خبرگزاری شبستان- خراسان رضوی: نهم ذيحجه روز عرفه است که خداوند متعال در اين روز به سه مکان و سه گروه از انسانها از جمله كربلا و زائران امام حسين(علیه السلام)، صحراي عرفات و حجاج بيت الله و هر جا از دنيا كه دستي به سوي او بلند شود و دلي بشكند توجه ويژه دارد.
در روز عرفه شناخت حقيقى خداوند متعال بيشتر امکانپذير است چرا که در این روز معرفت و آگاهى در فضاى به وجود آمده بويژه آنکه در آستانه عيدقربان و تقرب الىالله است، بهتر انجام مىشود.
همچنین از مهمترین ويژگىهاى روز عرفه این است که پيشوايان معصوم(علیه السلام) با استفاده از موقعيت معنوى روز عرفه، مردم را به راز و نياز و تقويت پيوند با سرچشمه کمالات ترغيب و تشويق مىکردند چرا که اساس شخصيت حقيقى انسان و ارزش او به اندازه ارتباطش با خداوند متعال تعيين مىشود.
آنچه از روايات و دعاهاى اهلبيت(علیهم السلام) در اين روز به دست مىآيد نشانگر آن است که پروردگار هستى اين روز را براى مناجات خود انتخاب کرده و نعمتهاى مادى و معنوى خود را در يومالله عرفه بر بندگانش ارزانى داشته است.
دعای عرفه میراث فرهنگی بشریت
در همین رابطه حجت الاسلام محمد مهدی واعظ موسوی، کار شناس مذهبی به خبرنگار شبستان در مشهد گفت: دعای عرفه میراث فرهنگی مسلمین، شیعیان و بشریت از طرف امام حسین(علیه السلام) است که اثر فوق العاده و بی نظیری در معنوی شدن زندگی انسان دارد.
وی افزود: با توجه به رهنمودهای قرآن کريم براى ارتباط بيشتر بندگان با مبدا هستى می توان از شيوههاى مختلفى بهره گرفت که یکی از آن شیوه ها اعتراف به گناه کاری انسان در نزد پروردگار است که در روز عرفه انسان با حس بی نیازی از دیگران در برابر خداوند متعال ابراز نیازمندی می کند.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه امام حسن(علیه السلام) با قرائت دعای عرفه در روز عرفه راهکار بندگی انسان در درگاه خداوند را به بشریت ارائه داد، تصریح کرد: امام حسين(علیه السلام) با استفاده از فضاى معنوى روز عرفه در صحراى عرفات و در دامنه کوه جبلالرحمه مناجات زيباى خود را زمزمه کرده و آواى ملکوتىاش نه تنها در ميان حاجيان خانه خدا در صحراى عرفات طنينانداز بود بلکه آن نيايشهاى عاشقانه در طول تاريخ، دلهاى مشتاق را تحت تاثير قرار داده است.
وی افزود: مهمترین آاثار دعا در روز عرفه انس با خدا، اعتماد به نفس، ايجاد تعادل و آرامش، افزايش قدرت تحمل در مقابل مشکلات، رهايى از وابستگىهاى مادى و دنيوي، پايينآمدن از مرکب غرور و خودخواهي، مشخص شدن ارزش انسان و آموزشهاى اخلاقى و اجتماعى است.
روز عرفه ؛ روز دست یابی به گنجینه های معنوی است
در ادامه حجت الاسلام محمد حسین مهدوی مهر، رییس جامعه المصطفی العالمیه مشهد نیز در باره اهمیت روز عرفه به خبرنگار شبستان گفت: بهترين عملى که مىتوان در روز عرفه انجام داد و به بهرههاى فراوان معنوى دست يافت، حضور در کنار مرقد مطهر حضرت امام حسين(علیه السلام) است.
وی با بیان روایتی از امام صادق(علیه السلام) که فرمود اگر شخصى گناهکار نتواند در شبهاى با برکت ماه رمضان بويژه شبهاى قدر، خود را معرض نسيم رحمت الهى قرار دهد و آمرزيده شود، او تا سال آينده بخشوده نمىشود مگر اينکه عرفه را درک کند و از امتيازات آن روز بهره گيرد، اظهار داشت: روز عرفه همانند با شب قدر از اهمیت بالایی برخوردار است.
حجت الاسلام مهدوی مهر احيا، نماز و عبادت در شب عرفه، دعا در شب عرفه، زيارت امام حسين (عليه السلام) در شب عرفه، غسل، روزه روز عرفه، قرائت دعاي عرفه امام حسين (عليه السلام)، قرائت دعاي عرفه امام سجاد(عليه السلام)، زيارت امام حسين(علیه السلام) در روز عرفه، زيارت حضرت اباالفضل العباس(سلام الله علیه) در روز عرفه، اعتراف و اقرار به گناهان و خواندن دو رکعت روز عرفه را از جمله اعمال این روز برشمرد.
ویژه برنامه های روز عرفه در حرم رضوی برگزار می شود
حجتالاسلام سیدجلال حسینی، معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی گفت: مراسم قرائت دعای عرفه امام حسین (علیه السلام) امروز از ساعت 13:30 دقیقه تا 17 برگزار در حرم رضوی میشود.
وی افزود: ویژه برنامه های روز عرفه در حرم رضوی که با مرکزیت صحن جامع حرم مطهر رضوی وبا سخنرانی حجتالاسلام سیدحسین مومنی و مداحی محمدرضا طاهری از مداحان و ذاکران اهل بیت(علیه السلام) امروز(12مهر) در حرم رضوی برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما