به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، داوود محمدی پیش از ظهر امروز (10 مهر) در جلسه شورای اداری استان که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: یکی از نکاتی که برای پیشرفت کشور باید مورد توجه قرار گیرد، اصلاح الگوی مصرف است که رهبری آن را مطرح فرمودند و اصلاح الگوی مصرف به معنای مصرف کردن به اندازه و تعادل در مصرف است.
وی ادامه داد: اقدام دیگر برای پیشرفت، وقت گذاشتن است که باید بیش از آنچه در گذشته زمان صرف می کردیم امروز وقت گذاریم و انتخاب مسیر کوتاه تر نیز می تواند به ما در نیل به اهداف کمک کند.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: آشنایی به تجهیزات و استفاده از آن نکته دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد و ان شاالله در شرایط خاص تحریم و مذائق مالی و مادی به این موارد توجه کنیم تا کشور به قله های ترقی برسد.
در ادامه استاد دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد: تغییر اقلیم جهانی یا آب و هوا موضوعی است که حل آن از عهده یک کشور و یا یک منطقه برنمی آید زیرا با حیات کره زمین و تداوم آن سروکار دارد و مسبب آن نیز بشر بوده است.
محمد سلطانیه افزود: کره زمین تنها کره حیانی جهان با جوی قابل زندگی است و از وقتی جمعیت بیشتر شده و استحصال منابع زمین نیز افزایش یافته آلودگی به جو فرستاده شده است.
وی توضیح داد: مذاکرات بسیاری در خصوص تغییر اقلیم صورت گرفته است که خشکسالی، طوفان های مکرر، بالا آمدن سطح آب دریاهای آزاد و ذوب شدن یخ های قطبی از جمله نتایج این تغییر آب و هوایی است و کشورهای صنعتی مسبب این امر بودند و استفاده از انرژی های فسیلی (نفت، گاز و زغال سنگ) از جمله علل این شرایط بوده است.
استاد دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به سخنان رئیس جمهور کشورمان در اجلاس سازمان ملل در خصوص اقتصاد کم کربن تصریح کرد: انرژی جزو زندگی ما است و هیچ کاری را نمی توانیم بدون انرژی انجام دهیم و انرژی برای توسعه لازم است و باید موازنه ای بین امنیت انرژی، توسعه اقتصادی و حفظ محیط زیست برقرار کرد.
وی خاطرنشان کرد: راه های پیشنهادی برای کاهش انتشار گاز دی اکسید کربن، تدوین سیاست های ملی و بین المللی، سیاست بهره وری انرژی و توسعه و پیشرفت تکنولوژی های پاک است که در کشور ما در دو تا سه دهه اخیر در حوزه بهره وری انرژی اقداماتی شده است ولی به دلیل مشکلات اقتصادی، برنامه ها به موقع اجرایی نمی شود.
سلطانیه تأکید کرد: بیش از 85 درصد مصرف انرژی از سوخت های فسیلی است که باعث انتشار بیش از 20 گیگاتن در سال گاز دی اکسید کربن می شود و ایران در رتبه زیر10 جهان از لحاظ انتشار گازهای آلاینده است.
وی یادآور شد: باید در این خصوص برنامه ریزی ها و اقدامات لازم صورت گیرد که آموزش و اطلاع رسانی در تمام گروه های سنی، وضع قوانین لازم برای کنترل آلودگی ها، برنامه ریزی برای استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر و استفاده از فناوری های نوین از جمله اقداماتی است که باید صورت گیرد.
پایان پیام/
نظر شما