به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر محمد رعایایی اردکانی، سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، در مراسم تودیع و معارفه مدیران فرهنگی و اجتماعی این دانشگاه، کار در حوزه فرهنگی را مشکلتر از سایر حوزهها دانست و گفت: سختی کار در بخش فرهنگی به این دلیل است که در دیگر حوزه ها بحث بر سر توانایی مدیریتی یک فرد است اما در بخش فرهنگی بحث بر روی ابتکار، خلاقیت، سلیقه و علاقهمندی یک شخص است که باید با مدیریت ترکیب شود و این کار هرکسی نیست.
وی با بیان اینکه کار در مجموعه فرهنگی بسیار حساس است و به دلیل همین حساسیت ها نیز باید نگاه متفاوتی به حوزه فرهنگی شود و حمایت بیشتری از آن صورت گیرد، افزود: بالا رفتن سطح فرهنگ و دانش جامعه موجب شده تا به دنبال آن سطح توقع افراد نیز از تمام حوزه ها و به طور خاص حوزه فرهنگ، بالاتر رود.
وی به وجود چهار میلیون و 800 هزار دانشجو در سطح دانشگاه های کشور اشاره کرد و ادامه داد: این تعداد افراد شاغل به تحصیل در دانشگاه های کشور، کار را برای درخشیدن یک دانشگاه و برتر شدن در بین سایرین، سخت می کند و رقابت تنگاتنگ می شود که امدیواریم با حمایت هایی که از مجموعه فرهنگی دانشگاه خواهیم داشت، دانشگاه شهید چمران از نظر فرهنگی در استان و کشور بیش از پیش بدرخشد.
دکتر رعایایی اردکانی، تصریح کرد: انجام دادن کار فرهنگی محدود به در اختیار داشتن بودجه کلان و ساختمان های تجملاتی نیست، بلکه آنچه در تحول فرهنگی بسیار موثر است عشق و علاقه افرادی است که در این مسیر گام برمیدارند.
وی اضافه کرد: فرهنگ، صرفاً در هنر خلاصه نمی شود بلکه بسیار فراتر از حوزه هایی مانند سینما، موسیقی، تئاتر و مانند آن است و میبایست نسبت اجرای فعالیتهای فرهنگی در همه حوزه ها رعایت شود و به اندازه وزن هر فعالیتی که در حوزه فرهنگ میگنجد، برای آن هزینه مادی و معنوی کرد.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، ایجاد دانشگاه جامع هنر خوزستان را از بزرگترین اقدامات فرهنگی در دست اجرا برشمرد و اظهار امیدواری کرد: با کمک دوستان، تحول فرهنگی بزرگی در استان ایجاد شود.
دکتر خسرو نشان، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز، نیز عنوان کرد: یکی از نکات مهم در حوزه کاری ما، هدفی است که دنبال می کنیم و اینکه چگونه باید این هدف دنبال شود؛ برای مثال در بحث جشنواره قرآنی و یا تهیه تقویم فرهنگی با جلسات مدونی که داشتیم به خروجی کار قابل قبولی رسیدیم.
وی خاطر نشان کرد: مجموع اعتبارات تخصیصی برای انجام فعالیت ها -چه درون دانشگاهی و چه برون دانشگاهی- فاصله زیادی با نیاز واقعی ما دارد اما با قول مساعدت دکتر رعایایی سرپرست دانشگاه، انشاالله بخش وسیعی از برنامه ها اجرایی خواهد شد.
وی در خصوص افزوده شدن مدیریت امور اجتماعی به ساختار تشکیلاتی این معاونت بیان داشت: این مدیریت در بطن معاونت فرهنگی وجود دارد و همانگونه که از نام معاونت فرهنگی و اجتماعی برمیآید این معاونت در ساختار تشکیلاتی خود به دو مدیریت مجزا نیازمند است و در بسیاری از دانشگاه های بزرگ ایجاد شده و ما نیز پس از اصلاح جدول سازمانی معاونت، مدیریت ها را به دو بخش مدیریت امور فرهنگی و مدیریت امور اجتماعی تقسیم و حوزه های کاری هریک را تفکیک کردیم.
در ادامه دکتر ولی الله نوبخت، مدیر پیشین امور فرهنگی به ارائه گزارش کوتاهی از عملکرد دوره مدیریت خود پرداخت و گفت: از مجموع فعالیت های صورت گرفته در این مدت، به نظر من فعالیتهای بخش انجمن های علمی دانشجویی و کانون های فرهنگی هنری قابل قبول بوده، در بخش فعالیت های قرآنی هم کارها رو به رشد است و بخش نشریات نیز دچار ضعف هایی از قبل بوده که امیدوارم با حضور کارشناس مجرب کنونی، این ضعف ها برطرف شود.
دکتر عبدالرضا نواح، مدیر امور اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز، نیز با اشاره به ایجاد بخش جدید مدیریت امور اجتماعی در ساختار تشکیلاتی این معاونت، اظهار کرد: متاسفانه تاکنون مسایل اجتماعی به طور دقیق و مجزا در دانشگاه دیده نمی شد و اکنون جای بسی خوشحالی است که با تفکیک مدیریت ها، به نقش و تاثیرگذاری امور اجتماعی در سطح دانشگاه توجه لازم شده است.
وی اوقات فراغت دانشجویان را فرصت مغتنمی برای برنامهریزی اجتماعی جوانان دانشجو دانست و اذعان داشت: برنامه ریزی اجتماعی برای دانشجو، او را از آسیبهای اجتماعی آینده که ممکن است در اجتماع گریبان گیر او شود مصون میدارد و او را به شهروندی وظیفه مند و هدفدار تبدیل میکند.
همچنین دکتر منوچهر جوکار، مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز، به تبیین تاریخچه و مفهوم واژه «فرهنگ» پرداخت و یاد آور شد: این واژه ریشه بسیار کهنی در حدود سه3 هزار سال دارد و یکی از پربسامدترین کلمات در ادبیات غنی ماست که در جایی به معنی ادب کردن و پرورش دادن و در جای دیگر به معنای دانش و معرفت آمده است و از ترکیب این دو، تهذیب و تأدیب علم همراه با معرفت حاصل میشود.
وی با بیان اینکه امروز نگاه ما به فعالیت های فرهنگی باید تلفیقی از این دو مفهوم باشد و اساساً جامعه فرهنگی جامعه ای تهذیب یافته و دانش محور و معرفتگراست، به بحث تنوع و تکثر در کارهای فرهنگی اشاره کرد و افزود: یک فعال فرهنگی باید این تنوع را به رسمیت بشناسد؛ چرا که تکثر در حوزه های فرهنگی جزو ذات این کار است اما متاسفانه همین تنوع گاهی مانعی بر سر راه می شود و کار به یکجانبه نگری و تک بعدی شدن سوق می یابد.
وی با اشاره به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری به سال اقتصاد و فرهنگ، تصریح کرد: نکته بسیار ظریفی در نامگذاری امسال نهفته است که البته محقق شدن اهداف کلان فرهنگی نیاز به عزم ملی دارد و قائم به شخص و یک نهاد یا سازمان نیست.
دکتر جوکار، ادامه داد: از جمله آسیب هایی که حوزه فرهنگ طی ادوار مختلف دیده، سیاست زدگی فرهنگ است که باید این نگاه از بین برود؛ کما اینکه خود فعالیت های سیاسی هم، چنانچه با فرهنگ توأم شود لطافت و ظرافت خواهد یافت.
در پایان این مراسم به رسم یادبود لوح تقدیری به دکتر ولی اله نوبخت مدیر امور فرهنگی پیشین اهدا و حکم انتصاب دکتر منوچهر جوکار به عنوان مدیر امور فرهنگی و دکتر عبدالرضا نوّاح به عنوان مدیر امور اجتماعی به ایشان اعطا شد.
شایان ذکر است؛ دکتر جوکار در حال حاضر عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی و دکتر نواح عضو هیئت علمی گروه جامعهشناسی دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی هستند.
پایان پیام/
نظر شما