به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام سید رضا تقوی پیش از ظهر امروز (17 مهر) در همایش زکات که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: در بحث زکات ما به دنبال این موضوع نرفتیم که نهادی جدا برای آن تشکیل دهیم بلکه دیدیم نهادی که به زکات نزدیک است، کمیته امداد است و گستردگی زیادی دارد و به دردهای نیازمندان نیز آشنا است از این رو از این ظرفیت استفاده کردیم.
وی ادامه داد: بنابراین برای بحث زکات، کارمندی اضافه نکرده و از پول زکات نیز یک ریال حقوق به کارمندان شان نمی دهیم.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور اضافه کرد: زکات یک امر ولایی و مربوط به رهبری و ولی فقیه است و رهبری نیز یک نماینده خاصی را برای نظارت بر مصرف زکات گذاشتند که این کار به نماینده ولی فقیه سپرده شده است و آنها نیز ائمه جمعه شهرستان را مورد اعتماد می دانند.
وی عنوان کرد: اینکه امر زکات را به خود روستا واگذار کنیم، صحیح نیست یعنی کسی که زکات می دهد نباید شرطی برای مصرف گذارد و باید بداند که زکات مسئله ولایی است و ولی فقیه و یا نماینده ولی فقیه باید بگوید که این زکات کجا مصرف شود.
حجت الاسلام تقوی اعلام کرد: در بحث زکات یک منطقه و محله باید شورای شهرستان و یا استان، سهمیه بندی کند که سهم فقرا، تبلیغات فرهنگ دینی و پروژه های عمرانی چقدر است وقتی در منطقه ای مسجدی نیاز نیست و از محل زکات ساخته شود آیا زکات ادا شده است، در این صورت حق زکات از گردن کسی که زکات را پرداخت کرده، برداشت نشده است و اگر چنین فرهنگی وجود دارد باید اصلاح شود.
وی تصریح کرد: زکات امری حاکمیتی است و مربوط به حاکم اسلام است و در این بین با پرداخت زکات، دولت نیز تشویق کرده و معادل ملبغ زکات را پرداخت می کند که نباید هیچگاه زکات را با معادل آن گره بزنید زیرا اگر دولت مشکل پیدا کرد و نتوانست معادل بدهد آیا نباید زکات داده شود و در واقع این معادل، یک امر تشویقی است.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور افزود: تعادل در توزیع زکات موضوع مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد و برای ترویج فرهنگ دینی باید سهمی را جدا کنید و بر اساس آیه قرآن کریم که مصارف بیان شده است باید این تعادل در توزیع مدنظر باشد.
وی تأکید کرد: زکات باید به گونه ای توزیع شود که مردم متوجه شوند و زکات مستحبی نیز باید ترویج یابد زیرا هر نعمتی به تناسب خود زکات دارد.
حجت الاسلام تقوی خاطر نشان کرد: زکات اموال ولی فقیه است و نمایندگان ولی فقیه نیز باید بر امر زکات نظارت کنند.
وی در ادامه با اشاره به نقش مدیران در حوزه فرهنگ اظهار کرد: نقش مدیران در فرهنگ سازی مهم است، از عوامل فرهنگ ساز نخبگان و مدیران هستند و مردم بخشی از فرهنگ خود را از مدیران می گیرند و اگر ببینند که مدیری در صف نخست نماز جمعه نشسته است و دغدغه ترویج احکام الهی و توسعه فرهنگ دینی را دارد، این موضوع اثرگذار است و مردم نیز به این سمت کشیده می شوند.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور عنوان کرد: باید توجه داشت که تبلیغ فقط به صورت زبانی نیست بلکه گاهی باید با رفتار تبلیغ کرد زیرا زبان رفتار از گفتار تأثیرگذارتر است و مدیران باید در این مجامع شرکت کنند و نگویند که ریا می شود بلکه به خاطر اعتماد مردم، تقویت ارزش های نظام و اینکه مردم بدانند مسئولان از خودشان هستند باید این کار را انجام دهند.
وی توضیح داد: مردم متدین این استان صاحب فرهنگ هستند به طوری که برخی چهره های متعلق به قزوین در فرهنگ کشور موثر بوده و در فرهنگ دینی و ملی اثرگذار بودند و این پشتوانه عظیمی است و باید جوانان را با این فرهنگ آشنا کرد و به آنها گفت که دست شما پر است و غربی ها چیزی ندارند به شما بدهند و باید فرهنگ منطقه را برای نسل جوان گفت زیرا این فرهنگ هویت آنها است.
حجت الاسلام تقوی تأکید کرد: کار تهاجم فرهنگی، هویت سوزی است و اینکه یک ملت بدون ریشه درست کند و ما باید این جوان ها وصل کنیم به شخصیت های بزرگی که از این دیار برخواستند که بسیاری از چهره های برجسته و خدمتگذار امروز، تربیت شدگان کلاس شخصیت هایی بودند که از این خطه برخواستند.
وی یادآور شد: شخصیت های شما به یک معنا دارند کشور را اداره می کنند به طوری که یکی از تربیت شدگان این شخصیت ها، مقام معظم رهبری هستند و اینها باید برای جوانان بیان شود و در جبهه و جنگ نیز شهید بابایی و شهید رجایی را دارید که اینها شخصیت های عظیمی برای کشور و استان هستند.
پایان پیام/
نظر شما