آمارهای امیدبخش از امنیت اقتصادی/ سال 94 به سمت افزایش سرمایه گذاری و انجام پروژه های جدید می رویم

خبرگزاری شبستان: رییس بانک مرکزی ایران با ارائه آمارهای امیدبخش از ثبات و امنیت اقتصادی کشور و افق های پیش روی صنعت گردشگری، گفت: در سال 94 به سمت افزایش سرمایه گذاری ها و انجام پروژه های جدید می رویم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، ولی الله سیف، رییس بانک مرکزی ایران در همایش تجلیل از 200 سرمایه‌گذار صنعت گردشگری اظهار داشت: یکی از تاکیدات رییس جمهور سرمایه گذاری در بخش گردشگری است و در سفرهای استانی نیز همواره بر این موضوع تاکید کرده اند چرا که گردشگری ظرفیت هایی دارد که به هیچ وجه از آن استفاده نشده است.

 

وی خاطرنشان کرد: ایران رتبه های بالایی از نظر جاذبه های گردشگری دارد اما سهم آن از محل درآمد گردشگری بسیار پایین است.

 

سیف با بیان اینکه 2.8 درصد از شاغلان در دنیا در صنعت گردشگری فعالیت می کنند و این در حالی است که این میزان در ایران 2.7 درصد است، تصریح کرد: 11 درصد در بخش گردشگری اشتغال غیرمستقیم در دنیا ایجاد شده و این در حالی است که سهم ایران در ایجاد اشتغال غیرمستقیم در بخش گردشگری 7 درصد است.

 

رییس بانک مرکزی ایران با بیان اینکه در چشم انداز 20 ساله پیش بینی شده 11 درصد از اشتغال در بخش گردشگری محقق شود، تاکید کرد: با توجه به مقایسه آمار ایران و جهان فضای کار در این زمینه برای صنعت گردشگری در ایران بسیار مهیا است.

 

وی عنوان کرد: با توجه به تحرکی که در دولت از زمینه دیدگاه ها و افق در خصوص گردشگری ایجاد شده در آینده نزدیک شاهد رشد این بخش خواهیم بود.

 

سیف با بیان اینکه بخش گردشگری می تواند یک بخش پیشران در اقتصاد کشور باشد، خاطرنشان کرد: جذب یک نفر گردشگر خارجی در ایران باعث ایجاد یک اشتغال می شود و به ازای جذب 25 گردشگر داخلی نیز یک شغل ایجاد می شود.

 

وی یادآور شد: اقتصاد ایران تحولات چشمگیری در یک سال اخیر داشته است که این امر نشان می دهد دولت در مسیر درستی حرکت می کند و جهت گیری های دقیقی گرفته و نشان داده شده که اقتصاد ما قابل پیش بینی شده و برای سرمایه گذاری، ثبات اقتصادی و قابل پیش بینی بودن بازار بسیار مهم است.

 

سیف اذعان داشت: التهاب و تورم شتابنده ای که وجود داشت و نوسانات نرخ ارز در سال های گذشته حکایت از آن داشت که کسی نتواند اوضاع بازار را پیش بینی می کند بنابراین سرمایه گذاری نیز انجام نمی شد. در چنین شرایطی سرمایه گذاران به سمت سرمایه گذاری کوتاه مدت می رفتند.

 

وی با بیان اینکه رشد اقتصادی 4.6 درصد طی سه ماهه سال 93 نسبت به مدت مشابه سال 92 داشته ایم، خاطرنشان کرد: یک درصد این رشد اقتصادی مربوط به بخش بازرگانی، هتل داری و گردشگری است و یک و نیم درصد آن مربوط به صنعت است که این امر نشان دهنده وزن بخش گردشگری در اقتصاد است.

 

سیف نرخ تورم در پایان شهریور متوسط سالیانه 21.1 درصد اعلام کرد و افزود: تورم نقطه به نقطه در این زمان 14.4 درصد است در حالی که در 20 سال گذشته متوسط نرخ تورم را ماهیانه 1.54 درصد است اما در یک سال گذشته تورم ماهیانه 1.1 درصد شده است که این میزان در سال قبل 3.5 درصد بود، اینها علایمی است که نشان می دهد اقتصاد در مسیر درست حرکت می کند.

