آیت الله مهدوی کنی (ره) از مرجعیت فرار کرد

خبرگزاری شبستان: مدیر حوزه علمیه امام مهدی (عج) گفت: هم دوره ای های آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله) مراجع امروز هستند که همین مراجع اذعان دارند به این که ایشان در بعد فقهی درجه بالایی داشتند، یعنی ایشان بالقوه مرجع تقلید بود ولی از مرجعیت فرار کرد.

آیت الله روح الله قرهی، استاد و مدیر حوزه علمیه امام مهدی (عج) در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در مورد شخصیت مرحوم آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله) گفت: آیت الله مهدوی کنی، مباحث اخلاق را بیشتر با عمل خودشان نشان می دادند و غیر از مبحث علم الاخلاق و تدریس مباحث اخلاقی که برای جوانان مطرح می کردند و متخلق به اخلاق الهی بودند و این را نشان می دادند.

وی افزود: یکی از ویژگی های ایشان، حلم و بردباری و صبر بود، با توجه به این که شخصی انقلابی بود، هیچ گاه اخلاق را زیر پا نگذاشت، یعنی به حقیقت سیاستمدار متخلّق بود و اخلاق را فدای سیاست نکرد و برای همین هیچ گاه دنبال پست و ریاست نبود و مسئولیت های مختلف به ایشان پیشنهاد می شد و به واسطه همین اخلاقی بودنشان هیچ گاه از بار مسئولیت شانه خالی نکردند. هر گاه پیشنهاد مسئولیتی به ایشان می شد، اگر می دیدند امر امام خمینی (ره) یا مقام معظم رهبری است و یا مسئولیت ایشان لازم است به واسطه همان اخلاقی بودنشان می پذیرفتند، نه ریاست طلبی.

مدیر حوزه علمیه امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه) در باب علم و فقاهت آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله) گفت: تأسیس دانشگاه امام صادق (علیه السلام) در فضای سیاسی آن روز خود دلیلی بر اهتمام و عشق ایشان به علم و مسائل علمی است. از طرف دیگر فرمان حضرت امام (ره) و نصب ایشان به عنوان متولی مدرسه علمیه مروی دلالت بر این است که ایشان یک فقیه جامع الشرایط بودند، چرا که طبق وقفنامه مدرسه، متولی و مدیر باید فقیه جامع الشرایط می بود و امام (ره) به ایشان دستور دادند.

وی افزود: هم دوره ای های آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله) مراجع امروز هستند که همین مراجع اذعان دارند به این که ایشان در بعد فقهی درجه بالایی داشتند، یعنی ایشان بالقوه مرجع تقلید بود ولی از مرجعیت فرار کرد و این هم خود نشانی از متخلق بودن ایشان به اخلاق الهی است.

این استاد اخلاق به خاطره ای از آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله) اشاره کرد و گفت: ایشان همیشه در برخورد ها حتی در اوج سختی ها و گرفتاری ها بسیار گشاده رو و بشاش بودند و با روی بسیار باز برخورد می کردند. یک بار در محضر رهبر معظم انقلاب بودیم، در آن مراسم بر روی سکویی که برای رهبر انقلاب قرار داده بودند، تا حضار ایشان را ببینند، برای آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله) هم کنار رهبر صندلی قرار دادند. آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله) صحبت کردند و بعد از پایان سخنانشان و هنگامی که نوبت حضرت آقا بود که سخنرانی کنند، ایشان از روی صندلی بلند شدند و با وجود اصرار آیت الله خامنه ای (مد ظله العالی) در جای دیگری در میان حضار نشستند و این تواضع ایشان بود که با وجود همه مقامات علمی خود را هم ردیف حضرت آقا نمی دانستند، بلکه خود را به عنوان یکی از کسانی که باید مطیع حضرت آقا باشند، می دانستند.

وی در پایان گفت: آخرین مورد ارادت آیت الله مهدوی کنی به امام راحل، تقید به حضور در مراسم سالگرد حضرت امام (رحمه الله) با وجود مشکلات فیزیکی و جسمی بود که بعد از این مراسم بود که ایشان دچار حمله قلبی شدند.

پایان پیام/ 

کد خبر 411970

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha