به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، وقتی ماه محرم می رسد در پایتخت شور و شعور حسینی حال و هوای عجیبی حس می شود، گویی همه مردم این شهر خود را برای میزبانی از دوستداران امام حسین(علیه السلام) آماده می کنند.
از کوچه های این شهر بوی وفا به امام حسین(علیه السلام) و یاران باوفایش استشمام می شود، مساجد و تکایای شهر به پارچه های سیاه و نوشته های "یا امام حسین و یا ابوالفضل" مزین شده است.
در روز هشتم محرم هر سال دسته عزاداری با حضور عاشقان و ارداتمندان امام حسین(ع) با شکوه خاصی از محل حسینیه اعظم به حرکت درمی آیند.
این دسته حسینی همه ساله میزبان هزاران میهمان داخلی و خارجی است و بسیاری از مریدان و دلدادگان امام حسین(علیه السلام) و حضرت ابوالفضل(علیه السلام) به خیل عزاداران می پیوند و از آن حضرت حاجت می طلبند.
دسته حسینیه اعظم زنجان را باید نمونه واقعی یک دسته عظیم و در عین حال اصولی عزاداری برای شهیدان کربلا دانست، دسته عزداری حسنیه اعظم نه علم دارد نه تمثال، بلکه تنها پرچمهای سرخ و سبز است که در جلوی دسته خودنمایی میکند و سینهزنی مردم عزادار که به شکلی هماهنگ برگزار میشود.
مردم زنجان و میهمانان این شهر در این روز، هزاران راس شتر، گاو و گوسفند را ذبح میکنند و از اینرو به عنوان دومین قربانگاه جهان اسلام شناخته شده است.
مراسم عزاداری حسینیه اعظم زنجان در 15 دی 1387 با شماره ثبتی 10 به عنوان دهمین مورد از میراث معنوی ثبت شده در ایران است.
این روز را روز حضرت ابوالفضل العباس نامیده اند، چرا که مردم استان زنجان در کنار عشق به سالار شهیدان، ارادات ویژه ای به حضرت ابوالفضل(علیه السلام) دارند.
این حرکت و حماسه بزرگ حماسی سالیان سال است که در استان زنجان اجرا می شود و از این روز استان زنجان پایتخت شور و شعور حسینی نام گرفته است.
اجتماع میلیونی مردم ایران در دسته حسنیه اعظم زنجان همواره جلوههای خاص از عشق و وفاداری مردم به خط سرخ شهادت و قیام کربلا است.
مردم از اقصی نقاط کشور و حتی بسیاری از کشورهای خارجی برای شرکت در این حرکت میلیونی به شهر زنجان میآیند تا خود را در دریای خروشان عزداران اباعبدالله(علیه السلام) بیابند.
تاریخی بودن مراسم حسینیه بر اساس تحقیقات به عمل آمده، ثابت شده است، به گونهای که برخی مورخان قدمت برگزاری این مراسم را حداقل از زمان قاجار میدانند.
این عزاداری در زنجان قدمت یکصدساله دارد و توجه به جایگاه دین اسلام و سادگی و بیپیرایگی انجام مراسم، باعث شده که رونق رو به افزایش مراسم، هر سال نسبت به سال قبل بیشتر شود.
برای شکوه و معنویت بیشتر مراسم هر سال یک بیت به زبان ترکی به عنوان شاه بیت دسته در مقام حضرت ابوالفضل (علیه السلام) سروده شده و توسط مداحین و مردم به صورت جمعی خوانده می شود، شاه بیت دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان امسال" من ابوالفضلم علمدار قیام، پیرو خط حسینم والسلام، هیهات منالذله" اعلام شد.
این مراسم عزاداری که از چندین سال گذشته شکل جهانی به خود گرفته و هر سال این مراسم از چند شبکه داخلی و خارجی به صورت زنده پخش میشود، مورد استقبال مردم کشور در خارج از استان و حتی خارج از کشور نیز قرار گرفته و به علت معنویت خاصی که این مراسم دارد، هر سال میهمانان بسیاری برای حضور در این مراسم به زنجان سفر میکنند.
امسال نیز طبق سنوات گذشته گروه ذبح حسینیه اعظم زنجان در روز دسته اقدام به ذبح قربانیان بر اساس اصول شرعی خواهند کرد.
در بخش ذبح احشام 30 نفر با لباس متحدالشکل سبزرنگ و دارای کارت ویژه فعالیت خواهند کرد و همچنین ناظرین این بخش نیز 20 نفر دارای لباس سفید رنگ دارای کارت ویژه معرفی شده از طریق نماینده ولی فقیه در دامپزشکی فعالیت می کنند.
پایان پیام/
نظر شما