کانون های مساجد با شبیخون فرهنگی در روستاها مقابله کنند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: همه ما باید با برنامه های مدون به ویژه در روستاها، از شبیخون فرهنگی جلوگیری کنیم که این موضوع باید یک اصل برای کانون های مساجد تلقی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مهدی احمدی پیش از ظهر امروز (14 مهر) در نشست خبری که در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: با توجه به اهمیت بحث مسجد و نماز، مقام معظم رهبری فرمودند ما بیش از پیش باید جوانان را در مسجد با نماز آشنا کنیم، ما باید همه جوان ها و مردم را با نماز آشنا کرده و اهمیت آن را برای شان تشریح کنیم، شرایط فرهنگ حاکم بر جهان ایجاب می کند، مسجد به عنوان بستری برای تربیت دینی و فرهنگی گسترش یافته و مفاهیم مساجد را به روز کنیم.

وی ادامه داد: امروز یکی از نیازهای اساسی جوامع به خصوص در شرایط حاکم بر کشور، تعلیم و تربیت است که باید به فلسفه تعلیم و تربیت به عنوان عزم ملی و مدیریت جهادی فکر کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین اضافه کرد: خوشا به سعادت ملت ما که فلسفه تعلیم و تربیت در آن در فضای مقدسی به نام مسجد شکل می گیرد.

وی افزود: فلسفه تشکیل کانون های مساجد، بحث رهبری بود که بحث تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی، غارت فرهنگی و حتی قتل عام فرهنگی را مطرح فرمودند و در خراسان رضوی نیز تأکید کردند همه آحاد مردم به خصوص افرادی که مستقیم با امر تعلیم و تربیت سروکار دارند باید با مساجد پیوند بخورند.

احمدی تصریح کرد: امروز نیز کانون های مساجد از امام جماعت تا مسئول کانون و بسیج به تأسی از بیانات رهبری خود را بسیج کردند تا آرمان های رهبری پیش برود.

وی با اشاره به ظرفیت نیروی جوان و نوجوان در کشور توضیح داد: امروز وجود جوانان و نوجوانان باعث غنیمت برای کشور است و باید در این راستا برنامه ریزی شود که چگونه جوانان و نوجوانان از خلاقیت و ابتکار عمل شان استفاده کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین اعلام کرد: امروز استکبار با هجمه های سنگین، اندیشه های جوانان را نشانه گرفته است و شاید بتوان در روستاها شبیخون فرهنگی را مشاهده کرد بنابراین همه ما باید با برنامه های مدون به ویژه در روستاها، از شبیخون فرهنگی جلوگیری کنیم که این موضوع باید یک اصل برای کانون های مساجد تلقی شود.

وی در ادامه به کارکردهای مختلف مسجد اشاره و اظهار کرد: مسجد هرگز کارکرد فقط عبادی ندارد، امروز گاهی درب برخی مساجد فقط برای نماز ظهر باز شده و سپس متولی مسجد درب را می بندد در حالی که این با نظر رهبری مغایرت دارد و درب مسجد باید همیشه باز باشد.

احمدی تأکید کرد: مسجد مکتب و مدرسه برای آحاد مردم است و امروز می شود از فضای مقدس مسجد به عنوان مکتب بزرگ برای جوانان و نوجوانان استفاده کرد.

وی با تأکید بر لزوم برنامه محوری در کانون ها افزود: کانون های مساجد باید نشست های تخصصی و ویژه ای را داشته باشند و تقویم اجرایی شش ماهه دوم سال را ببندند و متناسب با شرایط حاکم بر جامعه، اسناد بالادستی، فرمایشات رهبری، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیرخانه کانون ها باید این کار صورت گیرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با اشاره به نقش کانون ها در مقابله با تهاجم فرهنگی گفت: از مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان در خواست داریم توجه عمده شان را به روستاها معطوف کنند، امروز شبیخون فرهنگی از نقاط دورافتاده و روستاها دارد عَلَم می شود و در شهرها به دلیل وجود مدارس و دانشگاه ها افراد از مسائل مختلف مطلع می شوند و در روستا، نقاط کور زیاد دیده می شود و نفوذ دشمن از دریچه ناآگاهی ها بیشتر است.

وی خاطر نشان کرد: ان شاالله توجه بیشتر به روستاها شده و کتابخانه ها در این مناطق تجهیز شوند و افرادی مطلع و اگاه اعزام شده و آسیب شناسی صورت گیرد و این کارها نشانه مدیریت جهادی و عزم ملی است.

احمدی بیان کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد نیاز است جوانان را با محبت، صراط درست و به روز به مساجد جذب کنند و افرادی که این نیاز را بلد نباشند، موفق نمی شود که جوانان را به مساجد ورود دهند و باید روی این موضوع نیز کار شود و از حوزه روانشناسی و دینی بررسی های لازم صورت گیرد.

وی در خصوص لزوم پخش اذان در همه نقاط و جریان سازی در این خصوص افزود: در کشوری که اسلام ناب را صادر می کند، چرا نباید همه سیستم های ارتباطی، مراکز علمی، ارگان ها و دستگاه ها با صدای اذان همصدا شوند و چرا باید در دانشگاهی که امام خمینی (ره) فرمودند محل انسان سازی است در وقت اذان، دانشجو امتحان بدهد.

وی یادآور شد: این موضوع نیازمند ارتباط برنامه ای و شبکه ای است و ما می خواهیم این موضوع را در شورای فرهنگ عمومی طرح کنیم و این موضوع باید به جریانی در استان تبدیل شود.

پایان پیام/

کد خبر 407541

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha