اوصاف طلبگی در کلام امیرالمؤمنین(ع)

خبرگزاری شبستان:  طلاب علم خاصه علوم دینی باید اهتمام جدی به تطهیر و تزکیه نفس داشته باشد چرا که قرار است مجتهد واعظ شوند،

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی مقدم قوچانی امروز با حضور در خبرگزاری شبستان ضمن بازدید از محل این خبرگزاری پاسخگوی سوالات خبرنگاران شد.

 

وی با اشاره به اینکه خداوند در قرآن خطاب به نبی مکرم اسلام می فرماید انک لعلی خلق العظیم، گفت: اقوام روزگار به اخلاق زنده اند قومی که گشت فاقد اخلاق مرده است بندگی کن تا به سلطانت کنند تن رها کن تا همه جانت کنند خوی حیوانی سزاوار تو نیست ترک این خو کن که سلطانت کنند چون نداری درد درمان هم مخواه درد پیدا کن که درمانت کنند سوی حق نارفته داری تو طمع همسر موسی عمرانت کنند از چه شهوت قدم بیرون گذار تا عزیز مصر و کنعانت کنند بگذر از فرزند و مال و جسم خویش تا خلیل الله رحمانت کنند سر بنه بر کف بیا در بزم دوست تا چو اسماعیل قربانت کنند چو علی در عالم مردانگی مرد شو تا شاه مردانت کنند قابل این رتبه ها گر نیستی سعی کن تا همچو سلمانت کنند.

 

استاد اخلاق و حوزه در ادامه پنج صفت طلبگی را از زبان امام امیرالمومنین (ع) بیان کردند. وی اولین صفت طلبگی را اشتغال مداوم به درس و تحصیل خواند و گفت: طالب علم باید شبانه روز درس بخواند. حجت الاسلام والمسلمین مقدم قوچانی ادامه داد: مراجع و علمای بزرگوار در نتیجه تلاش بسیار و شب زنده داری ها به این مراتب رسیده اند لذا اگر کسانی در درس و رأس رویه تنبلی پیشه کنند حتما پشیمان خواهند شد.

 

وی خاطرنشان کرد: طبق فرمایش امام امیرالمومنین (ع) باید مداومت بر درس استاد داشت که این از طریق پیش مطالعه، حضور منظم در کلاس و مباحثه قابل تحقق است. استاد اخلاق حوزه تهران با تاکید بر اینکه باید یک طلبه آنچنان درس بخواند تا مطلب برای او ملکه شود و به این شکل تا آخر عمر در حافظه او ثبت شده باشد.

 

وی دومین شرط طلبگی در کلام امام علی (ع) را کثرت سؤال دانست و گفت: طلبه باید تا آن لحظه که درس را به طور کامل بفهمد از استاد سوال نماید.

 

امام جماعت مسجد علوی صد دستگاه خودسازی را شرط سوم طلبگی دانست و اظهار داشت: همه امور باید برای رضای خدا باشد مخصوصا در تحصیل علوم دینی باید خود را از رذایل اخلاقی دور کرد؛ علوم دین ز اخلاق فرشته است نیاید در دلی کوه بر سرشت است.

 

وی تصریح کرد: طلاب علم خاصه علوم دینی باید اهتمام جدی به تطهیر و تزکیه نفس داشته باشد چرا که قرار است مجتهد واعظ شوند، ذات نایافته از هستی بخش کی شود هستی بخش.

 

حجت الاسلام والمسلمین مقدم قوچانی ادامه داد: بنابراین باید طلبه چه در تحصیل علوم جدید و چه علوم دینی خود را از رذایل اخلاقی مانند تکبر، غرور و حسد دور کند و این در صورتی محقق است که مانند برخی از اساتید که عادت داشتند کفش طلاب را از پس از اتمام درس مرتب و جفت می کردند اهتمام جدی به سادگی داشته باشند.

 

وی چهارمین ویژگی طلبه در کلام امیرالمومنین علی (ع) را خدمت به رجال دانست و گفت: منظور از رجال علما هستند لذا باید طلبه و دانشجو در مقام شاگردی عالمان برآید و همنفس با آنها شود تا بدین شکل روح و اخلاق آن بزرگواران در وی اثر کند؛ ای برادر تا توانی می گزیر از یار بد یار بد بدتر بود از مار بد، مار بد تنها تو را بر جان زند یار بد بر جان و ایمان زند.

 

حجت الاسلام والمسلمین قوچانی با تصریح بر اینکه اگر کسی با رفیق بد معاشرت داشته باشد مبتلا به رذایل اخلاقی او می شوند، گفت: اینکه علمای ما تاکید جدی بر یافتن رفیق صالح داشتند به این دلیل است.

 

وی خاطرنشان کرد: در دوران ما حضرت امام خمینی (ره) کاری کرد که حضرت موسی (ع) در زمان خود انجام داده بودند با یک تفاوت و اینکه حضرت موسی عصایی داشتند اما امام صرفا با یک خودکار و ورق قدرت شاه را نابود کردند. امام جماعت مسجد علوی ادامه داد: کار عظیم امام (ره) در نتیجه خودسازی و نمازهای شب بود.

 

وی ادامه داد: جهانی شدن به وجود سه بت شکن آگاه در سه زمان جلوه کرد وجه الله یکی ظهور به بابل نمود و بت بشکست که ناگاه به جهان خوانده شد روح الله، دوم کسی که جهان کرد پاک از بت ها فراز دوش نبی بود علی ولی الله سوم کسی که ظهورش بدین زمان افتاد به نسل موسی جعفر خمینی روح الله.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 402821

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha