به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، سید مرتضی نبوی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز (25 شهریور) درهمایش اقتصاد مقاومتی که با تدبیر دکترخادمی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج برگزار شد، گفت: اقتصاد مقاومتی ریاضتی و محدود نیست؛ بلکه بروننگر ودرونزاست ودارای انعطاف بوده و برای توسعه اقتصادی و پیشرفت نسخهای اثربخش است.
وی با اشاره به این که اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد ریاضتی یا بسته نیست، اظهار داشت: در ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبری مهم ترین ویژگی های آن به روز بودن، درون زایی، برون گرایی، اتکا داشتن به دانش و فناوری داخلی، پویایی و پیشرو بودن است.
نبوی افزود: فلسفه اصلی اقتصاد مقاومتی این است که کشوری مانند ایران اسلامی که محور مقاومت منطقه است، باید اقتصاد خود را در برابر استکبار جهانی مقاوم سازی کند.
وی، هدف نهایی از اقتصاد مقاومتی را ارائه یک الگوی مقاوم اسلامی در دنیای بحران زده و متاثر از سرمایه گذاری امروزی دانست و گفت: پژوهشگران، دانشگاهیان و مراکز تحقیقاتی و علمی راه های تحقق اقتصاد مقاومتی را جستجو کنند.
نبوی با بیان این که اهداف وشاخص های کلیدی اقتصاد مقاومتی عدالت محوری، مردمی بودن، شفاف سازی، رقابت پذیری، عدم وابستگی به نفت و بهره گیری از حوزه فناوری است، گفت: خنثی سازی بخشی از تهدیدهای دشمنان، مقاوم کردن اقتصاد کشور در برابر تحریم های اعمال شده، رفع موانع و چالش های اقتصادی و خروج از اقتصاد تک محصولی از دیگر اهداف آن است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: امروز هلال مقاومت در دنیا مشکل بزرگی بر سر راه استکبار جهانی ایجاد کرده و هنگامی که نتوانستند از لحاظ نظامی و سیاسی با ایران اسلامی به عنوان محور مقاومت مقابله کنند به جنگ اقتصادی روی آوردند.
وی، ایران اسلامی را طراح قدرت نرم پس از پیروزی انقلاب اسلامی در دنیا معرفی کرد و گفت: باید از نظر اقتصادی نیز مقاوم باشیم؛ چرا که دشمن پاشنه آشیل ما را در اقتصاد دیده لذا باید بتوانیم الگوی اسلامی اقتصاد مقاومتی را ارائه کنیم.
نبوی با بیان این که عامل تورم و کسر بودجه ساختاری است و با افزایش درآمدهای نفتی کشور گرفتار اقتصاد رانتی شد، گفت: از سال 51 که درآمدهای نفتی افزایش یافت و بودجه کل کشور را بر اساس آن بستند، کشور گرفتار اقتصاد رانتی شد.
به گفته وی، هنگامی که درآمدهای نفت در برهه ای به 100 میلیارد تومان رسید مشکل داشتیم و هر وقت کمتر هم می شد باز هم مشکل داشتیم، چرا که با درآمد نفت برای دیگران کار می کردیم و صنایع ما همواره وابسته بود.
نبوی گفت: عواملی چون تراز تجاری نامطلوب، وابستگی 70 درصدی بودجه به نفت، مطالبات ومعوقات بانکی، کسر بودجه ساختاری را ایجاد کرد و تورم کنونی حاصل شد.
وی به عدم تراز در خصوص نرخ رشد اقتصادی کشور در برنامه های اول تا پنجم اشاره کرد و افزود: شدت نوسان هنگامی به ثبات می رسد که اقتصاد مقاومتی سرلوحه برنامه های اقتصاد قرار گیرد.
نبوی تصریح کرد: در شاخصهای فضای کسب و کار وضعیت مناسب نیست و نیاز به تلاش بیشتر فرهنگ سازی، مشارکت در رقابت پذیری فضای کسب و کار است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، قوانین دست و پا گیر را عاملی برای عدم رقابت پذیری در عرصه کار و فعالیت دانست و گفت: در شاخص های رقابت پذیری از بین 144 کشور رتبه چندان خوبی در جهان نداریم که بسیاری از شاخص های آن را میتوان با تصویب قوانین جدید ارتقاء داد.
وی، چالش های اصلی بر سر راه توسعه اقتصاد کشور را وجود بیش از سه میلیون نفر بیکار، طراز تجاری منفی حدود 7/34 میلیارد دلاری، وابستگی بودجه به نفت، نقدینگی بیش از 600 هزار میلیارد تومان در سال 90 و کسری بودجه ساختاری از سال 51 تاکنون برشمرد.
نبوی به رتبه 9 ایران در شاخص های اقتصاد جهانی دانشبنیان اشاره کرد و افزود: در صادرات کالاهای فناوری اطلاعات از مجموع کل صادرات جهانی ما سهم اندک یک درصدی داریم.
پایان پیام/
نظر شما