به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از ساري، آئين سنتي طشت گذاري در تكايا و مساجد آذري زبان قائمشهر، شامگاه (2 آبان) با حضور عاشقان اباعبدالله الحسين(عليه السلام) و ياران آن حضرت در آستانه ماه محرم با شكوه خاصي برگزار شد.
اين آئين هر ساله با حضور اقشار مختلف مردم و حتي كساني كه آذري زبان نيستند نيز صورت مي گيرد كه عزاداران علاوه بر عزاداري، آبي كه در طشت قرار دارد را براي شفاي جسم و روح مي نوشيدند و حتي به تبرك مي گيرند.
در این آئين ديرين، ریش سفیدان و روسای امنا مساجد آذری و هیئت های عزاداری، طشت را از مکانی که از قبل در نظر گرفته شده پس از شستن طشت و تزیین با پارچه های سبز با کمک جوانان و بين انبوه عزاداران به دوش گرفتند و بر روی سکوی خاصی که از قبل تدارك ديده شده بود، قرار دادند.
گوسفند و يا گاوي هم هنگام حمل طشت قرباني شد و عزاداران پس از اتمام آب براي گرفتن حاجت، پول هاي نذري خود را در طشت ريختند كه براي عزاداراي اباعبدالله الحسين(علیه السلام) و 72 تن از ياران آن بزرگوار هزينه شود.
نظير چنين مراسمي در استان اردبيل و ديگر نقاط آذري زبان كشور با هدف احترام به یکی از نمادهای واقعی و مهم کربلا یعنی مقوله آب و سقایت و آبرسانی و ظروف آن که همان طشت است، برپا می شود.
مراسم نمادین و سنتي طشت گذاری، قدمتی بیش از چهار صد سال در ایران دارد و همچنين در شهرستان قائم شهر که دارای مساجد نه گانه آذری است با " يا حسين(عليه السلام)" و "يا ابوالفضل(عليه السلام)" به زبان آذري، برگزار شد.
پايان پيام/
نظر شما