افزایش فشارهای واشنگتن به همپیمانان برای مشارکت فعالانه علیه داعش

آمریکا در شرایطی که از ملحق کردن ترکیه به ائتلاف ضد داعش نا امید شده است فشارها بر کشورهای حوزه خلیج فارس و اردن را برای مشارکت گسترده تر در جنگ علیه داعش افزایش داده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا در حالی که حملاتی علیه مراکز داعش در سوریه و عراق انجام می دهد که این حملات از کارآیی لازم برخوردار نبوده است در همین زمینه روزنامه رای الیوم در مطلبی درباره وضعیت ائتلاف بین المللی آورده است: رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نمی خواهد که نیروی نظامی به سوریه برای مقابله با داعش و توقف پیشروی های آن در نوار مرزی میان دو کشور که حدود 520 مایل می شد اعزام کند و در توجیه این موضوع نیز ایجاد منطقه پراز ممنوعه و ممنوعه پروازی، سرنگونی نظام سوریه را بهانه کرده است و با توجه به این تعلل ترکیه انتظار می رود که فشارها بر آمریکا به کشورهای حوزه خلیج فارس و اردن در این راستا بیشتر شود.

دولت آمریکا که ائتلاف مرکب از پنجاه کشور را هدایت می کند تا داعش را ضعیف و نابود کند مایل به مشارکت گسترده تر از سوی کشورهای حوزه خلیج فارس شامل مشارکت نیروی هوایی و اعزام نیروهای ویژه به جبهه های جنگ در سوریه است زیرا حیدر العبادی نخست وزیر جدید عراق با حضور نظامیان خارجی در این کشور مخالفت کرده است.

چهار کشوری که در حملات هوایی مشارکت کرده اند عبارتند از عربستان سعودی، امارات، قطر و بحرین هستند که با جنگنده های اف16 ساخت آمریکا مشارکت دارند اما از تبعات مشارکت زمینی نگران هستند.از سویی مشارکت هوایی آنها نیز کاهش چشمگیری داشته است و پس از مشارکت دو خلبان سعودی و دو اماراتی مشارکت چندانی از این کشورها مشاهده نکرده ایم.

آنچه کشورهای حوزه خلیج فارس، عربستان و امارات نگران آن هستند درگیر شدن در یک جنگ زمینی که آینده آن مشخص نیست است.مشارکت آنها در جنگهای خاورمیانه ای کم فروغ بوده است و تا سه سال پیش که جنگنده های اماراتی و قطری در کنار جنگنده های ناتو در سرنگونی رژیم معمر قذافی مشارکت داشتند و سعودی ها به ارسال هواپیمای جاسوسی برای کمک در جنگ اکتفا کرد، مشارکت محسوسی را ندیده ایم.

بعید است که کشورهای حوزه خلیج فارس تسلیم این فشارها شوند.آنها با اعزام نیروی زمین مخالفت خواهند کرد و بر مشارکت هوایی در این جنگ علیه داعش اصرار خواهند کرد زیرا نگران جبهه داخلی خود هستند به ویژه که با مشارکت هوایی تهدیدهایی از سوی داعش علیه این کشورها مطرح شده است.

اردن نامزد اصلی برای عملیاتی شبیه این یعنی اعزام نظامی برای مقابله با دولت اسلامی عراق و شام در سوریه و عراق مشابه آنچه در لیبی و بحرین انجام شد، است.

اعضای ائتلاف بین المللی جدید علیه دولت اسلامی عراق و شام در بحران بزرگی در شرایط کنونی به سر می برد زیرا با گذشت زمان مشخص می شود که دستاورد چندانی در این جنگ چه در هوا و چه در زمین به دست نیاورده اند زیرا دولت اسلامی عراق و شام همچنان به پیشروی خود در عین العرب(کوبانی) ادامه می دهند.

کشورهای حوزه خلیج فارس نگرانند که ایران برنده این جنگ مشابه آنچه در جنگ اول و دوم خلیج فارس در عراق رخ داد، باشند و این نگرانی قابل فهم است زیرا ایرانی ها بحرانهای کشورهای همسایه به فرصت تبدیل کرده اند.

کد خبر 408901

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha