به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، منطقه شكار ممنوع تالاب حسنلو از شمال به ارتفاعات حيدرآباد، از جنوب به ديوار سد حسنلو در زمين هاي مسطح روستاي شيخ احمد و حسنلو، از غرب به جاده قديمي اروميه - نقده و دامنه هاي كوه هاي غرب درياچه حسنلو و از شرق به جاده آسفالته اروميه به مهاباد و در نهایت به تالاب آق قلعه منتهي مي شود.
این تالاب در جهت حفاظت و حمایت از پرندگان آبزی و کنار آبزی در سال 1380 به عنوان منطقه شکار ممنوع انتخاب شد.
سد حسنلو برروي تالاب بين المللي حسنلو (شورگل) توسط سازمان آب منطقه استان آذربايجان غربي احداث شده است.
با اختلاط آب تالاب با آب شيرين رودخانه گدار از شوري آب كم شده و غلظت آن به غلظت آب رودخانه تغذيه كننده نزديك شده و باعث تغييراتي در اكوسيستم اين سد شده و گونههاي جمعيتي پرندگان دستخوش تغييراتي شده است.
فرامرز سفری، رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نقده، در این باره گفت: این تالاب به دلیل خشکسالی های اخیر کاملا خشک شده بود که اکنون حدود 20 درصد از حجم کلی آن را آب فرا گرفته است.
وی گفت: با بالا آمدن سطح آب این تالاب که یکی از تالاب های مهم فصلی این شهرستان به شمار می رود مهاجرت انواع پرندگان مهاجر نیز به این تالاب آغاز شده است.
سفری اضافه کرد:بیش از صدها قطعه انواع پرندگان مهاجر وارد این تالاب شده اند که پیش بینی می شود شمار آنها طی روزهای آینده بیشتر شود.
همچنین این تالاب به همراه تالاب درگه سنگی و یادگارلو تشکیل دهنده یکی از سایت های ثبت شده در کنوانسیون رامسر می باشد و مهم ترین جاذبه این تالاب برخورداری از تنوع زیستی غنی پرندگان است.
این تالاب شامل دریاچه ای کم عمق با آب لب شور فصل بوده که از آب باران، چشمه ها و جویبارها تغذیه می شود.
حیات وحش تالاب حسنلو شامل پرندگان اردک سر سبز - اردک سر حنایی - اردک بلوطی - اردک ارده ای - کشیم کوچک - کشیم گردن سیاه - کشیم بزرگ - چنگر - یلوه آبی - کاکایی کوچک - پرستوی دریایی نوک کلفت - پرستوی دریایی گونه سفید - پرستوی دریایی بال سفید - حواصیل شب - حواصیل ارغوانی - حواصیل خاکستری - اگرت کوچک - حواصیل زرد - بوتیمار کوچک - سنقر تالابی - خروس کولی معمولی - خروس کولی سینه سیاه - سلیم طوقی کوچک - سسک نیزار است.
پایان پیام/
نظر شما