حسین براتی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خوزستان، با اشاره به اینکه کانون های مساجد روستایی جهت فعال و پویاتر شدن حوزه مسجد و کانونی ایجاد شدند، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز گفت: هر کانون با توجه به موقعیت مکانی و جغرافیایی که دارد به لحاظ کیفیتی و نوع کاری انجام می دهد، تعریف، وظیفه و کارکرد مشخصی را دنبال می کند.
وی با بیان اینکه این تفکیک ها می تواند موجب پویایی و رشد کمی و کیفی فعالیت های کانون های مساجد شود، اضافه کرد: راه اندازی کانون های فرهنگی هنری در سطح مساجد موجباتی را فراهم می کند که برنامه هایی را بر اساس سیاست های موجود تعریف و تدوین کنند.
وی تصریح کرد: در سال های اخیر شاهد فعالیت های کانون های مساجد تحت عنوان کانون های تخصصی، روستایی، کانون مصلی و دانشگاه و... بودیم که هر کانون با توجه به رشته تخصصی که بر آن اطلاق می شود، در همان رشته به طور ویژه کار و فعالیت کند.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد خوزستان، عنوان کرد: خوشبختانه نوع نگاهی در ستاد عالی کانون های مساجد حاکم شده که بر اساس آن هر کانون می تواند با عناوین تخصصی و ساختاری که علاقه مند است، در آن رشته و بخش فعالیت می کند.
وی با اشاره به اینکه اگر هر کانون متناسب با علاقه مندی، تخصص و موقعیت مکانی ای که دارد فعالیت داشته باشد می تواند موفق تر عمل کند، ادامه داد: تخصصی کار کردن موجب سامان بخشی به کارهای فرهنگی آن مسجد خواهد بود.
وی به نقش نخبگان و برگزیدگان فرهنگی روستایی و عشایری در تعالی بخشی فرهنگی این مناطق اشاره کرد و اذعان داشت: وقتی یک کانون روستایی کادر خود و افراد مؤثر و تولید کننده برنامه و تدوین کننده راهبردهای فرهنگی مسجد و کانون را از افراد فرهیخته، نخبه و تحصیل کرده انتخاب کند طبیعتا می تواند در ارتقای کیفی برنامه های کانون و مسجد و جذب، نگهداشت و پرورش اعضای خود مؤثر و رشد قابل ملاحظه ای داشته باشد.
براتی، با بیان اینکه برنامه ریزان و مؤثران کادر مسجد از نگاه وسیع، بلند و افق روشن تری برای فعالیت های فرهنگی برخوردارند، تاکید کرد: توجه ویژه به اعتقادات و مسائل بومی و آداب و رسوم بومی در سطح روستاها توسط اعضای خوشفکر و علاقه مند کانون های مساجد می تواند در ارتقای سطح فرهنگ عمومی و محلی یک روستا مؤثر باشد.
وی ابراز کرد: اگر ما بتوانیم این موفقیت را برای خود کسب کنیم و رسومات محلی و آئین های مذهبی هر اقلیمی را با توجه به موقعیت جغرافیایی و محلی که در هر مسجد و روستا وجود دارد بیشتر از گذشته شناسایی کنیم، موجب تقویت اقوام محلی و انسجام ملی می شود.
وی اظهار داشت: اگر یک نگاه و توجهی به برخی شخصیت های طراز اول کشور در دوران مختلف داشته باشیم مشاهده می کنیم که خاستگاه بسیاری از این شخصیت های سیاسی، علمی، اجتماعی و مذهبی و چهره های خاص و ویژه کشور روستا بوده که با تلاش و کوشش به این جایگاه های علمی، معنوی و اجتماعی دست یافته اند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، بیان کرد: جشنواره ها و کنگره های روستایی می تواند ره آورد خوبی برای شناسایی ظرفیت ها و شکوفایی استعدادهای جوانان و نوجوانان روستاها باشد و زمینه ای فراهم می کند که این استعدادها به مدارج عالی و سطوح بالاتر فرهنگی و اجتماعی معرفی شوند.
وی با اشاره به فعالیت کانون های مساجد روستایی، یاد آور شد: در خوزستان با بضاعت موجود در روستاها و تجهیزاتی که در اختیارشان قرار می گیرد فعالیت های بسیار خوبی در حال انجام است و عموما مدیران و کادر کانون های مساجد روستاها از داشته های معنوی و مادی خود نسبت به فعال کردن بخش فرهنگی و هنری روستای خود بهره کافی را می برند.
وی تاکید کرد: در کانون های روستایی با کمترین کمکی که معمولا از سوی دبیرخانه کانون های مساجد استان به آنها عرضه می شود و تجهیزات حداقلی در حوزه رایانه ای، سمعی و بصری، کتابخانه ای و... اتفاقاتی خوب و مبارکی را شاهدیم که برای مردم روستا انجام می شود که جای تقدیر و تشکر دارد.
پایان پیام/
نظر شما