به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز، به نقل از روابط عمومی شهرداری کرج، عباس زارع صبح امروز در اولین کنگره ملی گل و گیاهان زینتی ایران که هم اکنون در موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج در حال برگزاری است، اظهار داشت: کرج از دیرباز یکی از قطب های تولید انواع درختان و درختچه هاي زينتي و جنگلي، سوزني برگان، پيچ هاي زينتـي، گياهان پوشي و صخره اي، گلهاي فصلي، انواع ارقام نهال هاي مثمر (ميوه) و غير مثمر و انواع گل هاي باغچه اي و ... در کشور بوده و قسمت هاي عمده اي از اراضي این شهر به کشت، توليد و عرضه انواع گل و گياه اختصاص دارد و سالانه ميليونها محصول گیاهی از اين منطقه به شهرها و استانهاي همجوار و کشورهای آسیای میانه صادر می شود.
وی افزود: حضور تولید کنندگان نام آشنای کشور در صنعت گل و گیاه در شهر کرج و حومه آن از جمله گرمدره، کلاک، آسیاب برجی، چهارباغ، شهرک گلخانه ای هشتگرد و کردان این شهر را به عنوان منطقه ای مهم و تاثیر گذار در این موضوع مطرح کرده است.
این مسئول عنوان کرد: سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری کرج به عنوان تولید و مصرف کننده اقدام به انجام برنامه ریزی های مدونی در راستای تبیین برند تولید کننده گل و گیاه برای شهر کرج و برجسته تر کردن نقش این شهر در این زمینه کرده تا با ایجاد ارزش افزوده اقتصادی در این صنعت و احراز هویت باغشهری این کلانشهر در چشم اندازی نزدیک این شهر را به شهر جشنواره های گل و گیاه در سطح ملی و حتی بین المللی تبدیل کند.
راه اندازی یکی از مجهزترین نهالستانهای کشور در کرج
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری کرج یادآور شد: از دیگر برنامه ریزی های سازمان، راه اندازی یکی از مجهزترین نهالستان های کشور با مشارکت بخش خصوصی در عرصه ای به مساحت 120 هکتار است که بخشی از این عرصه به تولید گل و گیاهان زینتی نیز اختصاص خواهد داشت که در این نهالستان طرحهای تحقیقاتی و پژوهشی نیز در جهت حل مسایل مرتبط با تولیدات گیاهی در سطح کشور نیز اجرا خواهد شد.
وی اضافه کرد: یکی از مشکلات عمده در کل کشور عدم تولید گیاهان، درخت و درختچه ها در سایز های بزرگ و همسان در تیراژ بالا است به نحوی که درختکاری در شهرها غالبا با استفاده از نهال هایی که دارای بن بسیار اندک هستند، صورت می گیرد و مسائلی مانند زمان زیاد به ثمر نشستن و پایداری نسبتا کم نهال باعث به وجود آمدن مشکلاتی در نگهداری آن می شود.
این مسئول گفت: در این راستا درخواست مدیریت شهری از تولید کنندگان این است که با استفاده از روش های مکانیزه تولید و همچنین توسعه دانش و به روز رسانی علوم مرتبط با غبانی و کشاورزی برنامه های تولیدی خود را به سمت تولیدات با محیط بن و تیراژ بالا ببرند که قطعا در این وضعیت بازار بسیار مناسب تری عمدتا از طرف شهرداری ها خواهد داشت.
واردات بذور با نیاز آبی بالا کشور را با چالش مواجه کرده است
زارع اظهار داشت: همچنین موضوع مهم دیگر واردات بذور و گیاهان مختلف از کشورهای دیگر است که به دلیل نیازهای آبی بسیار زیاد مدیریت شهری را دچار چالش های فراوان کرده و هزینه های گزافی را به شهر تحمیل می کند.
دبیر کمیته تخصصی فضای سبز کلانشهرهای کشور افزود: با توجه به استعدادها و پتانسیلهای موجود در پوشش گیاهی کشور به نظر می رسد بخش های دولتی با مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی و نهاد های تحقیقاتی، پژوهشی باید در راستای شهری کردن بسیاری از گونه های بومی و منطقه ای اقدام کند تا شهرهای کشور از منافع کاشت آنها نظیر سازگاری اقلیمی، نیاز آبی مناسب، مقرون به صرفه بودن، زیبایی، تنوع گونه و ... در عرصه های شهری بهره مند شوند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به حضور اساتید، مدیران ارشد، پژوهشگران و مدیران عامل فضای سبز کلانشهرهای کشور در این کنگره ملی افزود: هم اکنون یکی از بزرگ ترین بازارهای خرید گل و گیاه در کشور شهرداریها هستند که میزان مصرف گل و گیاه بالایی دارند و باعث رونق حوزه گل و گیاه شده اند.
- لزوم بهره گیری مطلوب از ظرفیتهای گل و گیاه استان البرز و کرج
این مسئول عنوان کرد: بسیاری از شهرهای پیشرفته دنیا در حوزه فضای سبز شهری با سرعت قابل توجهی روز به روز در حال پیشرفت هستند که در این زمینه باید از الگوهای مختلفی که در این حوزه استفاده می شود، بهره برد.
زارع با اشاره به گذشته باغشهری کرج و میزان تولید گل و گیاه در این کلانشهر ادامه داد: کرج در گذشته دارای بازار خوبی در حوزه تولید گل و گیاه ریشه دار، درخت و درختچه بوده و تولیدات این منطقه به سایر نقاط کشور نیز ارسال می شد اما هم اکنون متاسفانه به دلیل رشد سریع منطقه و افزایش شهرنشینی، هنوز زیرساختهای لازم برای احیای منطقه فراهم نشده است.
دبیر کمیته تخصصی فضای سبز کلانشهرهای کشور یادآور شد: در حال حاضر باید از ظرفیتهای بالقوه ای که در استان البرز و کلانشهر کرج در حوزه گل و گیاه وجود دارد، بهره لازم را برد، مناطقی در استان البرز مانند گرمدره، کلاک، آسیاب برجی، چهارباغ و هشتگرد هنوز آنچنان که باید در حوزه گل و گیاه شناخته نشده اند اما تولیدات مطلوبی در حوزه گل و گیاه دارند.
- برنامه ریزان در حوزه تولید و واردات گل و گیاه شناخت کافی نسبت به بازار ندارند
این مسئول اظهار داشت: مدیریت شهری کرج در صدد است تا با انجام برنامه ریزی های مربوطه، این کلانشهر را به شهر جشنواره های گل تبدیل کند، در واقع با ایجاد و فراهم کردن زیرساختهای مختلف در کرج، این شهر در حوزه تولید گل و گیاه در سطح کشور حرفی برای گفتن داشته باشد.
زارع گفت: امروزه یکی از مشکلات عمده شهرهای کشور در زمینه تامین گل و گیاه است که برنامه ریزان در حوزه تولید شناخت کافی نسبت به بازار ندارند و گونه های مناسب را در بازار وارد نمی کنند و محصولات به اندازه کافی تامین نمی شود.
دبیر کمیته تخصصی فضای سبز کلانشهرهای کشور اضافه کرد: در این راستا باید در حوزه گل و گیاه به خصوص درخت و درختچه سطح تولیدات بازار ارتقا یابد چون امروزه در مدل توسعه فضای سبز شهرهای پیشرفته دنیا از گونه های گیاهان با نیاز آبی کم استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه در اکثر شهرهای بزرگ کشور با کمبود آب مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: در فضای سبز شهری باید از گونه هایی با نیاز آبی کم و بهره دهی اکولوژیکی بالا استفاده شود.
پایان پیام/
نظر شما