آمیختگی عرفان با قصه های قرآنی، دینی و عامیانه/ کودکان مثنوی می خوانند

محمود پوروهاب که باهدف بازخوانی مفاهیم اخلاقی به سراغ مثنوی معنوی رفته گفت: آمیختگی عرفان، با قصه های قرآنی، دینی و عامیانه مثنوی مولانا را تا اوج قله های قصه گویی برده است.

محمود پوروهاب، نویسنده کودک و نوجوان از چاپ اثر جدید خود با عنوان" قصه‌های مولانا" به خبرنگار شبستان گفت: قصه‌های مولانا از سری مجموعه قصه‌های کهن برای گروه سنی بزرگسال شامل 80 داستان در حدود 100 صفحه تا پایان خرداد امسال توسط انتشارات نوای مدرسه چاپ و روانه بازار کتاب می‌شود.

 

پوروهاب با بیان اینکه قصه‌های مولانا، قصه در قصه است، اظهار داشت: در بازار کتاب به چند اثر درباره قصه‌های مولوی برخورد کردم که مشکلات زیادی داشتند. برخی از قصه‌ها ابتر بودند و بعضی از قصه‌ها نشان می‌داد که نویسنده ماحصل قصه مولانا را نفهمیده و در نتیجه نتوانسته پیام داستان را به مخاطب منتقل کتد.

 

وی که تاکنون بیش از 40 کتاب در حوزه کودک و نوجوان به رشته تحریر درآورده است، بازخوانی و بازبینی آموزه‌های اخلاقی را یکی از اهداف خود در نگارش کتاب" قصه‌های مولانا" ذکر کرد و افزود: متون کهن از جمله مثنوی معنوی سرشار از اخلاقیات است که بازخورد آنها برای جوانان بسیار تأثیرگذار است. احساس کردم که بسیاری از آموزه‌های اخلاقی و رفتاری در حال فراموشی است و آموزه‌هایی همچون وفای به عهد، جوانمردی و گذشت نیاز به بازخوانی و یادآوری دارد.

 

پوروهاب در پاسخ به این سؤال که چرا برای بازتعریف اخلاقیات از مثنوی معنوی استفاده کردید و به سراغ مولانا رفتید، گفت: مولانا ریزبین و همه‌جانبه‌نگر بود و شناخت جامعی از زشتی‌ها، بدی‌ها و خوبی‌های جامعه داشته و با درک و فهم بالا از مسایل پیرامون با زبان کنایه و طنز واقعیت‌ها را بیان می‌کرد.

 

این نویسنده با بیان اینکه هر کس به فراخور فهم و شعور خود از آثار مولانا بهره می‌برد، یادآور شد: مولانا طوری حرف‌های خود را در قالب طنز بازگو می‌کند که حتی کسانی که اهل مطالعه نیستند نیز شعرهای وی را دوست دارند و حتی در برداشت سطحی خود از آن نفع می‌برند. افرادی که به سراغ مثنوی می‌روند برداشت و نکات خوب و جالب توجه‌ای از آن می‌کنند.

 

به گفته پوروهاب داستان‌های مولانا یک شکل نیست زیرا مولانا در آثار خود از سه نوع قصه استفاده کرده است، قصه‌های قرآنی و دینی، برداشت از قصه‌های دیگران و قصه‌های عامیانه و همین تنوع در کنار آمیختگی با عرفان باعث جذابیت و زیبایی داستان‌های مولانا شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 40882

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha