به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران در مراسم ارتحال مرحوم آیت الله محمدرضا مهدوی کنی (رحمه الله) در مسجد دانشگاه امام صادق (علیه السلام) با اشاره به مصیبت عظیم ارتحال این عالم انقلابی و تسلیت به محضر حضرت بقیة الله الاعظم (عجل الله تعالی فرجه)، رهبر معظم انقلاب و ملت ایران گفت: وظیفه همه انبیا و اوصیا، چه انبیای با واسطه و چه انبیای بلا واسطه، آشنا کردن مردم با خدا و سرلوحه کارشان، هدایت بوده است.
وی با اشاره به آیات آخر سوره یوسف گفت: خداوند به پیامبر (صلی الله علیه و آله) می فرماید که حبیب من به مردم بگو کار من فقط دعوت الی الله است و همه زحمت ها، تشکیل حکومت، جمع زکواة و مالیات همه مقدمه نجات انسان ها و آشنا شدن آن ها با خدا بوده است. حتی حضرت سلیمان (ع) هم که دارای قدرت و حکومت است، می گوید: «هذا من فضل ربّی» و به دنبال هدایت و ارشاد مردم است و می خواهد که مردم به بهشت بروند. لذا می بینیم اصل امامت، ولایت و حکومت یک اصل اعتقادی و کلامی است و انکار امامت، مثل انکار رسالت و نبوت است و به نقص در اعتقادات توحیدی بر می گردد و ممکن است به نقص عبودیت و حکمت الهی بینجامد، چرا که خداوند را متهم به این می کند که امکانات لازم را برای مقابله با گرگ هایی که نمی گذارند بشریت به سعادت، معرفت و دیانت برسد، در اختیار قرار نداده است، این ها لازمه دین است و بدون این قدرت نمی توان با طاغوت ها، هرزه ها و حرام خور ها مقابله کرد.
وی با مقایسه ای بین وضعیت فعلی پرچم ولایت و حکومت اسلامی و دوران های گذشته افزود: ما گره زیاد داریم، چرا که هیچ گاه بدنه دولت ها با نوک هرم ولایت همخوانی و یکسانی نداشته است، امروز هم دولت و مجراهای اداری ما اسلامی نشده است.
امام جمعه موقت تهران به دوران آیت الله بروجردی اشاره کرد و افزود: آیت الله بروجردی تک ستاره آسمان فقاهت و از نوادر بود و از نظر فقاهت، شجاعت و نفوذ در بین مردم جایگاه والایی داشت. وی اولین کسی بود که مذهب شیعه را در الازهر مصر رسمی کرد، آیت الله بروجردی اولین کسی بود که برای تبلیغ شیعه به خارج از کشور مبلغ اعزام کرد و مانند ایشان دیگر نداشتیم، اما با این همه، ایشان حتی نمی توانست یک شراب فروشی را تعطیل کند، چرا که دولت وقت از قمارخانه ها، شراب فروشی ها و مراکز فساد حمایت می کرد و این ها فعال بودند و آیت الله العظمی بروجردی چون حکومت و قدرت حکومتی نداشت، نتوانست جلوی کشف حجاب و گسترش فساد را بگیرد.
وی ادامه داد: اما امام خمینی (رحمه الله) این قدرت را داشت و توانست شیعه را در جهان گسترده کند، اگر مسئولین فعلی بتوانند روند درست و صحیح را طی کنند، می بینیم که دنیا به نفع ما تغییر خواهد کرد و دشمنان ما نمی خواهند ما به این قدرت برسیم، چون می دانند که دیگر جلوی ما را نمی توانند بگیرند. این قدرت سیاسی دین است، حکومت ابزار احیای نماز و جلوگیری از بی حجابی و فساد است.
حجت الاسلام صدیقی به کارکرد های قدرت سیاسی دین پرداخت و گفت: اگر از این قدرت برای پاک کردن جامعه و گسترش فرهنگ بندگی و صاف و شفاف کردن آن استفاده کردیم، بعد از آن بی نمازی ریشه کن می شود و خلأ فقر و فاصله طبقاتی و بیکاری برطرف می گردد، فقر نکبت و بدبختی می آورد، فقر باعث ایجاد بیماری های روانی و گسترش جرایمی مانند قاچاق می شود. لذا قرآن در کنار امر به اقامه نماز، به پرداخت زکات امر می کند تا تولید ایجاد شود، این رسالت حکومت اسلامی است که اول به ایمان و بعد به معیشت مردم بپردازد.
حجت الاسلام و المسلمین صدیقی با بیان ضرورت امر به معروف و نهی از منکر گفت: این قدر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ما مورد جهالت قرار گرفته که امروز وقتی در مجلس برای قانونی کردن اصلی از اصول قانون اساسی صحبت می شود، صدای عده ای بلند می شود که این نا امنی جامعه است، یعنی اسلام آمده جامعه را نا امن بکند؟ اگر جامعه ای در آن بی حجابی نبود، نا امنی است؟ چرا باید این جور باشد که برای انجام کار ها همه رشوه بدهند؟ اگر روح امر به معروف و نهی از منکر در جامعه احیا بشود، دیگر به یک آدم بد رشوه نمی دهیم تا کارها از طریق رشوه حل شود، این ها در اثر برطرف شدن نهی از منکر است.
وی افزود: خداوند متعال این قانون نظارت عمومی را جزء امتیازات دین خودش معرفی کرده : «كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ» یعنی اگر این زنده بودن، این در صحنه بودن، این جلوی فساد را گرفتن و این غیرت عمومی اگر نباشد، اسلام با مسیحیت فرقی ندارد، صریح این آیه است. انسان از برخی مسئولین تعجب می کند، تعجب از بعضی عمامه به سر هاست، آخر این ها دیگر چرا؟ مردم از این ها توقع ندارند، این ها به دنبال این هستند که فساد بشود، خانواده ها بپاشند، دخترها بروند هر کار می خواهند بکنند، بکنند.
وی به بیان ویژگی های شخصیتی آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله) پرداخت و گفت: آیت الله مهدوی برای ما، مسئولین و علما حجت است، همین طور که حضرت سلیمان آمد و اقتدارش برای این بود که اتمام حجتی برای ملوک وحکام بشود، آیت الله مهدوی سمت های مختلف را در این نظام عهده دار شدند، تأسیس کمیته انقلاب، وزارت کشور، نخست وزیری بود ولی اگر با سایر مسئولین مقایسه کنیم، ایشان در هیچ جا خرابی ایجاد نکرد، این اسلام ناب است، اسلام ناب اسلامی است که حکومت تأسیس می کند، تشکیلات سیاسی یعنی تشکیلات تدبیری – مدیریتی. سیاستی که امریکا و منافقین دارند، یا برخی سیاسیون مملکت ما دارند، این که سیاست دین نیست، این سیاستی که در زیارت جامعه کبیره به ائمه (ع) عرضه می داریم، سیاست دینی است.
این استاد حوزه ادامه داد: لذا حکومت در اسلام مقدمه هدایت است، ما حکومت داشته باشیم، ولی شرابخواری و رباخواری رایج شود، این حکومت به چه دردی می خورد؟ چه فرقی می کند شاه حکومت کند یا یک معمّم حکومت کند؟ حکومت ابزار و پشتوانه پاکی جامعه است، حکومت باید تشکیل دهیم تا جلوی فساد و مفسد را بگیریم و به استعداد های جوانان میدان بدهیم. آیا دانشگاه امام صادق (ع) حجت بر سایر دانشگاه ها نیست؟ افتخار ما این است که دانشگاه ها را توسعه دادیم، علوم را توسعه دادیم، به خارج فرستادیم، حاصلش چه شد؟ دختران ما کجا هستند، دین ما چه شد؟ ما سواد را بالا بردیم ولی در کلاس هایمان دختر و پسر اختلاط پیدا کردند، این که افتخاری نیست.
وی به مسئله رسالت انبیا اشاره ای کرد و گفت: رسالت انبیاء خروج بندگان از ظلم بت پرستی به عزت خداپرستی است، تمام انبیائی که آمدند، دنبال این بودند که مردمی را دور خودشان جمع کنند دولت و حکومتی تشکیل دهند و هدفشان مبارزه با بی دینی، جهل، فقر و انحرافات بود، بنا باشد اسم حکومت، حکومت اسلامی و نظام جمهوری اسلامی باشد ولی دانشگاه هایش مانند دانشگاه های ترکیه باشد، مثل دانشگاه های آمریکا باشد، این چه دانشگاهی است، این چه اسلامی است؟
امام جمعه موقت تهران به نحوه تربیت نیروهای انقلابی توسط آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله) اشاره کرد و گفت: از آیت الله مهدوی کنی باید یاد گرفت، از فرصت استفاده کردند، با دو بال حوزه و دانشگاه، جامعه را پیش بردند، حوزه علمیه مروی را تأسیس کردند، ما امروز خلأ روحانی خوب داریم، در تهران 10 میلیونی چه قدر روحانی و چه قدر مدرسه داریم؟ در دانشگاه های ما داعش ترویج می شود! داعش در دانشگاه های ما مبلغ دارد ولی ما در مملکت خودمان به اندازه هر مسجد امام جماعت نداریم. این پشتوانه آیت الله مهدوی کنی بود که می دانست دانشگاه بدون حوزه، رسالت دینی و انقلابی نمی تواند داشته باشد، لذا حوزه علمیه مروی جزء امتیازات مرحوم آیت الله مهدوی کنی (اعلی الله مقامه الشریف) بود، که در وقفنامه این مدرسه آمده است که متولی این مدرسه باید مجتهد اعلم تهران باشد، یا مجتهد اول و متنفذ تهران باشد.
وی خاطر نشان کرد: قبل از این که آیت الله مهدوی کنی این عارضه برایشان پیش بیاید، یکی از صاحب فکران حوزه علمیه قم در سفری با من همراه شد به من پیشنهادی داد که خیلی خوشحال شدیم، گفت حاج آقا مجتبی تهرانی از دست ما رفت، ایشان صاحب رساله بود، هم مرجع تقلید بود هم پایگاه اخلاقی و علمی برای جامعه تهران، چه خوب است بعد از آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی، برویم سراغ آیت الله مهدوی کنی و از ایشان درخواست کنیم رساله عملیه بدهند. آرامشی به من دست داد، گفتم خدا خیرتان بدهد، عجب فکر مبارکی! اما «العبد یدبّر، الله یقدر» ، این آرزو به دل ما ماند.
وی به آیه 32 سوره فصلت اشاره کرد و گفت: این آیه مانند آینه ای آیت الله مهدوی کنی را به ما نشان می دهد: چه کسی قولش زیباتر از این است که در نمود دینی و نمایش معنوی که وجودش دعوت به خدا باشد و مردم را یاد خدا بیندازد؟ من توفیق دارم که سال ها در این دانشگاه به مناسبت های مختلف حضور و با این جوان ها به مناسبت های مختلف دیدار دارم، مثل طلاب هستند، نفس آیت الله مهدوی کنی آدم ساخته، کارخانه آدم سازی بوده، اکسیر بوده است، این رسالت یک آخوند است. آخوند هایی که در انقلاب رشد کردند و مشهور شدند، چند جوان را هدایت کردند؟ از آن طرف چند جوان را از راه درست منحرف کردند؟
حجت الاسلام و المسلمین صدیقی افزود: این ها حیف است، استفاده نکردن از فرصت هاست، چه خوب است آخوند متدین باشد، چه خوب است دین را تشخیص دهد و بداند که دین اسلام دین اجتماع، سیاست، جهاد، قضاوت، دانش و بینش و در عین حال دین عرفان و اخلاق است، بُعِثت لأتممّ مکارم الأخلاق، آیت الله مهدوی کنی هم سیاسی بود، هم مدیر بود، در سنگر های اجرایی پرچم دار بود، ولی سر سوزنی از اخلاقی بودن فاصله پیدا نکرد، همان وقتی هم که نخست وزیر و وزیر کشور بود، یک مدرس و عنصر اخلاقی بود، و به همین جهت تکیه گاه متدینین تهران بود و همه نگاه می کردند ببیند نظر آیت الله مهدوی در این انتخابات به کدام طرف است؟ ما حقیقتاً یک پشتوانه و یک پدر را از دست دادیم.
وی خطاب به مسئولین فعلی گفت: مسئولینی که به قیمت خون شهدا مسئولیت دارید، سیاسی بودن مسلمان بودن تان را از یادتان نبرد، شیعه بودنتان را از یادتان را نبرد، دشمن آمده شیعه و سنی را به جان هم انداخته، با تضعیف می خواهد شکافی در خود شیعه ها ایجاد بشود، یک عده ای تندرو، یک عده ای لیبرال یک عده ای معتدل، این ها عناوینی است برای ایجاد اختلاف، در اسلام امامت و امت داریم و لاغیر، «إنّ هذه أمتکم أمةٌ واحدةٌ و أنا ربّکم فاعبدون». این پرچم ولایت منشأ وحدت است، منشأ قدرت است، اقتدار ما به اتحاد ماست، اتحاد ما به ولایت ماست و در این امر، آیت الله مهدوی کنی، چه در زمان امام و چه بعد از امام، شاخص و حجت بر همه مسئولین و همه علما است.
وی با خاطر نشان کردن فقدان چند تن از علمای به نام در طول چند سال گذشته گفت: ما در این چند سال سرمایه هایی را از دست دادیم، مانند آیت الله بهجت که برای جهان اسلام و عالم تشیع سرمایه بود، آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله) برای ما سرمایه عظیمی بود، چهره هایی که در این دانشگاه می بینیم، آثار اخلاص آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله) است که دانشجو هستند ولی روحیه طلبگی دارند. مدرسه علمیه مروی نیز مرکزی بود که 2500 طلبه را پرورش داد. ما نیاز به پایگاه های اخلاقی، پشتوانه های فقاهتی و اجتهادی داریم، باید صد ها آیت الله مهدوی کنی (رحمه الله) می داشتیم، الان یکی داشتیم و از دست دادیم، دچار وحشت شدیم، بعد از او چه کسی داریم؟
پایان پیام/
نظر شما