شناخت فرهنگ حسینی از وظایف امت اسلامی در برابر این مکتب است

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی گفت: شناخت فرهنگ حسینی یکی از وظایف امت اسلامی در برابر مکتب حسینی است.

حجت الاسلام داود چمانی، معاون فرهنگی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی ضمن تسلیت به مناسبت شهادت حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اراک گفت: شناخت فرهنگ حسینی و تبیین آن در جامعه امری ضروری است.

وی با اشاره به اینکه امروز آغاز محرم و آغاز سال هجری قمری است، افزود:در این ماه مبارک و این روزها روزه گرفتن ثواب بسیاری دارد هر کس روزه بگیرد خداوند دعای او را مستجاب می کند.

این مقام مسئول ادمه داد: اما بهتر است که در روز عاشورا روزه نگیریم ولی به یاد تشنگی و گرسنگی اسیران و شهیدان دشت کربلا کم بخوریم و بنوشیم چرا که  بنی امیه روز عاشورا روزه به شکرانه شهادت امام حسین علیه السلام روزه گرفتند.


حجت الاسلام چمانی با بیان اینکه عبادت و بندگی مطعلق به زمان خاصی نیست، بیان کرد: همه حرکات و رفتار و سکنات انسان باید بر مدار حق باشد و همواره به عبادت و بندگی خدا برداخته و در مسیر حق حرکت کند.

 

این مقام مسئول ادامه داد: ماه محرم از زمان هایی است که انسان می تواند خود را همسو و همرنگ با سید الشهدا قرار دهد و در این مسیر حرکت کرده و زندگی و جامعه خود را رنگ و یوی حسینی ببخشد.

معاون فرهنگی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی اظهار کرد: انسان باید حسینی باشد فقط هیئتی بودن کافی نیست انسان باید همسو و همرنگ با سید الشهدا باشد و در مسیر ارزش های دین و سیره اهل بیت عصمت و طهارت علیه السلام حرکت کنند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به قرائت زیارت جامعه کبیره اشاره کرد و بیان کرد: زیارت جامعه درس همسویی و همرنگی با اهل بیت علیه السلام را به ما نشان می دهد و این همسوی و همرنگی انسان را به سعادت و کمال می رساند.


حجت الاسلام چمانی ادامه داد: یکی از مباحثی که ما را هدایت می کند مساله تربیت حسینی است این سیاه پوشی و پرچم زنی مقدمه است که انسان وظایفش را در قبال سید الشهدا و مکتب ایشان انجام دهیم.

وی گفت: اگر انسان بخواهد در مسیر صحیح ارزش های اسلامی و الهی گام بردارد باید تعقل عاطفه و حماسه عرفان ذکر و دعا ارتباط با خدا و اخلاق را در راس کارهای خود قرار دهد.

این مقام مسئول با بیان اینکه درس هایی که در کربلا وجود دارد هر کدام یک کلاس انسان سازی است، ادامه داد: ما باید این مسیر را ادامه دهیم و این فرهنگ را به دیگران نیز بیاموزیم.


محور مجالس و محافل مربوط به اهل بیت مساجد است

معاون فرهنگی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی بیان کرد: حرکت در مسیر اهل بیت نسخه شفا بخشی است که انسان را به کمال میرساند.

وی با اشاره به اینکه کسانی که در واقعه عاشورا شرکت نکردند فهمیدند که قافیه را باختند، ادامه داد: سلیمان بن صرد خزایی از این افراد بود که پشیمان شد و توبه کرد اما این توبه و شهادت دیگر رنگ و بو و پیام و تاثیری که که قیام امام حسین داشت را نداشت.
 

حجت الاسلام چمانی بیان کرد: پیام عاشورا پیام انسانیت، ارزش های الهی، ایثار وشهادت و از خودگذشتگی و حرکت در مسیر دین بود که باید این مهم در جاعمعه نهادینه شود.

وی شناخت فرهنگ حسینی را ازدیگر وظیف امت اسلامی در برابر مکتب سید الشهدا دانست و بیان کرد: باید این فرهنگ در حامعه نهادینه شود انسان حلال و حرام الهی را بشناسد و رعایت کند اینها همه درس مکتب سید الشهدا است.

تاکید بر انجام فعالیت های فکری و فرهنگی در ایام محرم

معاون فرهنگی ادراه کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی ماه محرم را به دلیل حضور گسترده اقشار مختلف در برنامه های عزداری سید و سالار شهیدان بهترین فرصت برای انجام کارهای فکری و فرهنگی دانست و بیان کرد: در استان مرکزی بیش از ۲۵۰۰هییت مذهبی وجود دارد که باید در این روز ها فعالیت های فرهنگی انجام دهند.

وی با اشاره به آسیب های عزادری بیان کرد: اگر انسان فکر و عقیده و افکارش مشکل داشته باشد آسیب می زند، باید تلاش کنیم که خرافات و بدعت ها و تفکرات غلط از برنامه های مذهبی دور شود.


حجت الاسلام چمانی ابلاغ فرهنگ حسینی را ضروری دانست و ادامه داد: باید این فرهنگ را گسترش دهیم چرا که این یک سرمایه است باید این فرهگ ناب را به جامعه بشناسانیم.

پایان پیام/

کد خبر 412517

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha