اجباری در واگذاری ممیزی به ناشران وجود ندارد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی ارشاد گفت: تا به امروز هیچ ناشری اعلام داوطلبی برای به دست گیری ممیزی را نداشته است، البته ما باید آیین نامه‌های اجرایی را تا پایان آبان ماه تهیه کنیم و وقتی ابلاغ شد، اعلام می‌کنیم که ناشران داوطلب شوند و در این داوطلبی هم اجباری وجود ندارد.

«علی شجاعی صائین» مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ادبیات شبستان، درباره عملکرد جدید این اداره بیان کرد: از زمانی که در اداره کتاب ارشاد استقرار یافتم، از لحاظ اجرایی توانستیم به وضعیت مناسب‌تری دست پیدا کنیم، در عین حال پایبندی که قانون از ما خواسته است را نادیده نگرفتیم. در این مدت سعی کردیم اشراف هیات نظارت بر امور را بیشتر کنیم.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا اعتراضات ناشران نسبت به قبل کمتر شده است، گفت: مواردی طی چند ماهی که بنده در اداره کتاب بودم، پیش آمده که محل اعتراض و اختلاف نظر ناشران بوده است که این موارد به مرور سمع و نظر هیات نظارت رسید و کسب تکلیف شد.

 

شجاعی صائین در ادامه تاکید کرد: به هر حال در حال حاضر تخمین می‌زنیم که نسبت به اجرای کامل قانون وضعیت بهتری داریم، این بدان معنا نیست که حتماً همه اشکالات وارده به اداره کتاب وارد بوده است، چراکه وقتی هیات نظارت از سوی رئیس وقت شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی نمی‌شد و هیاتی نیز وجود نداشت، اداره کتاب هم مجبور بود کارها را بر اساس دانش و تجربه بررسان در این اداره پیش ببرد تا دچار خسارت بیشتری نشوند.

 

وی با اشاره به اصلاحیه آیین نامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی برای نظارت بر کتاب‌های بزرگسال و کودک و نوجوان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر تلاش می کنیم که موارد این آیین نامه را مصداقی و جزء به جزء به روی کاغذ بیاوریم و با تشریح مناسب و کامل که قابل ارائه به بررسان اداره کتاب باشد، تدوین کنیم و بعد از تصویب آن توسط هیات نظارت، این ضوابط را به صورت مکتوب در اداره کتاب داشته باشیم و همچنین آنها را به هیات‌‌های نظارتی استان ‌ها نیز ابلاغ کنیم که این روند، موجب وحدت رویه و كاهش اعمال سلایق شخصی در بررسی‌ ها شوند.

 

مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی ارشاد درباره واگذاری ممیزی به ناشران و اجباری بودن آن، توضیح داد: بر اساس متن صریح آیین‌نامه ملزم هستیم به تدریج و گام به گام و نسبت به اولویت‌های ناشران دولتی، عمومی و در مرحله آخر ناشران خصوصی اقدام کنیم. همچنین در مورد مشارکت ناشران خصوصی در بحث ممیزی، کتاب‌های این ناشران بر اساس موضوعی اولویت بندی می‌شوند. اما تا به امروز، هیچ ناشری اعلام داوطلبی نکرده است، البته ما باید آیین نامه‌های اجرایی را تا پایان آبان ماه تهیه کنیم و وقتی ابلاغ شد، اعلام می کنیم که ناشران داوطلب شوند و در این داوطلبی هم اجباری وجود ندارد.

 

وی ادامه داد: هر ناشری که چنین مجوزی را دریافت کند و گروه های کارشناسی‌شان به تایید رسیدند، در یک دوره زمانی می تواند در این حیطه وارد عمل شوند و مجوز دارند. پس از آن، کار این ناشران مورد ارزیابی قرار می گیرد و اگر تخلفی در کارشان نباشد، مجوز آنها قابل تمدید خواهد شد.

 

شجاعی صائین در پاسخ به سوال شبستان مبنی بر اینکه آیا در نشست با مدیران کل فرهنگ و ارشاد استان‌ها که در تبریز برگزار شد، نیز درباره ممیزی و نظارت بر کتابها سخنی به میان آمد یا خیر، گفت: در این نشست، رویه و تصمیم‌گیری جدیدی صورت نگرفت اما به منظور تبیین اتفاقاتی که در اداره کتاب با حضور هیات نظارت رخ داده و کمک به هماهنگی بیشتر تهران با 5 استانی که در حال حاضر هیات نظارت دارند و استان هایی که داوطلب هستند، جلساتی برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 414306

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha