به گزارش خبرگزاری شبستان، پرسش های فراوانی که در این روزها مطرح است ادامه عرض اندام تروریستهای وابسته به گروهک داعش با وجود حملات هوایی ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا و ناکارآمدی این ائتلاف و حملات آن و ابهام درباره اهداف پنهان شکل گیری این ائتلاف است.
رابرت فیسک روزنامه نگار غربی از ناکارآمدی حملات ائتلاف بین المللی علیه داعش خبر داده و از پیوستن جنگنده های انگلیسی به این ائتلاف با وجود بی فایده بودن آن ابراز تعجب کرده است.
این روزنامه نگار غربی می نویسد: کشورهای غربی برنامه و جدول درستی برای حمله به داعش ندارند آیا این حملات تا ابد ادامه می یابد؟ گام بعد چیست؟غربی ها بدون اینکه درک درستی از ماهیت تحولات خاورمیانه داشته باشند در هنگام بروز هر بحرانی در منطقه آشفته خاورمیانه به راهکار نظامی توجه می کنند.
در کنار این بحث موضوع دیگری که طی روزهای گذشته جنجالی شده است انتقاد جو بایدن معاون رئیس جمهوری آمریکا از ترکیه،قطر و عربستان سعودی و امارات و متهم کردن آنها به تقویت تروریسم است موضوعی که خشم این کشورها را به دنبال داشت. جو بایدن چند روز قبل گفت: تروریست ها از همپیمانان واشنگتن در منطقه کمک دریافت کرده اند.: مشکل ما همپیمانان ما در منطقه هستند.ترکان دوستان خوبی هستند همچنین سعودی ها و اماراتی ها و دیگران اما آنها چه کردند؟ تمام هم و غم خود را برای سرنگونی نظام بشار اسد گذاشتند و جنگی به نمایندگی میان سنی و شیعیان به راه انداختند.آنها صدها میلیون دلار و مقادیر زیادی سلاح برای کسانی که خواهان جنگ با بشار اسد بودند ارسال کردند.اما این کمک ها به دست جبهه النصره و القاعده و گروه های افراطی که از مناطق دیگر دنیا آمده اند رسید.شما فکر می کنید من مبالغه می کنم؟شما خود نتیجه را ببینید.اما هم اکنون همپیمانان به دنبال جبران اشتباه خود هستند و موافقت خود را با پیوستن به ائتلاف ضد تروریست به رهبری واشنگتن اعلام کرده اند.همه متوجه اوضاع شدند.
یک رسانه عراقی در این باره نوشت: در شرایطی باید قطر، عربستان سعودی،امارات و ترکیه را حامی تروریسم معرفی کرد که این موضع گیری جنجال در محافل آمریکایی و حوزه خلیج فارس درباره ماهیت واقعی آنچه بایدن بیان کرد، ایجاد کرده است.این کشورها به شکل رسمی یا از طریق رسانه های وابسته به خود به دنبال دفاع از خود برآمده اند.
این اظهار نظر جو بایدن در شرایطی مطرح می شود که برخی از کشورهای حامی تروریسم از جمله اردن، بحرین، قطر، عربستان سعودی و امارات به ائتلاف ضد داعش پیوسته اند. بر اساس تحلیل ها باید در اعترافات خود بسیار شجاعانه عمل کرد و حق مطلب را کامل ادا کرد و حامیان اصلی تروریست در منطقه را معرفی کرد.
این رسانه عراقی بیان کرد.هدف از این مواضع وادار کردن کشورهای حامی تروریسم برای پرداختن هزینه های جنگ علیه تروریسم است زیرا آنها مسئول گسترش و اشاعه آن هستند.
همزمان رای الیوم نیز در تحلیلی اعلام کرد: بایدن زمانی که گفت ترکیه و برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس عهدهدار آموزش و حمایت مالی از تروریستها هستند، اشتباه نکرد تا بدین صورت از اردوغان یا شخص دیگری معذرت خواهی کند؛ زیرا هر چه که گفته بود صحیح است، ولی این موضوع در زمان نابجا و خطاب به شخص نامناسبی مطرح شد.
بنا بر این گزارش، بیشتر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی، قطر و امارات عربی متحده، میلیاردها دلار و مقادیر زیادی سلاح در اختیار گروه های مسلح مخالف دولت سوریه قرار دادند و همه تلاش قانونی و غیر قانونی رسانهای خود را برای سرنگونی دولت سوریه به کار بستند.ترکیه نیز شرایط عبور آنها را فراهم کرد.
اما چرا اکنون انکار می کنند؟ چرا اردوغان تا این حد از اظهارات مسئول آمریکایی خشمگین شد؟علت این مسائل، زمان نامناسب طرح آن بود؛ زیرا زمانی که برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه مقادیر عظیم سلاح به تروریستهای مخالف ارسال می کردند این گروهها از دید واشنگتن تروریستی محسوب نمی شدند بلکه هدفشان سرنگونی نظام سوریه بود.اکنون همه چیز دگرگون شده است و سحر ساحر به خودش بازگشته است. نظام سوریه پس از سه سال ایستادگی سقوط نکرده است و آتش درگیریها به کشورهای حامی تروریستهای مسلح از جمله ترکیه و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نزدیک شده است.
رأی الیوم نوشت: جو بایدن باید به نیابت از دولت خود عذرخواهی کند؛ دولتی که در جنگهای طایفه ای خونبار دخالت داشته است و چه بسا این جنگها رنگ منطقهای به خود بگیرد. کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و خود اردوغان باید عذرخواهی کنند زیرا سرنگونی نظام سوریه را در رأس اولویتهای خود قرار داده بودند و پس از ناکامی منطقه را وارد هرج و مرج کردهاند و نمی توانند روند تحولات را تخمین بزنند.
نظر شما