به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر محمدابراهیم مداحی، رئیس کمیسیون چشم انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز(23 شهریور) در کارگاه علمی آموزشی اقتصاد مقاومتی در خوزستان، با طرح این سؤال که چرا برخی جوامع علی رغم اینکه از لحاظ اخلاقیات و مسائل انسانی در ابتدای راه هستند ولی به لحاظ فرصت و پیشرفت در سطح بالایی قرار دارند و وضعیت برخی جوامع کمتر از آن چیزی است که هستند؟ گفت: امروزه در جهان امروز نوع تغییر کرده و قدرت ها بر اساس برنامه ریزی برای آینده شکل می گیرد.
وی از جمله مؤلفه های پیشرفت جوامع را همگرایی چشم انداز و آینده نگری دانست و تصریح کرد: امروزه مدیران ما مشکل محورند و بیشتر وقت خود را صرف رفع مشکلات می کنند ولی مدیر باید فرصت محور باشد و حتی از مشکلات نیز فرصت بسازد.
وی با بیان اینکه کشور ما از نظر شاخص های سیاسی، امنیتی و نظامی در منطقه در جایگاه اول قرار دارد و در جهان نیز جزء 10 قدرت نخست دنیاست، افزود: اما اگر شاخص های اقتصاد، علم فناوری و فرهنگی اضافه کنیم کشور ما در منطقه در جایگاه دوم قرار می گیرد و در آسیا نیز رتبه بیستم را دارد.
مداحی، خاطر نشان کرد: منابعی وجود دارد که نشان می دهد ایران از زمان رسول خدا(ص) نقش تعیین کننده ای داشته و بیشتر اندیشمندان در دوران مختلف بر یک مسئله اتفاق نظر دارند و آن این است که ایران می تواند امپراطوری و تمدن بزرگ باشد.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی دارای دو بعد دولت سازی و جامعه سازی است، اضافه کرد: چشم انداز دولت سازی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است و هر کس در هر جایگاهی با این چشم انداز فاصله داشته باشد توسط مردم کنار زده می شود و در بعد جامعه سازی نیز می تواند هویت سازی، قدرت سازی و علم سازی کند.
وی چشم انداز را شرط بقای کشور دانست و با بیان اینکه همچون چتری است که بر سیاست های کلان سایه انداخته است و اگر غفلت کنیم موجب انحطاط می شود، اذعان داشت: چشم انداز قانونی است که نظام برای خود تعریف کرده و خود را در آن نقد میکند و در واقع شرط و ضروریت بقای نظام است.
رئیس هیئت رئیسه سلسله برنامه های اقتصاد مقاومتی، با تاکید بر اینکه برای چشم انداز زمان تعریف شده ولی سیاست فاقد زمان تعریف شده است، عنوان کرد: نظام جمهوری اسلامی با تدوین این برنامه چالشی قانونی برای خود ایجاد کرده زیرا در مقابل اجرای این برنامه ها متعهد است.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی دارای تکانه های اقتصادی، بلایای طبیعی و تخاصمی است و می خواهد با تکیه بر سه اصل استقلال، توسعه و عدالت مشکلات بخش اقتصاد کشور را حل کند، یاد آور شد: در کل کشور 31 کارگاه تحت همین عنوان در حال انجام که تاکنون 15 کارگاه برگزار شده است.
پایان پیام/
نظر شما