چرا ترکیه در حمایت از عین العرب و توقف داعش تعلل می کند؟

نبرد میان کردها و تروریستهای تکفیری در عین العرب در حالی جریان دارد که ترکیه همچنان از نشان دادن عکس العمل جدی پرهیز کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،پایگاه النشره در گزارشی به دلایل تعلل ترکیه در عدم دخالت نظامی برای نجات عین العرب از داعش پرداخته و آورده است: بیش از دو ماه از دخالت نظامی هوایی در عراق و بیش از دو هفته از حملات هوایی در سوریه می گذرد اما اوضاع همچنان به نفع تروریستهای داعش است و اخیر مناطقی را در الانبار از جمله هیت و الکبیسه را به اشغال خود درآورده و نبرد سنگینی با کردها در کوبانی دارد.

با وجود اینکه پارلمان ترکیه مجوز دخالت نظامی علیه داعش را داد و اینکه اجازه استفاده از اراضی ترکیه به نیروهای ائتلاف داده شد اما دولت ترکیه چراغ سبز را نشان نمی دهد و این با وجود دخالت های خارجی و داخلی علیه آن است از جمله فشارهای آمریکا و تعدادی دیگر از کشورهای غربی و نیز تظاهرات کردها در اراضی ترکیه.

علت تعلل ترکها عبارت است از: بیشتر کردها در کوبانی به حزب کارگران کردستان که مدت زیادی با ارتش ترکیه جنگیده اند و ترکیه آنها را سازمانی تروریستی می داند و عبدالله اوجلان رئیس آن را به مدت 15 سال زندانی کرده است، وابسته هستند و بنابراین آنکارا عجله ای برای نجات آنها ندارد.

دوم اینکه سقوط عین العرب به طور کامل و مهاجرت کردها از آن به مفهوم سقوط رویای ایجاد کیان مستقل در سوریه مشابه کردستان عراق است و این هدف اساسی ترکیه برای آنکارا است که در راستای دور کردن کردها سوریه از کردهای ترکیه حرکت می کند تا نتوانند در آینده کشورمستقل تشکیل دهند.

سوم اینکه آنکارا نگران این است که دخالت جداگانه به تحولات میدانی دراماتیکی که آن در متن درگیری های سوریه قرار دارد منجر شود و پرونده لواء اسکندرون باز شود و موضوعات غیرقابل پیش بینی دیگری رخ دهد.

چهارم، هدف آنکارا از هر دخالت نظامی احتمالی در سوریه کاملات متفاوت با واشنگتن و دیگر همپیمانانش در کشورهای حوزه خلیج فارس است.آنکارا عجله ای برای تحرک نظامی ندارد مگر اینکه شروطش برآورده شود شامل ایجاد منطقه حائل برای اسکان آوارگان، ایجاد منطقه پرواز ممنوعه مشابه آنچه در دهه نود در عراق برقرار شد و شروع جدی آموزش مخالفان سوری و سرنگونی نظام سوریه.

النشره در ادامه می نویسد: این در حالی است که ترکیه طی روزهای گذشته شاهد تظاهرات گسترده ای بوده که دههاکشته و زخمی برجای گذاشته است.آنکارا نگران انتفاضه کردی داخلی است به ویژه که 16 میلیون کرد ترکیه در اراضی ترکیه حضور دارند.ترکیه بیش از کی میلیون و دویست هزار آواره سوری است و طی روزهای گذشته 180 هزار کرد سوری به ترکیه سرازیر شده اند.

این در حالی است که زاهد گل تحلیلگر ترک نزدیک به حزب عدالت و توسعه به النهار لبنان گفت: کوبانی عمق استراتژیک ترکیه محسوب نمی شود و ترکیه جز در چارچوب بین المللی حرکت نمی کند.داعش و کردها دو روی یک سکه تروریسم هستند.ترکیه دشمن کردها نیست زیرا 180 هزار نفر از آنها را در خاک خود پناه داده است.کردها از یک سو ترکیه را متهم به حمایت از داعش می کنند  و از سوی دیگر خواستار دخالت برای مقابله با داعش هستند این دوگانگی آشکار است.

وی افزود: ترکیه نمی خواهد در این درگیری مشارکت کند و از مرزهای خود حمایت می کند و اگر بخشی از ائتلاف باشد دخالت می کند اما در غیر این صورت دست به ماجراجویی نمی زند به ویژه که درآستانه انتخابات پارلمانی است.

میشل نوفل یک تحلیلگر امور ترکیه نیز گفت: کوبانی از اهمیت استراتژیکی برای ترکیه برخوردار است در واقع ترکیه قصد دارد که کردها را به سوی گفتگو بکشاند.در واقع ترکیه بهره برداری از شرایط برای وادار کردن کردها به دادن امتیاز است.از سویی ترکیه نمی خواهد که همانند پاکستان در جنگ افغانستان شود و پایگاه پیشرو واشنگتن باشد.ترکها به دنبال کشاندن آمریکا برای مقابله با نظام سوریه هستند زیرا اولویت آنها داعش نیست.

کد خبر 408904

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha