خسارت های تغییر اقلیم در بخش کشاورزی جبران ناپذیر است

خبرگزاری شبستان: رییس سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه تغییر اقلیم و افزایش دما و خشکسالی موجب شیوع حشرات ناقل بیماری های ویروسی در کشور و دنیا شده است، گفت: پیامد های تغییر اقلیم در بخش کشاورزی جبران ناپذیر است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، محمدعلی باغستانی، رییس سازمان حفظ نباتات، امروز ( 30 شهریور) در مراسم بیست و هفتمین سالگرد پروتکل مونترال و روز جهانی ازون با بیان اینکه تغییر اقلیم و افزایش دما و خشکسالی موجب شیوع حشرات ناقل بیماری های ویروسی در کشور و دنیا شده است، گفت: پیامد های تغییر اقلیم در بخش کشاورزی جبران ناپذیر است.

 

وی افزود: آفت کرم خراط در درخت گردو تا چندی پیش جزو آفات درجه دو بود اما اکنون به علت خشکسالی به آفت درجه یک تبدیل شده و موجب خشک شدن تعداد زیادی از درختان بلوط در منطقه زاگرس شده است.

 

رییس سازمان حفظ نباتات خاطرنشان کرد: حذف سموم کشاورزی از اهداف سازمان حفظ نباتات است که این هدف نقطه مشترک بین دو سازمان حفظ نباتات و حفاظت محیط زیست است.

 

باغستانی افزود: در این زمینه قرنطینه به عنوان یکی از بهترین راه حل ها برای پیشگیری از بروز آفات به داخل کشور است که باید به این مساله توجه بیشتری شود و با استفاده از فناوری این بخش را تقویت کرد.

 

رییس سازمان حفظ نباتات گفت: به عنوان مثال کرم ساقه خوار برنج دهه پنجاه وارد کشور شد و تاکنون برای کنترل آن 200 تا 300 هزار تن سموم شیمیایی مصرف شده است اما هنوز موفق به کنترل کامل آن نشده ایم.

 

باغستانی ادامه داد: زمانی که آفتی وارد منطقه ای می شود ریشه کن کردن آن تا حدودی محال است از این رو توجه به بخش قرنطینه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

 

وی به اقدامات سازمان حفظ نباتات برای جلوگیری از بروز آفات و همزمان با آن کاهش سموم کشاورزی اشاره کرد و گفت: در کنار این فعالیت ها بحث تغییر اقلیم و گرمایش زمین ایجاد شد که افزایش انواع بیماری های ویروسی را به همراه داشت.

 

باغستانی گفت: به عنوان مثال بیماری جاروک لیموترش در جنوب کشور توسعه یافته و تاکنون 17 هزار هکتار از باغات لیموترش در جنوب کشور از بین رفته اند زیرا تنها راه کنترل این بیماری امحا درختان بیمار است.

 

باغستانی تاکید کرد: هدف سازمان حفظ نباتات حذف کامل هرگونه گازها و سمموم مخرب لایه ازون است.

 

گفتنی است، بیست و هفتمین سالگرد پروتکل مونترال و روز جهانی ازون با حضور ابراهیم حاجی زاده مدیر طرح ملی حفاظت از لایه ازون، سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، گری لوییس نماینده مقیم سازمان ملل متحد در تهران، الساندرو آمادیو نماینده برنامه توسعه صنعتی سازمان ملل متحد در تهران و جمعی از مسئولان این بخش در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.

پایان پیام/

 

کد خبر 403659

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha