حجتالاسلام والمسلمین حبیبالله بابایی مدیر گروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با بیان این که امروزه چالشهای جدیدی در دنیای پستمدرن، تمرکز شخصیتی و هویتی نسل امروز را تحت تأثیر قرار داده است عنوان کرد: امروزه جوانان و کودکان و خانوادههای جامعه ما نمیتوانند عملا بر هویت و شخصیت دینی تمرکز کنند و آن را ثبات بخشند.
مدیر گروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم اظهار داشت: با توجه به گسترش فضای اطلاعاتی و اینترنتی و دنیای مجازی که اطلاعات مختلف را در معرض دید افراد جامعه قرار میدهد، انسانها از جمله نسل جوان را دچار اختلال حواس کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین بابایی افزود: افزایش سرعت اطلاعات باعث شده است که قبل از این که به مسئلهای که در برابر دید شماست بیندیشید و تحلیل و بررسی کنید، مسئله دیگری رخ میدهد و بحث و اندیشه دیگری را در منظر شما قرار میدهد که باعث مشکلات زیادی در جامعه امروزی شده است.
وی تصریح کرد: از آنجا که سرعت بالای اطلاعات در معنویتها و سلیقههای مختلف و حوزههای اجتماعی نهادینه شده است، کار تربیتی را با اختلال مواجه کرده است و نمیتوان فرزند خود را در مسئله خاصی تربیت کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین بابایی عنوان کرد: فرهنگها، ملیتها، زبانها و سلیقههای مختلف نه تنها سدی در برابر تربیت دینی نخواهد بود بلکه فرهنگهای بومی ما میتواند در مسیر تربیت دینی ما باشد.
مدیر گروه مطالعات تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم تصریح کرد: اگر بخواهیم تک فرهنگی را در جامعه تحمیل کنیم، زمینه برای قبول هجمههای فرهنگی بیشتر میشود.
وی با بیان این که افراد جامعه با گویشهای مختلف باید با فرهنگ بومی، شعرا و تاریخ محلی خود آشنا شوند گفت: اگر ظرفیتهای فرهنگی موجود در هر یک از اقوام محلی را فعال کنیم، ظرفیتها برای ورود فرهنگ بیگانه بستهمیشود و ما در بستر تنوع فرهنگ میتوانیم پیام توحیدی، فکری و انسانی اسلام را بیان کنیم و به دلها بنشانیم.
پایان پیام/
نظر شما