«ائتلاف جهانی» ضد داعش چه تفاوتی با دیگر ماموریت های آمریکا در خارومیانه دارد؟

خبرگزاری شبستان:دولت اوباما خود را برای انجام کمپینی علیه داعش آماده می کند که به گفته مقامات آمریکایی حدود سه سال به طول خواهد انجامید.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دولت اوباما خود را برای انجام کمپینی علیه داعش آماده می کند که به گفته مقامات آمریکایی حدود سه سال به طول خواهد انجامید.

به گفته آنها این طرح نیازمند تلاشی مداوم است که می تواند تا پس از دوره دوم ریاست جمهوری باراک اوباما ادامه داشته باشد.

اولین مرحله این طرح،کمپین هوایی با حدود 145 حمله هوایی در یک ماه گذشته بوده است.

این مرحله از طرح،هم اکنون نیز برای حمایت از اقلیت های قومی و مذهبی و پرسنل نظامی،اطلاعاتی و دیپلماتیک آمریکا در حال انجام است.

مرحله بعدی که احتمالا پس از تشکیل دولت همه فراگیر عراق آغاز می شود و در هفته جاری طراحی شده شامل تلاش های منسجم برای آموزش،ارائه توصیه و تجهیز ارتش عراق،جنگنده های کرد و احتمالا اعضای قبایل سنی خواهد بود.

باراک اوباما روز چهارشنبه با مردم آمریکا در این مورد گفتگو خواهد کرد تا در مورد آغاز حملات، علیه شبه نظامیان سنی در خاورمیانه توضیحاتی را ارائه کند.

او می خواهد این اطمینان را به مردم بدهد نمی خواهد وارد جنگ دیگری در عراق کند.

کمپین نظامی که رییس جمهوری آمریکا در حال تدارک آن است دارای پیشینه مشخصی نیست.

بر خلاف عملیات های ضد تروریسم در یمن و پاکستان،انتظار نمی رود که این عملیات محدود به حملات هوایی بدون سرنشین علیه رهبران شبه نظامی شود و بر خلاف جنگ در افغانستان،این عملیات شامل استفاده از نیروهای زمینی نخواهد بود.

همچنین بر خلاف جنگ کوزوو که بیل کلینتون و کشورهای عضو ناتو در سال 1999 آن را آغاز کردند،طرح مبارزه با داعش در یک کمپین هوایی استراتژیک و تاکتیکی 78 روزه منسجم خلاصه نخواهد شد.

این کمپین مانند عملیات هوایی آمریکا در لیبی که منجر به سقوط معمر قذافی هم شد،نیست زیرا دولت اوباما دیگر از پشت عملیات را هدایت نمی کند بلکه در نظر دارد نقش مرکزی را در تشکیل ائتلاف علیه داعش ،ایفا کند.

جان کری،وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته در نشست سران ناتو در ولز اعلام کرد که طرح مبارزه با داعش می تواند از یک تا سه سال به طول بینجامد اما ما تصمیم قاطعانه برای انجام آن داریم.

آنتونی جی بلینکن،مشاور معاون اوباما در بخش امنیت ملی نیز پیشنهادی را مبنی بر انجام یک ماموریت بلند مدت از سوی واشنگتن علیه داعش ارائه داد.

وی در این باره گفت:این کمپین به طول خواهد انجامید و احتمالا دستیابی به هدف شکست داعش به دولت بعدی در آمریکا نیز خواهد رسید.

جان کری قرار است به زودی برای فراهم کردن مقدمات تشکیل ائتلاف علیه داعش به خاورمیانه سفر می کند.

چاک هگل،وزیر دفاع آمریکا نیز امروز (دوشنبه هشتم سپتامبر) به آنکارا می رود تا با یکی از بزرگ ترین متحدانش در منطقه برای جنگ علیه داعش وارد همکاری شود.

اگرچه هنوز جزئیات چگونگی مقابله این ائتلاف با داعش مشخص نشده است اما از قرار معلوم شامل اردن برای ارائه کمک های اطلاعاتی و عربستان سعودی که که دارای نفوذ در قبایل سنی در عراق و سوریه است،می باشد.

امارات متحده عربی نیز برای انجام حملات هوایی در عراق ابراز تمایل کرده و آلمان هم اعلام کرده که برای پیشمرگه ها در کردستان سلاح می فرستد.

افزایش نگرانی در مورد بازگشت شورشیان خارجی حاضر در عراق و سوریه به خانه هایشان موجب شده تا استرالیا،انگلیس،دانمارک و فرانسه نیز تمایل به ملحق شدن به این ائتلاف را داشته باشند.

کد خبر 400360

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha