به گزارش خبرگزاری شبستان، نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی طی حکمی حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد عابدی را به ریاست پژوهشکده حج و زیارت منصوب کرد.
در این حکم، دلیل انتصاب دکتر عابدی، شایستگی های فراوان علمی، اخلاقی و عملی و تجربیات ارزشمند در حوزه های مختلف پژوهشی و تدریس و آموزش علوم اسلامی عنوان شده است .
در بخشی از این حکم خطاب به حجت الاسلام عابدی آمده است: "امید است با توانمندی های فراوانی که در جنابعالی مشهود است، و با توجه به شرح وظایف مصوب و نیز بهره گیری از عالمان، اندیشمندان نویسندگان و فرهیختگان حوزه و دانشگاه، گامی بلند و اساسی در زمینه های پژوهشی مرتبط با حج و زیارت برداشته، از تمامی ظرفیت ها در این حوزه استفاده و در انجام وظایف محوله کوشا و موفق باشید".
شایان ذکر است که طبق نامه شماره 8810/22 مورخ 28/1/90 معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر ابلاغ مصوبه جلسه مورخ 21/12/89 شورای گسترش آموزش عالی با تأسیس پژوهشکده حج و زیارت وابسته به بعثه مقام معظم رهبری موافقت شده است .
گفتنی است، شورای گسترش دانشگاهها و مرکز آموزش عالی ماه گذشته با تشکیل پژوهشکده حج و زیارت زیر نظر بعثه مقام معظم رهبری موافقت کرد. مرکز این پژوهشکده که در قم خواهد بود پنج گروه پژوهشی خواهد داشت، که عبارتند از: " اخلاق و اسرار حج "، " کلام و معارف حج "،" مطالعات اجتماعی حج "، " فقه و حقوق حج "و " تاریخ و سیره حج " پنچ گروه پژوهشی پژوهشکده حج هستند.
احمد عابدی در سال 1339 در نجف آباد به دنیا آمد. ایشان در سال 1351 وارد حوزه علمیه شد و همزمان با دروس حوزوی، تحصیلات غیرحوزوی خود را نیز ادامه داد.
وی در سال های تحصیل، از محضر استادان بزرگی چون حضرات آیات بهجت، شیخ مرتضی حائری، وحید خراسانی، شیخ جواد تبریزی، یحیی انصاری شیرازی، غلامرضا صلواتی، حسن زاده آملی و کوکبی دروس فقه، اصول و فلسفه را با موفقیّت فراگرفت. و نیز سال ها از محضر استاد آیت اللّه شیخ حسن تهرانی به صورت خصوصی کسب فیض نمود. استاد از سال 1356 تدریس علوم حوزوی را آغاز نمود و از سال 1377 به تدریس خارج فقه و اصول پرداخت.
بنابرگزارش پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری، تحصیلات دانشگاهی استاد عابدی تا اخذ دکترای فلسفه از دانشگاه تهران ادامه یافت و از سال 1369 تدریس در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته های فلسفه و علوم قرآنی و مدیریت دفاعی و راهبردی در دانشگاه را شروع کرد.
آثار قلمی استاد 17 کتاب و حدود 150 مقاله می باشد؛ از جمله آثار ایشان عبارتند از:
1.آشنایی با بحارالانوار؛ 2. تحقیق الحاشیه علی الهیات، الشرح الجدید للتجرید، کتاب سال 1375 جمهوری اسلامی ایران؛ 3. 4.تصحیح و تحقیق الاداب الدینیه للخزانه المعینیه؛ 5.تصحیح و تحقیق الحاشیه علی شروح الاشارات (الاشارات و شرح الاشارات و شرح الشرح و حاشیه لباغنوی). 6. بارقههای رحمانی(به مناسبت کنگره جهانی بزرگداشت دویستمین سالگرد تولد شیخ انصاری)؛ 7. مکتب کلامی قم؛ 8. دروس منطق و فلسفه؛ 9.تصحیح و تحقیق شوارق الالهام فی شرح تجرید الکلام؛ 10. فلسفه زیارت: ترجمه و شرح رساله (زیاره القبور) فخر رازی؛ 11. توحید و شرک در نگاه شیعه و وهابیت: بررسی و نقد افترائات دکتر قفاری بر مذهب شیعه؛ 12.مقاله «حرکت حبّی»، بهترین مقاله سال 1375 از سوی جشنواره مطبوعات؛ 13. مقاله «اندیشه های فلسفی امام خمینی قدس سره »، مقاله برگزیده جشنواره اشراق.
پایان پیام/
نظر شما