به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از ستاد خبری جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان، دراین مراسم که صبح امروز چهارشنبه 19 شهریور ماه با شکلی متفاوت از مراسم های دیگر در فضایی صمیمی و دوستانه شکل گرفت، کودکان شیرخوارگاه آمنه به عنوان میزبانان اصلی این مراسم با حضور صمیمانه خود در جمع میهمانان و خوانش قرآن و سرود، فضایی خاص را به وجود آوردند و تمام مدعوین را تحت تاثیر خود قرار دادند.
در آغاز این مراسم پیام دهکردی بعد از اجرای برنامه توسط کودکان در سخنانی کوتاه با بیان اینکه ما مسئولین از این کودکان عقبتر هستیم بیان کرد: «پاکی و زیبایی در درون کودکان نهفته شده است. مراسم ما به مانند دیگر مراسمها در سالن کنفرانس خبری و به گونهای رسمی برگزار نمی شود، بلکه در این مکان که به لحاظ معنایی به کار ما نزدیک تر است برپا شده است، مکانی که همزمان نمایشگاهی به یاد کودکان غزه در آن شکل گرفته تا بگوییم ما با هم هم نفسیم. ما کوشش می کنیم امسال با انسجام مثال زدنی جشنواره را برگزار کنیم.»
حسین طاهری: مدیریت دهکردی سبب همگرایی شده است
حسین طاهری مدیرکل هنرهای نمایشی نیز طی سخنانی با اظهار خرسندی از حضور پیام دهکردی به عنوان دبیر این دوره از جشنواره تئاتر کودک و نوجوان خاطر نشان کرد: « متنی را آماده کرده بودم تا با حضور در این مراسم آن را قرائت کنم،اما فضای دوستانه و معنویت حاکم بر این گردهم آیی به گونه ایست که باعث شد از آن صرف نظر کنم. پیام دهکردی و فعالیتهای مدیریتی اش سبب همگرایی بسیار خوبی بین هنرمندان شده است. همچنین میزبانی این رویداد مهم نیز از سوی استان همدان و همکاری آنان با مرکز هنرهای نمایشی شایان توجه است. امید است در آینده بتوانیم چنین رویدادی را به یک فرصت گسترده سراسری تبدیل کنیم.»
فاضل عبادی: میخواهیم همدان را به قطب هنری و فرهنگی کودک و نوجوان تبدیل کنیم
همچنین فاضل عبادی مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، با اشاره به ظرفیت فرهنگی این استان خاطر نشان کرد: «استان همدان یکی از استان های فرهنگی کشور است که رویدادهای بزرگی در آن رخ داده و مردمانی اهل علم و اندیشه از آن برخاستهاند.»
وی افزود: «تلاش داریم تا با برنامه ریزی مستمر در حیطه هنر و فرهنگ اقدامات شایان توجهی را انجام دهیم. جشنواره تئاتر کودک و نوجوان استان همدان اقدام تاثیرگذاری است که سبب ایجاد شادی در جامعه و فرهنگ سازی در استان شده است. امیدواریم با برنامه هایی که در نظر گرفته ایم بتوانیم استان همدان را به قطب هنری و فرهنگی کودک و نوجوان تبدیل کنیم.»
بختیارخلج: با تئاتر واقعیت های اجتماع را میتوان به کودکان انتقال داد
در ادامه نرجس بختیارخلج رئیس خانه فرهنگ و هنر سازمان بهزیستی کشور، این سازمان را به عنوان مرکزی تخصصی در حوزه اجتماعی تعریف کرد و گفت: «بهزیستی در بخش های مختلف حمایت هایی را در حوزه های متفاوت شکل می دهد. در این میان بهره گیری از زبان هنر میتواند در انتقال مفاهیم و پیام های مورد نظر بسیار تاثیرگذار بوده و بازده کوتاه مدت تری در رسیدن به اهداف مورد نظر را شکل دهد.»
وی با تاکید بر اینکه کودکان آینده سرزمین ما هستند، تصریح کرد: «با توجه به جایگاه و اهمیت کودکان میبایست بر روی آموزش سرمایه گذاری کرد. تئاتر به عنوان هنر مادر ابزار قدرتمندی است که به واسطه آن می توان واقعیت های اجتماع را به کودکان انتقال داد.»
شیوا: خوشحالم به عنوان هنرمندی اهل همدان در این کار مشارکت داشتم
استاد قباد شیوا طراح پوستر بیست و یکمین دوره جشنواره تئاتر کودک و نوجوان نیز که در این مراسم حضور داست اذعان کرد: «بسیار خوشحالم که در این کار مشارکت داشتم. به خصوص آنکه من اهل همدان هستم. زمانیکه طراحی این پوستر به من محول شد طی چهار روز چهار طرح مختلف برای آن زدم و پوستری که امروز آن را مشاهده می کنید یکی از این آثار است. همیشه تلاش میکنم در طرح هایم جنبه شاعرانه رعایت شود حتی اگر محتوای آن تلخ باشد. پوستر، رسانهای یک طرفه است که باید به فرهنگ مردم نزدیک و برای آنان چشم نواز باشد و این مسئله برایم بسیار با اهمیت است.»
در پایان پوستر بیست و یکمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان توسط کودکان شیرخوارگاه آمنه به عنوان میزبانان اصلی این مراسم از رونمایی کردند و هنرمندان این پوستر را به یادگار امضا کردند.
در ضمن مراسم، مدعوین از نمایشگاه عکس کودکان غزه که در این مکان برگزار شده بود دیدن کردند.
متن سخنرانی آقای طاهری به مناسبت رونمایی از پوستر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان
به نام خداوند رنگین کمان خداوند بخشندة مهربان
هنر، همه ذکر است و یاد او. اویی که نامش، آرامش دلهاست. اویی که توان نقشآفرینی و خلاقیت را در قامت صفتی ازلی در نهاد آدمی به ودیعت گذاشت و هر آفرینشی، بانگی شد برای یادآوری این ودیعة آسمانی. از این روست که هنرهای نمایشی، همزاد و همراز انسان و حیات معنوی او شد تا دغدغههای درونی، تخیلات و آرزوها و بایستگیهای زیست فردی و اجتماعی آدمی را به صحنههای تماشا و تأمل و تردید و تغییر و اصلاح بکشاند. نقشهایی برای بازنمایی آنچه هست، آنچه باید باشد و نهایتاً آنچه در پیکار ازلی و ابدی روشنایی و تاریکی، نیکی و پلشتی، رخ مینماید.
رمز این توان ویژة هنرهای نمایشی و تأثیرگذاریهای او، یقیناً در ارتباطی صمیمی و قدرتمند با مخاطب است، ارتباطی نزدیک با خود زندگی و از جنس زندگی.
از این منظر ، تئاتر، مجموعهای از توانمندیها و تلاشهای هنری انسان و مؤثرترین رسانه برای دعوت و تماشاست. پس دور از انتظار نیست که از ظرفیتهای وسیعش، روایت داستان آفرینش، قدر والای آدمی در منظومة خلقت، جایگاه و شأن او در خداوندگاری خلیفه اللهی و یادآوری هر آنچه او را از خدایش میستاند و به بدیها میسپارد و برای روایت تذکار گونة ارزشهای الهی و فضیلتهای انسانی، انتظار داشته باشیم.
انتظاری برای انسانسازی و پیراستگی جامعهی انسانی، بخصوص در گسترهای که دلهای مخاطبان کودک و نوجوانش، لوح سفیدیاند که به سهولت و البته به ماندگاری، تأثیر پذیرند.
این حساسیت مسئولیتآور طیف مخاطبان و آن توانمندیها و قابلیت ها، مطمئناً ظرافتها و حساسیت کار را به طور ویژه و شگفتی بالا میبرد و ما را به بهرهگیری از الگوهای بی نقص و خطا، نیازمندتر میکند.
به گفته بزرگان علم تربیت، تئاتر بهترین شیوه برای آموزش زندگی و مهربانی به کودکان است. زیرا کودک به دلیل فطرت بازیگوشش، با نمایش بهتر و بیشتر میآموزد تا تا آموزش مستقیم. پس بیاییم با تئاتر و نمایش آیندهای روشن، زیبا و رنگارنگ را برای کودکانمان، آیندهسازان فردا، فراهم کنیم. دنیایی پر از صلح و شادی و عشق.
خوشبختانه در این میان، کتب آسمانی و به ویژه قرآن عظیم و سیرة رفتاری و گفتاری اهل بیت کرامت و نور (علیه السلام)، این نمونهها را همچون آفتابی فروزان در برابر ما گشوده است و خنکای سلامت و رستگاریش را هم حتی از لابهلای صفحات ادب و فرهنگ این سرزمین آئینی، میتوان حس کرد.
"بیست و یکمین جشنوارة بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان" که در پی بیست دورة پیشین به میزبانی این خاک مقدس، برگزار میشود و با اتکاء به این داشتهها و پشتوانهها، برای بازشناسی و والایش هویت امروز و فردای فرزندانش و نمایش آثاری خلاقانه با مضامین مرتبط با فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی، آیینها و رسوم بومی، مبانی اخلاقی و تربیتی دین مبین اسلام برای تحکیم بنیان خانواده و توجه ویژه به فرهنگ ایثار و فداکاری در 10 بخش متنوع داخلی و بینالمللی، شکل و پیوند گرفته است.
پیوندی متکی به ظرافتها و ظرفیتهای تئاتر کودک و نوجوان و ناظر بر مشترکات آئینی و فکری ایرانیان سربلند در همارة تاریخ تا به امروز، و با نگرشهای مشترک با سایر ملل به انسان و بنیان هستیساز خانواده.
این جشنواره در خطهی کهن همدان- هگمتانهی ایران کهن و این قلمرو عزیز وطن اسلامیمان_ و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آن استان، از 15 تا 21 مهر ماه سالجاری برگزار خواهدشد و به لطف حق تعالی، به آنچه در پیشانی این رویداد و گفتار اینجانب آمده است، دست خواهد یافت.
بگذارید اینجانب و همکاران تلاشمند این جشنواره، همهی مشتاقان هنر نمایش و تمامی دلسوزان صحنهی تعلیم و تربیت آینده سازانمان را به حضور در صحن این رویداد، فروتنانه دعوت نمایم و بر این باور بمانیم که:
حسنت به اتفاق ملاحت، جهان گرفت آری به اتفاق، جهان می توان گرفت
پایان پیام/
نظر شما