به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تبریز، روز 26 مهر، هر ساله در ایران به عنوان روز «تربیت بدنی و ورزش» گرامی داشته می شود، حال اینکه چرا این روز به نام روز تربیت بدنی و ورزش نامگذاری شده جای سوال است، چرا که هیچ پشتوانه تاریخی ندارد و سالروز و زادروز یک ورزشکار و یا یک اتفاق مهم ورزشی نیست.
از فلسفه نامگذاری این روز که بگذریم، «تربیت بدنی» نکته مهمی است که شاید از آن غافل هستیم، مهم ترین هدف انجام ورزش، رسیدن به تربیت بدنی است. البته پیش نیاز رسیدن به تربیت بدنی و قوای سالم بدنی، داشتن روح سالم و تربیت معنوی است.
شاید توجه بیشتر به این دو اصل، یعنی تربیت بدنی و تربیت معنوی، راهگشای بسیاری از مشکلات و راهکاری برای انجام بسیاری از برنامه های ورزشی با پیوست فرهنگی باشد. یکی از معضلاتی که جامعه ما با آن دست و پنجه نرم می کند، پایین بودن میزان ورزش همگانی است، چیزی که منجر به ایجاد مشکلات فراوان در سلامتی جسم مردم می شود.
اما در رابطه با سلامت معنوی مردم نیز با چنین مشکل مشابه ای روبه رو هستیم، عدم حضور برخی از نوجوانان و جوانان در مساجد نیز سلامت معنوی آنان را با خطر روبه رو می کند.
حال چگونه می توان بین تربیت بدنی و تربیت معنوی و جایگاه و خاستگاه آن ها یعنی ورزش و مسجد رابطه برقرار کرد؟ آیا می توان با پیوند ورزش و مسجد، مشکل این دوعرصه را تا حدودی برطرف کرد.
به نظر می رسد با نزدیک شدن و پیدا کردن راهکار پیوند عمیق بین ورزش و مسجد یا ارتباط تنگاتنگ ورزشکاران با نمازگزاران و بالعکس، پایین بودن درصد حضور مردم در مسجد و ورزش را به میزان قابل توجهی افزایش داد.
فرض کنید، ورزشکاران صاحب نام و بویژه فوتبالیست های محبوب و مشهور، هر از گاهی در مساجد محلات حضور پیدا کنند تا به این بهانه، نوجوانان و جوانان علاقه مند به آن ها نیز در مساجد حاضر شوند، با این اتفاق ساده و بی هزینه، ببینید چه تبلیغات وسیعی، برای حضور قشر جوان در مساجد انجام می شود از طرفی، محبوبیت این ورزشکاران نیز دوچندان می شود.
البته نباید تنها از نام و جایگاه ورزش و ورزشکاران برای مساجد هزینه کرد، بلکه برای تحقق ارتباط تنگاتنگ و دوسویه، باید اهل مسجد نیز در شکوفایی ورزش بویژه ورزش همگانی تلاش کنند، برنامه ریزی و حضور دسته جمعی در ورزش صبحگاهی یا فراهم کردن امکانات ورزشی در مساجد از جمله این راهکارها می تواند باشد.
امروزه در کنار برخی از مساجد، باشگاه ها و سالن های ورزشی راه اندازی شده و نوجوانان و جوانان با حضور در آن، به امر ورزش می پردازند.
همچنین با راه اندازی کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز کانون های تخصصی ورزش نیز در استان ها به راه افتاده است که حرکت قابل تحسینی برای پیوند بین ورزش و مسجد است.
گزارش از بیت اله احمدی
پایان پیام/
نظر شما