آزمون دستیاری ناکارآمد است

خبرگزاری شبستان: معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به ناکارآمدی آزمون دستیاری گفت: در نظر داریم از مدل المپیاد علمی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی برای آزمون دستیاری استفاده کنیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر محسن ضیایی معاون آموزشی وزارت بهداشت در مراسم اختتامیه ششمین المپیاد علمی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور یکی از اهداف برگزاری این همایش را شناسایی دانشجویان با استعدادهای بر‌تر از سراسر نقاط کشور دانست.

 

وی با اشاره به اینکه بسیاری از آزمون‌ها مانند آزمون دستیاری مناسب نیست، ادامه داد: از حدود ۳۳ هزار صفحه رفرنس دانشجویان را با دویست سؤال جدا می‌کنیم که این موضوع یک متر کوتاه برای مقیاس سنجی و نامناسب است.

 

وی ادامه داد: در نظر داریم از این نوع آزمون‌ها برای آزمون دستیاری استفاده کنیم ضمن اینکه معدل کل دوره، نمره آزمون‌ها و نمره‌های مهارتیه دانشجویان را نیز در نظر بگیریم.

 

وی یکی دیگر از اهداف برگزاری این المپیاد را ایجاد رقابت مستمر در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی دانست و گفت: دانشجویان توانمندی‌ها و نوآوری‌های بسیار خوبی در عرصه مدیریت سلامت دارند که استفاده از توانمندی دانشجویان در این گونه المپیاد‌ها برای ما بسیار قیمتی است.

 

وی در ادامه با اشاره به آفت‌هایی که در دانشگاه‌های کشور وجود دارد، گفت: دانشگاه قاعدتاً محل تولید فکر و نوآوری است در حالی که دانشگاه‌های ما به جای دانشگاه دبیرستان آن هم از نوع دبیرستان‌ها ی قدیمی هستند.

 

ضیایی ادامه داد: باید در دانشگاه‌ها توانمندی فکر کردن و انتقاد و ظرفیت‌های فکری دانشجویان تقویت شود نه اینکه صرفاً فقط حافظه آن‌ها تقویت شود.

 

به گفته وی نظام آموزشی در کشور بیشتر به فکر تقویت حافظه است در حالی که لازم نیست دانشگاه محلی باشد دانشجویان را از مسائلی که به سرعت روز آمدی را از دست می‌دهند پر کنیم چرا که دانشگاه‌های ما به جای روز آمدی روزمره شده‌اند.

 

وی تصریح کرد: مدیریت و رهبری دانشگاه‌های ما آکادمیک نیست در حالی که دانشگاه‌ها جای حاکمیت آکادمیک هستند در حالی که ما مثل یک اداره کل رفتار می‌کنیم و دانشگاه‌های ما دولت سالار هستند.

 

معاون علوم پزشکی وزارت بهداشت بیان کرد: دانشگاه یک سازمان هوشمند است و جای هوشمندی است و باید خود را ریکاوری و پیشرفت کنند و در متن جامعه باشند حالا باید ببینیم دانشگاه‌های ما چه قدر در متن جامعه هستند.

 

به گفته وی هر قدر در دانشگاه‌ها به دانش و نگرش کمک نکنیم منجر به افزایش سرمایه‌های اجتماعی نمی‌شود و فقط به تولید مدرک ختم می‌شود، این اتفاق در دانشگاه‌های جهان سوم رخ می‌دهد ما نیز باید از وضعیت تولید مدرک به سمت تولید مهارت دانش و نگرش پیش ببریم.

 

پایان پیام/

کد خبر 401008

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha