به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از منابع عربی، دیدار از اردوگاه آوارگان و پناهندگان جنگ زده سوری و عراقی بدل به نمایش پرطمطراق برخی چهره های سیاسی منطقه شده است.
در همین راستا شیخه موزه مادر پادشاه قطر و امینه اردوغان همسر رئیس جمهور ترکیه دیداری را از اردوگاه پناهندگان در ترکیه به عمل آوردند تا حسن نیت خود را در ارائه کمک های مالی و آموزشی به کودکان آواره در معرض رسانه های گروهی بین المللی به نمایش بگذارند و وجهه خود را بازیابند.
هدف از این ملاقات ها ترمیم چهره مخدوش قطر به سبب تأمین مالی تروریست های افراطی در جهان و تغییر افکار عمومی دنیا نسبت به سیاست های دوگانه دوحه و آنکارا است و البته شیخه موزه که زن جاه طلبی است می کوشد نقش فرزندش را در مسائل سیاسی خاورمیانه پر رنگ تر کند و جایگاه تضعیف شده دوحه را در قضیه بحران سوریه سامان ببخشد.
پیام سیاسی دیگر همراهی موزه و امینه در این دیدار عمق نزدیکی دو یار و شریک اخوانی است که تنها حامیان جنبش اخوان المسلمین در منطقه هستند زیرا امارات، عربستان و مصر دیگر به حمایت از جریان اخوان رغبتی نشان نمی دهند.
به تازگی نیز دوحه با عقب نشینی از اخراج سران اخوان المسلمین از آنان خواسته که موضع گیری سیاسی نکنند و علیه هیچ کشوری بویژه مصر و شخص عبدالفتاح سیسی مصاحبه انجام ندهند از آنجا که به خوبی می دانند که این مسئله فرصت و دستاویزی برای ایفای نقش فعال در عرصه سیاسی بین الملل و جهان عرب است و با از دست دادن این مهره ها دوحه برگ های برنده خود را در منطقه از دست خواهد داد.
پیش از این انتظار می رفت که تمیم پادشاه قطر برای دلجویی از عربستان و دیگر شرکای خود سران اخوان را بیرون براند اما با استقبال گرم اردوغان از رهبران اخراجی، دوحه سراسیمه در تصمیم خود تجدید نظر کرد تا جایی که در سفر امیر قطر به ریاض و در جریان دیدار وی با پادشاه عربستان یکی از مسائل عمده و مهم مطرح شده رایزنی درباره آینده اخوان المسلمین و اتخاذ سیاست های مناسب برای ادامه روند سیاسی این جنبش بود.
البته مقامات سیاسی قطر هوشمندانه پشیمانی خود را از اخراج اخوانی ها پوشیده نگه داشتند و علت بازگشت آنان را درخواست های مکرر شیخ یوسف قرضاوی، رئیس اتحادیه علمای مسلمان و از حامیان سرسخت جریان اخوان المسلمین عنوان کردند تا تبعات این تصمیم تازه هزینه های سیاسی کمتری را به آنان تحمیل کند.
نظر شما