آیت الله محسن مجتهد شبستری، استاد حوزه و امام جمعه تبریز در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، ضمن تسلیت ارتحال اسفبار مرحوم آیت الله مهدوی کنی(قدس سره)، به شخصیت ایشان اشاره کرد و گفت: آیت الله مهدوی کنی یک شخصیت جامع بود، در عین حال که عالم و فقیه و از دانشمندان علم کلام و اخلاق بود، یک سیاستمدار هم بود و سابقه مبارزاتی ایشان بسیار درخشان است. بعد از انقلاب هم مسئولیت هایی بر عهده گرفتند و خیلی خوب از عهده آن ها برآمدند و یک چهره موجه و مقبول بین حوزه های علمیه، مسئولین و علما و اندیشمندان بودند.
وی افزود: از نظر علمی، ایشان از شاگردان مبرز آیت الله العظمی بروجردی (ره)، آیت الله العظمی گلپایگانی(ره) و مخصوصاً از امام راحل (رضوان الله تعالی علیه) بودند و در محضر این علما تلمّذ کردند، چون سنخیت فکری هم بیشتر با امام (ره) داشتند، از ابتدای انقلاب با ایشان ارتباطات زیادی داشتند و از سال 1341 به بعد در مسیر مبارزات امام قرار گرفتند و چند بار به زندان رفتند و تبعید شدند.
این استاد اخلاق ادامه داد: ایشان تدریس علمی هم داشتند و به قدری متواضع بودند که اگر بعضی از طلاب درخواست می کردند که کتابی را با ایشان مطالعه کنند و ایشان به آن ها تدریس کند، قبول می کردند. علاوه بر تدریس و تربیت طلاب، ایشان دانشگاه امام صادق (علیه السلام) را هم تأسیس کردند و خودشان به دانشجویان درس اخلاق می دادند.
وی خاطر نشان کرد: در مسجد دانشگاه امام صادق (علیه السلام) با حضور ایشان هر ساله مراسم های بسیاری مانند شب های احیاء برگزار می شد که مردم بسیاری از راه های دور و نزدیک برای استفاده از محضر ایشان می آمدند، که علت آن حالت معنویت و عرفان ایشان و خواندن دعاها با صوت حزین و دلنشین بود و با معنویت و روحانیت خاصی مراسم شب های احیاء را برگزار می کردند.
آیت الله مجتهد شبستری همچنین گفت: هر وقت انسان با ایشان نماز می خواند و ایشان امام جماعت بودند، نماز پشت سر ایشان دلچسب بود، به خاطر همان معنویت، زهد، اخلاق، عرفان ایشان. آیت الله مهدوی کنی (ره) یک شخصیت جامع الاطراف بودند و شجاعت اخلاقی قوی و بالایی داشتند به حدی که کمتر فردی بود که مانند ایشان در زمان رژیم ستم شاهی با صراحت لهجه در سخنرانی ها بر علیه رژیم شاه صحبت کند و بعد از پیروزی انقلاب هم در مقاطع مختلف موضع گیری های ایشان مانند فتنه 88 بسیار به جا بود و هر جا به ایشان احتیاج داشتند، مسئولیت قبول می کردند و برای خدمت کردن حاضر بودند.
وی افزود: ایشان شخصیتی بود که مورد قبول علما و سیاستمداران بود و سعی و تلاش می کرد که در تمام مقاطع بین افراد جامعه و متعهدین به انقلاب وحدت ایجاد کند. ارادت و علاقه شان به امام خمینی (رحمه الله) و مقام معظم رهبری بسیار زیاد بود، به حدی به امام (ره) علاقه داشتند که دعا می کردند خداوند با امام خمینی محشورشان کند. فضائل و مقامات معنوی و علمی ایشان بیش از این هاست، اگرچه به شخصیتی سیاسی معروف بودند، ولی بعد علمی و معنوی ایشان خیلی قوی تر بود.
پایان پیام/
نظر شما