آمیختگی هنر با عزاداری عاشورا از آسیب های اجتماعی می کاهد

خبرگزاری شبستان: یک جامعه شناس با بیان اینکه دین اسلام و مذهب شیعه با هنر درآمیخته است، گفت: استفاده از ابزارهای هنری برای آیین های مذهبی بر جو انان تأثیر مثبت می گذارد و از بسیاری آسیب های اجتماعی می کاهد.

امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس و استاد دانشگاه تغییرات به وجود آمده در آیین های عاشورایی را مثبت ارزیابی کرد و به خبرنگار فرهنگی شبستان گفت: در ماه محرم جامعه تغییر و تحول پیدا می کند و همه چیز در حال تغییر است، همه فضای شهر از در و دیوار و ماشین تغییر پیدا می کنند، امروزه دیگر کمتر کسی در خیابان قمه زنی می بیند، هر نوع مراسم محرم به گونه ای تغییر کرده است در گذشته کاروان های عاشورایی با شتر و جهاز در شهر حرکت می کردند و امروز ماشین ها علامت های عاشورایی استفاده می کنند، این تغییر اشکالی ندارد و نشان می دهد که افراد حتی در ظاهر هم که شده به امام حسین(ع) و مناسک مربوط به عزاداری ایشان اعتقاد دارند، باید متوجه باشیم این افراد اعتقاد دارند و هر کسی هم به زبان خودش وصف جمال یار می گوید، همین نشان می دهد که به این مسئله توجه دارند و این اصلا اشکالی ندارد. رعایت شئونات مذهبی در ماه محرم توسط مردم خیلی خوب است نشان می دهد که مردم به دین و مذهب گرایش دارند همین جوان را وادار به تفکر می کند.

 

قرایی مقدم با بیان اینکه دین اسلام و مذهب شیعه با هنر منافاتی ندارد، گفت: دین و مذهب ما با هنر آمیخته است، این هنر را در مقرنس و نگارگری های مساجد می توان دید، مذهب ما هنر را به خدمت دین گرفته است، موسیقی اصیل ما موسیقی دینی است، موسیقی دستگاهی ما دینی است، روضه و شبیه خوانی در دستگاه های چهارگاه، شور خوانده می شود و این نوع موسیقی را در عربستان نمی بینید، همچنین تئاتر و نمایش های ما با شکل تعزبه در خدمت عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع) است.

 

وی تصریح کرد: در شبیه خوانی آواز را در دستگاه موسیقی می خوانند که همین نشان می دهد هنر به خدمت دین درآمده است و همین جوانان را برمی انگیزد. این خیلی تاثیر دارد که ما هنر را به خدمت دین گرفته ایم، نباید از این ابزارها ترسید، هر کس با هر نگاه و سلیقه ای با هر نگرشی در هر رنگی می تواند امام حسین (ع) را صدا کند، اینکه هنر به خدمت دین در می آید اتفاق خیلی مفید و اثرگذار است، خوب است که هنر به خدمت دین می آید و در بطن جامعه به میان مردم می آید، چراکه دین مردمی است نه سیاسی و برخاسته از بطن مردم است.

 

وی خاطرنشان کرد: هر شکلی از کاری هنری، از نمایش، موسیقی فیلم و ... که به خدمت دین درآید خوب است، چرا باید در مقابل آن موضع گرفت، مگر مداحان در دستگاه موسیقی نوحه نمی خوانند، روضه خوان هم در دستگاه موسیقی روضه می خواند، بنابراین نباید با این مقوله مخالفت کرد، استفاده از ابزار هنری برای روایت یک حماسه تاریخی جوانان را جدب کرده و به خود می آورد.

 

این جامعه شناس افزود: نمادهای مذهبی هنری باید از محافل خاصی به خیابان و جامعه کشیده شود وقتی جوانان به مساجد می آیند، همین جوانان در نماز جماعت و اعتکاف شرکت می کنند، این حضور آنها هزاران اثر مثبت دارد و از بیماری های روانی و افسردگی و خودکشی می کاهد و جوانان را از تنهایی می رهاند. وقتی انسان در مناسک مذهبی و جمعی شرکت می کنند احساس تنهایی و بی هویتی نمی کند و همین باعث می شود انواع آسیب های اجتماعی کاهش پیدا می کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 414184

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha