قصه مهارتی در جهت افزایش عواطف مشترک در بین اعضای خانواده است

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه دائمی بنیاد آذر یزدی، گفت: مهمترین بحث که در خانواده ها مطرح است عواطف مشترک است و این عواطف را می توان از طریق قصه افزایش داد.

اسدالله شکرانه، مسئول دبیرخانه دائمی بنیاد آذر یزدی، با اشاره به اجرای طرح «برایم قصه بگو» در استان یزد به خبرنگار شبستان گفت: گوینده این طرح کودکان هستند که نسبت به والدین خود این جمله را به کار می برند و در گستره وسیع تر مخاطبان این طرح اهل فکر و اندیشه هستند که اظهار می دارند کودکان طالب شنیدن قصه می باشند.

 

وی با بیان اینکه همه انسان ها نیاز به شنیدن قصه دارند افزود: این نیاز ازلی است و براساس همین نیاز است که قصه در تمام دوران زندگی برای انسان از جذابیت برخوردار بوده است.

 

مسئول دبیرخانه دائمی بنیاد آذر یزدی، تصریح کرد: قصه در عرصه های مختلف زندگی نظیر آموزش، تربیت، دین، پرورش و... حضور دارد که نشان از عام بودن این نیاز در درون انسان است.

 

وی افزود: این اشتباه است که قصه را فقط مخصوص کودکان و نوجوانان بدانیم چراکه با مطالعه تاریخ به خوبی می بینیم که قصه گویان در طول تاریخ برای سنین و اقشار مختلف قصه تعریف می کرده اند.

 

شکرانه، اضافه کرد: در دوران قبل از اسلام افرادی در ایران وجود داشتند که در دربار پادشاهان به قصه گویی مشغول بودند و بعد از اسلام نیز شاهد تاکید قرآن به قصه گویی هستیم و این ها همه نشان از تاکید قصه بر پند و عبرت آموزی می باشد.

 

وی از قصه به عنوان نقطه اتصال گفتار یاد کرد و اظهار داشت: قصه انسان را از جهان درون به جهان بیرون متصل می کند که این اتصال از وسعت فرهنگی بسیار بالایی برخوردار است.

 

مسئول دبیرخانه دائمی بنیاد آذر یزدی، با بیان اینکه نهادها و سازمان ها بسیاری در بحث قصه گویی فعالیت می کنند گفت: رویکرد ما در اجرای این طرح آموزش قصه گویی به خانواده های جوان است تا یاد بگیرند چگونه برای فرزندان خود قصه گویی کنند.

 

وی با بیان اینکه هر که می خواهد قصه بگوید باید از مهارت لازم برخوردار باشد افزود:در حقیقت قصه یک ظرف است که باید مهارت های ما در آن آزموده شود.

 

شکرانه، تصریح کرد: اولین مهارت در قصه گویی درک نیاز مخاطب است به این معنی که قصه گو باید قدرت انتقال مفاهیم را داشته باشد.

 

وی افزود: قصه گو باید قصه را به گونه ای تعریف کند که دارای تاثیر بلند مدت باشد و زمان، معنا و اخلاق را در شنونده نهادینه کند.

 

مسئول دبیرخانه دائمی بنیاد آذر یزدی، از قصه به عنوان یک مهارت ارتباطی یاد کرد و اظهار داشت: قصه گو باید بتواند در یک ارتباط عاطفی با شنونده مفاهیم موجود در قصه را به او منتقل کند.

 

وی تشکیل خانواده را یک نیاز دانست و افزود: تاکید طرح «برایم قصه بگو» بر خانواده های جوان است چراکه مهمترین بحث که در خانواده ها مطرح است عواطف مشترک است و این عواطف را می توان از طریق قصه افزایش داد.

 

شکرانه، با بیان اینکه فرهنگ ایرانی آمیخته ای از آداب و رسوم ایرانی و باورهای دینی است افزود: قصه نقطه ارتباط فرهنگ ایرانی با خانواده هاست تا خانواده ها به رشد مطلوب دست پیدا کنند.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 410301

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha