت: امروز همه طلاب داراي پرونده سلامت هستند تا در صورت بروز مشكل بتوان از آنها مراقبت كرد.
پايان پيام/
نظر شما