عکاسان دفاع مقدس خوزستان تجلیل شدند

خبرگزاری شبستان: در حاشیه نمایشگاه گروهی عکس دفاع مقدس شب گذشته(8 مهر) از عکاسان دفاع مقدس خوزستان در موزه هنرهای معاصر اهواز تجلیل شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر منوچهر جوکار، دبیر جشنواره فرهنگی و هنری دفاع مقدس، در این مراسم با اشاره به اینکه یک هفته از برگزاری جشنواره فرهنگی ـ هنری هفته دفاع مقدس دانشگاه شهید چمران اهواز می گذرد، گفت: در این جشنواره برنامه های مختلفی شامل پخش فیلم، مراسم شب خاطره، شب شعر و... برگزار شده است.

 

وی با بیان اینکه این جشنواره تا 12 مهر ادامه دارد، افزود: دو نمایشگاه عكس از عکاسان خوزستانی در این جشنواره برپا شده که یکی از آنها در موزه هنرهای معاصر اهواز و دیگری در نگارخانه دانشگاه شهید چمران برای علاقه مندان در هفته دفاع مقدس برپا شده است.

 

وی با اشاره به اینکه 2 نمایش خیابانی با موضوع دفاع مقدس نیز 10 و 12 مهر 93 اجرا می شود، اضافه کرد: از دیگر برنامه ها می توان به مراسم نکوداشت شهید علی هاشمی اشاره کرد و 12 مهر برگزار می شود و امشب نیز از سه نفر از عکاسان دوران دفاع مقدس تجلیل می کنیم.

 

در این مراسم محسن راستانی یکی از عکاسان دفاع مقدس، به فعالیت های خود در خصوص عکاسی جنگ اشاره کرد و ادامه داد: من عکاسی را از دوران دفاع مقدس در خرمشهر آغاز و بعد از آن در درگیری های لبنان و جنگ بوسنی عکاسی کردم.

 

وی با با بیان اینکه اکنون بعد از ۱۸ سال قرار است در ماه آینده کتاب بوسنی من به نام «زمان سخت» رونمایی شود، تصریح کرد: یکی از بی‌نظیر‌ترین آثار و اسناد تصویری تاریخ معاصر ما عکس های دوران دفاع مقدس است که ارزش‌ آن مغفول مانده و حتی تلاشی برای نجات این آثار از سوی مسئولان اتفاق نمی‌افتد.

 

وی با اشاره به اینکه عکاسی دفاع مقدس ما فارغ از استانداردهای عکاسی جنگ که در دنیا شناخته شده، عمل کرده، اذعان داشت: ما باید این گنجینه بزرگ را از تخریب نگاتیو‌ها ، انهدام و یا مفقود شدن، نجات دهیم و ما به یک مطالعه جامعه‌شناختی در حوزه آثار عکس دفاع مقدس از سوی نخبگان و دانشگاهیان نیازمندیم.

 

راستانی، با بیان اینکه برپایی مراسمات و نمایشگاه های دفاع مقدس نباید به ایام خاص محدود شود، عنوان کرد: نسل امروز ما هنوز در خصوص صحت و حقانیت این ارزش ‌ها توجیه نشده و این ارزش ‌ها نتوانسته در حوزه ‌های علمی و فرهنگی ما جا بازکند که در این راستا نیازمند تلاش بیشتری هستیم.

 

وی خاطر نشان کرد: متاسفانه ارزش‌های جنگ نتوانسته مخاطب امروز را جلب کند و یا لااقل پاسخ مناسبی برای ابهامات و سوالات آن‌ها داشته باشد و تا موقعی که این ارزش‌ها در چارچوب شعار‌ها و تشریفات محدود باشد نمی‌تواند با نسل امروز رابطه برقرار کند.

 

وی با اشاره به اینکه باید برای دانشگاهیان و نخبگان علمی ما فرصتی به وجود بیاید تا با این ارزش‌ ها آشنا شوند و این ارزش‌ ها می ‌تواند یك رشته تحصیلی باشد، تاکید کرد: جنگ بزرگترین سرمایه جنگ ایران است و در این زمنیه باید ظرفیت خود را بالا ببریم.

 

مهرزاد ارشدی، از دیگر عكاسان دفاع مقدس، نیز با اشاره به اینکه کار خود را از قبل از انقلاب و در درگیری های انقلاب آغاز کرده، یاد آور شد: در دوران دفاع مقدس تا پایان جنگ تحمیلی در آبادان ماندم و از جانفشانی ها و دفاع جانامه مردم در آن زمان عکس های فراوانی گرفتم.

 

وی با بیان اینکه ‌امروز بین عکاسان جوان و پیشكسوت فاصله افتاده و با هم ارتباطی ندارند یا ارتباط بسیار كم است، ابراز کرد: ارتباط این دو نسل می تواند موجب انتقال تجارب می شود و سرمایه ‌های بزرگی كه در كشور وجود دارد را به استان متصل می‌ كند.  

 

در این مراسم از مهرزاد ارشدی، جاسم غضبان‌پور و محسن راستانی به عنوان عکاسان پیشکسوت دوران دفاع مقدس و همچنین از امین نظری، سید مدیار شجاعی فر، علی هویسی، برنا قاسمی، امیر عبیداوی، نازلی عباسی، زینب روستایی، محمد محسنی، مصطفی غلام نژاد و میلاد اسماعیلی تجلیل شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 406680

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha