آیت الله «سید علی مقدم قوچانی»، امام جماعت مسجد «علوی» تهران و از جمله شاگردان مرحوم آیت الله «عطاردی»، در گفت وگو با خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به نقش مسجد در ایجاد یک انسجام فرهنگی در مسجد محلات مختلف، اظهار کرد: با توجه به این امر حدالامکان باید حمایت های متعدد مادی معنوی از مساجد صورت پذیرد تا امکان فعالیت بیشتر مساجد فراهم شود.
وی ادامه داد: البته فعالیت های یک مسجد به نگاه امام جماعت در مواجهه با مردم و به ویژه جوانان و همچنین جایگاه و نگاه علمی او نیز بستگی دارد، به این معنا که در وهله اول هر امام جماعتی باید پاسخگوی مردم بوده و برای پاسخگویی به سوالات حضور ذهن و اطلاعات کافی داشته باشد.
آیت الله «مقدم قوچانی» تصریح کرد: البته به هرحال ائمه جماعات به واسطه تحصیلات حوزوی خود با دانش های مختلفی سر و کار دارند که از جمله مهمترین آنها، فقه و احکام است و من فکر می کنم یک امام جماعت حتی باید ادبیات هم در حد قابل قبولی بداند تا بتواند به شیوه بهتری برای مردم صحبت کند.
وی افزود: من نیز در قامت یک امام جماعت در تمام این سال ها سعی کرده ام تا بتوانم با اقشار مختلف مردم مرتبط باشم، به خاطر دارم چهل و پنج سال قبل به دستور مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی به تهران اعزام شدم و امسال چهل و ششمین سالی می شود که در مسجد «علوی» تهران واقع در خیابان پیروزی امام جماعت هستم.
امام جماعت مسجد «علوی» همچنین با اشاره به راهکارهای تقویت فعالیت های یک مسجد و همچنین محور بودن «مسجد» در محله، اظهار کرد: یکی از اصلی ترین عوامل فعال بودن یک مسجد آن است که هر سه وقت نماز در مسجد به جماعت اقامه شود، متاسفانه در برخی مساجد نماز جماعت صبح اقامه نمی شود و این در حالی است که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بر اقامه نماز جماعت صبح در مساجد تاکید دارند.
آیت الله «مقدم قوچانی» در ادامه به موضوع شبانه روزی شدن مساجد اشاره و تصریح کرد: به طور کلی اقدام تاثیر گذاری است اما تمامی مسجد را نمی توان شبانه روزی کرد، البته این نظر من است و فکر می کنم در این راستا مساجد جامع یا مساجدی که در خیابان های اصلی قرار گرفته اند برای اجرای این طرح مناسبت تر باشند، به نظر من لزومی ندارد که مساجد محلی به صورت شبانه روزی باز باشند.
پایان پیام/
نظر شما