عباس تراب زاده،مسئول امور موزه ها و کارشناس مردم شناسی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان با اعلام این خبر به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت:مراسم افتتاح این موزه تخصصی ساعت 15 و 30 دقیقه عصر فردا روز یکشنبه(27 مهر)با حضور تعدادی از اعضای خانه هنرمندان تهران، انجمن تئاتر عروسکی ایران، مسئولان اداره کل موزه ها و مسئولان استانی و شهری میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری در سالن اجتماعات سرای عامرها برگزار می شود.
وی، تصریح کرد: امیر سهرابی، طراح و مدیر موزه نخستین اسباببازی و عروسک های خیمه شب بازی از سال ۱۳۸۷ طرح پژوهشی خود را درباره عروسک و اسباببازیهای مناطق مختلف ایران آغاز کرد و در این طرح پژوهشی که هنوز ادامه دارد، بخشی از عروسکها ، اسباببازیهای کودکان و بزرگسالان و عروسکهای خیمهشببازی را مورد پژوهش قرار داده و نمونههایی از آنها را جمعآوری کرده است.
*جمع آوری 110 عروسک و ۱۰۰ اسباببازی از مناطق مختلف ایران
به گفته وی،۱۱۰ عروسک و ۱۰۰ اسباببازی متعلق به مناطق مختلف ایران از جنوب تا خراسان و آذربایجان، کردستان، مناطق مرکزی، گیلان، مازندران و سیستان و بلوچستان برای نمایش در این موزه تاکنون جمعآوری و آماده سازی شده است.
مسئول امور موزه ها و کارشناس مردم شناسی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان اظهارداشت:تعداد آثار قابل نمایش در نخستین موزه اسباببازی و عروسک های خیمه شب بازی ایران در کاشان با توجه به ادامه دار بودن این طرح پژوهشی در کل کشور افزایش خواهد یافت.
*صدور مجوز تاسیس « موزه اسباببازی و عروسک های خیمه شب بازی» از سازمان میراث فرهنگی
تراب زاده، با تاکید بر صدور مجوز تاسیس موزه « موزه اسباببازی و عروسک های خیمه شب بازی » از سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری افزود: قدیمیترین اشیای این موزه، عروسکهای خیمهشببازی مربوط به اواسط دوره قاجار هستند که از روستاهای شهرستان «نایین» و وسایل شعبدهبازی متعلق به اواخر دورهی قاجار از شهراصفهان جمع آوری شده است.
وی در ادامه با اشاره به سرمایهگذاری شخصی طراح و مدیر این موزه افزود:این سرمایه گذار بخشی خصوصی سال گذشته خانه «جعفر علامه فیضی» روحانی و شاعر اواخر دوره قاجار را با هدف تبدیل آن به موزه خریداری و بنای ساختمان آن را مرمت و آمادهسازی کرد.
*اسباببازی و عروسکهای سنتی ایرانی بخشی از هنر، فرهنگ و صنایع دستی این مرز و بوم
به گفته وی، اسباببازی و عروسکهای سنتی ایرانی بخشی از فرهنگ این مرز و بوم به شمار میروند که بیانگر بخشهای مختلفی از صنایع دستی و هنر اقوام ایرانی و بخشی از تاریخ نمایش و تاریخ کودکی است.
پایان پیام/
نظر شما