 

سیف با بیان اینکه مردم اعلام می کنند که ما آمار را لمس نمی کنیم و کاهش تورم برای  ما قابل لمس نیست، خاطرنشان کرد: کاهش میزان تورم به معنای ارزان شدن نیست بلکه کاهش نرخ تورم به معنای کاهش سرعت افزایش قیمت ها می باشد.

 

رییس بانک مرکزی با بیان اینکه ثبات در بازار ایجاد شده است، تصریح کرد: متوسط قیمت ارز در یک سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبلش هشت درصد ارزان تر شده و در شرایطی که دامنه نوسانات قیمت 68 درصد پایین آمده که این امر بیانگر ثبات اقتصادی است.

 

وی با بیان اینکه اقتصاد ما بانک محور است، اذعان داشت: بانک توسعه ای در کشور نداریم تا بتواند از محل منابع دولتی با نرخ های ارزان تسهیلاتی را در بخش های خاص اختصاص دهد.

 

سیف اضافه کرد: در همین راستا صندوق توسعه ملی را جایگزین کردیم تا با نرخ تعجیلی 16 درصد بتواند به سرمایه گذاری و تامین مالی های بلندمدت بازار سرمایه را انجام دهد.

 

وی اذعان داشت: اولویت اصلی و اول بانک ها در بسته خروج از رکود که در حال بررسی در مجلس است تامین سرمایه در گردش انتخاب شده است.

 

سیف گفت: حجم تسهیلاتی که در نظام بانکی سال 93 پیش بینی شده 280 هزار میلیارد تومان است که حدود 50 درصد نگهداشت وضع موجود و گردش سرمایه است و 140 هزار میلیارد تومان نیز تزریق جدید است که به صرف سرمایه گذاری می رسد.

 

رییس بانک مرکزی ایران خاطرنشان کرد: اولویت دوم بانک ها برای پروژه های نزدیک به اتمام که از پیشرفت 80-90 درصدی برخوردار هستند و به بهره برداری نرسیده اند.

 

وی یادآور شد: تعریف پروژه جدید اولویت سوم بانک ها در سال 93 است که بعید است محقق شود و این اولویت برای سال 94 قابل اجراست.

 

سیف اذعان داشت: برخی از بانک ها به دلیل مطالبات معوق گذشته تسهیلات بانکی را منوط به تسویه مطالبات قرار داده اند.

 

وی ادامه داد: تامین سرمایه در گردش محرز است اما واحدی که بدهی معوق به بانک داشته باشد و در صورت پرداخت تسهیلات نیز به سودآوری منتهی نشود از نظر اقتصادی توجیه سرمایه گذاری ندارد و بانک ها به واحدهایی که در صورت دریافت تسهیلات می تواند سودآوری داشته باشند پس از بررسی طرح توجیهی نسبت به پرداخت تسهیلات مطابق با منابع مالی در اختیار اقدام می کند.

 

سیف تاکید کرد: واحد زیان ده باید ابتدا معضل و بیماری اش حل شود سپس به فعالیت خود ادامه دهد.

 

رییس بانک مرکزی با بیان اینکه نظام بانکی کشور از بابت تخصص کارشناسی، پروژه های گردشگری مشکلی ندارد، یادآور شد: بسیاری از بانک ها با موضوع گردشگری درگیر بوده اند و تعداد زیادی تسهیلات در بخش گردشگری پرداخت شده است و اگر طرح های توجیهی، مالی و اقتصادی که توسط سرمایه گذاران به بانک ها ارایه می شود حاوی اطلاعات درست باشد و صحت گزارش ها احراز شود آن طرح توجیه فنی، اقتصادی و مالی پیدا می کند و می تواند از تسهیلات بانکی استفاده کند.

 

سیف با بیان اینکه در سال 93 هدف خروج از رکود است و عملیاتی می شود، اذعان داشت: در سال 94 به سمت افزایش سرمایه گذاری ها و انجام پروژه های جدید می رویم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 406287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha