«عرفه» گاه نیایش، روز طلب عافیت

خبرگزاری شبستان: ذکر و دعا پردازش دهنده روح و روان آدمی است، آن زمان که با باور خود به ملکوت دلدادگی امام حسّین (ع) در روز عرفه می اندیشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، شبستان خاطر انسان های خداجوی امروز روز عرفه (12 مهر) تجلّی گاه مهمانی خداوندی است، که عافیت را ارزانی می کند، چرا که این روز را برکت دیگری است.

 

ذکر هایی برای عروج و بینش قلب و دیده انسان، دعاهایی به برکت ظرف معارف وار سالار شهیدان دشت نیوا، این جا نیز در این صحن و سرا بار دیگر نسیم کربلا با ذکر دعای عرفه منزل می گیرد.

 

جمله هایی از جنس نور، که باطن انسان را جلایی دیگر می دهد و  با روشن ساختن آن کدورات و زنگارهای آن را زائل میسازد و این گونه حیات و سعادت انسان این موجود خاکی که اشرف خلقت است، را تفسیر میکند.

 

هر دعا نعمت‌هایی را از خوان کرم الهی بر میشمارد و در عین حال قصور و تقصیر آن را در ادای شکر این نعمت‌ها شرح میدهد ، باشد که تفکر در آن نربانی به سوی درگاه الهی باشد.

 

بی دلیل نیست که هر انسانی در هر اوج از معرفت و شناخت درگاه الهی قرار گرفته باشد از خواندن آن ها لذت میبرد و آن را چراغ هدایتی برای روزها و فرصت های باقی مانده، متصور می شود.

 

حجت الاسلام والملسمین رزاقی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان البرز در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز در خصوص اهمیت دعای عرفه اظهار کرد: این دعای عظیم ذکر حوائجی است، که حضرت سید الشهداء علیه‌السلام در دعای عرفه از خداوند می‌خواهد، عافیت در بدن و دین است؛ «اللّهم .... عَافِنی فی بَدنی و دینی» که هر کسی این دو نعمت خداوند را داشته باشد، سعادت دنیا و آخرت را دارا شده است.

 

حجت الاسلام رزاقی با بیان این معنی که طلب عافیت نخستین نعمت قالبی است، که خداوند به انسان اعطاء کرده توضیح داد: عافیت در بدن، عبارت از تندرستی و سلامتی از بیماری‌ها و نقص‌های عضوی و کمال است، در حالی که غالب مردم از شکر این نعمت‌ها غافل هستند.

 

این استاد دانشگاه با تامل بر این مهم که یکی از دلایل اینکه مردم از عافیت بی خبرند همین بی اطلاعی از نعمت های خداوند است، توضیح داد: تک تک جوارح انسان از معجزات و آفریده های خاص الهی است، طلب عافیت و شناخت این نعمت یکی از فرازهای با اهمیت در ذکر این دعا است.

 

طلب عافیت در دین از محورهای دیگر این دعای روحبخش است، که حجت الاسلام رزاقی در خصوص آن گفت: عافیت در دین که اهمیّت آن بیشتر است و اگر آن نباشد عافیت در بدن ایجاد نمی شود.

 

به گفته وی عافیت فکری و اعتقادی، عافیت اخلاقی و عافیت عملی سه قسم از عافیت های دین است.

 

این مسئول تصریح کرد: عافیت فکری و اعتقادی این است که شخص در شناخت خدا و صفات و اسماءالحسنای او در شناخت ملائکه و مسائل نبوّت پیغمبران و وحی و امامت و در شناخت معاد و خلاصه کلّ امور اعتقادی، ایمان اش سالم از انحرافات و پاک از شبههها باشد.

 

وی افزود:  همچنین تمامی معارف را با معیارهای صحیح عقلی و نقلی تحصیل کرده باشد و به آن چه بر حضرت محمّد بن عبداللهصلی اللهعلیه وآله نازل شده است؛ اعم از اصول یا فروع ایمان داشته باشد که حتی به جزئیترین امری از امور اعتقادی و کوچک ترین فرع از فروع و احکام شرعی و عملی، ایمان مطمئن داشته باشد.

 

وی در ادامه در خصوص عافیت اخلاقی توضیح داد: عافیت اخلاقی به معنای صبر، زهد، تواضع، صداقت سخاوت، شجاعت، عدالت، ترحّم، حلم، عفّت، مروّت، حرّیت، فتوّت، عفو و گذشت، ایثار، صله رحم، رعایت حقّ همسایه حق پدر و مادر، مواسات، احسان، انصاف، کظم غیظ، صدق وعده، تفویض، توکّل، رضا و تسلیم و سایر صفات حمیده و مکارم اخلاق که در قرآن مجید و احادیث شریفه و ادعیه بر آنها ترغیب و توصیه شده است.

 

این کارشناس دینی با تاکید بر شخصیت باصفای حضرت محمد (ع) و جذبه عافیت دینی در وجود ایشان توضیح داد: شخص پیغمبر اکرمصلیالله علیه وآله که خدا به او خطاب فرموده است: «اِنَّکَ لَعَلی خُلُق عَظیم» دارای عالی‌ترین صفات عالیه اخلاق انسانی بود، هم چنین یکی از علل عمده نفوذ دعوت آن حضرت در اعراب جاهلیت که تغییر عادات آن ها امری ناممکن نشان می داد ، همان اخلاق کریمه آن حضرت بود.

 

نماینده ولی فقیه در دانشگاه های استان البرز سپس در توضیح عافیت عملی اظهار کرد: عافیت عملی به این معنی است که انسان در اعمال و کارهای خود در محورهای فردی، اجتماعی، سیاسی و مالی، هم چنین در عبادات و تکالیف و فرایض، رعایت کامل احکام شرع مقدّس را کرده و نسبت به این دستورات که عمده آن ها در کتاب های فقه مدوّن است، تعهّد کامل داشته باشد و از معصیت و مخالفت پرهیز کند و تقوا پیشه سازد .

 

ترنّم حیاتی دوباره در بستر روح بخش دعای عرفه زینت بخش دل های دلدادگان درگاه الهی است، باشد در میان بندگان شایسته خداوند کاسه التماس ما نیز لبریز از درک و عافیت گردد.

 

پایان پیام/

کد خبر 407089

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha