هویت هنری شهرستان ها را احیا و به روز خواهیم کرد

خبرگزاری شبستان: معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، گفت: استان ها باید فعالیت های در برندسازی صنایع دستی در سطح کشور و بین المللی داشته باشند و سعی داریم تا هویت هنری شهرستان ها را احیا و به روز کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اردبیل، بهمن نامور مطلق، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، شامگاه امروز (10 آبان ماه) در جلسه هم اندیشی با هنرمندان صنایع دستی و جمعی از خبرنگاران، اظهار کرد: هویت هنری، صنعتی و فرهنگی کشور بسته به معرفی هنرهای دستی و سنتی خواهد بود و تقسیم بندی استان ها به تقسیم بندی مرزی و سیاسی نیست بلکه یک مرز هنری توسط صنایع دستی در کشور ترسیم شده است.

وی، با اشاره به اینکه هنرمندان و صنعتگران برجسته صنایع دستی در ارتباط با تاریخ و گذشته مسئول هستند، تصریح کرد: منطقه آذربایجان به ویژه استان اردبیل دارای پیشینه و تاریخ کهن از لحاظ صنایع دستی و سنتی دارد که پرورش کار هویتی پایدار جدی و ریشه دار پیگیر باشیم.

نامور مطلق، با بیان این مطلب که صنایع اصیل را باید احیا و به روز کنیم، خاطر نشان کرد: استان ها باید فعالیت های در برندسازی صنایع دستی در سطح کشور و بین المللی داشته باشند و سعی داریم تا هویت هنری شهرستان ها را احیا و به روز کنیم.

این مقام مسئول، با اعلام اینکه صنایع دستی و سنتی کشور به عنوان مرز هویتی مردم شناخته شده است، افزود: اگر توجهی به هویت تاریخی کشور نداشته باشیم تهدیدات فرهنگی کشور را فراخواهد گرفت و البته یک بعد مسئله بحث چرخه اقتصادی است اما باید هویت را برای آیندگان به یادگار بگذاریم.

صنایع دستی کشور نیازمند انسجام، اتحاد و ایثار هنرمندان است

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، با اشاره به اینکه صنایع دستی کشور نیازمند انسجام، اتحاد و ایثار هنرمندان است، گفت: هنرمندان باید پا روی خواسته شخصی گذاشته و با یک اخلاق ایثارگری که می توان اخلاق عاشورایی را مثال زد در این راه اخلاص نشان دهد و در غیر اینصورت حقیقاً صنایع دستی رشد نخواهد کرد.

وی، با بیان این مطلب که متاسقانه زمانی که این سمت را تحویل گرفتم بیش از 40 درصد کارگاه های صنایع دستی نسبت به چند سال قبل تعطیل شده بودند، عنوان کرد: فرصت ها و بازارهای بسیاری در جهان طی سال های اخیر از دست داده ایم که حتی در ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید صادرات صنایع دستی در حد صادرات چمدانی شده بود.

نامور مطلق، با اعلام اینکه از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون فروش صنایع دستی در اصفهان 30 درصد افزایش داشته است، اظهار کرد: تاکنون بیش از 30 میلیارد تومان تسهیلات برای کارگاه های صنایع دستی با سود کم در نظر گرفته شده است که تاکنون صنایع دستی استان اردبیل هیچگونه درخواستی مبنی بر استفاده از این تسهیلات نداده اند.

این مقام مسئول، با اشاره به اینکه فروش صنایع دستی کشورهای چین و هند در کشورمان نشان از ناآشنایی هنرمندان از بازار فروش و قابلیت های آن است، تصریح کرد: هنرمندان باید با تجار این بخش تعامل بیشتری داشته باشند تا بتواند در فروش محصولات خود پیشتاز رقیبان شده و بتوانند هنر خود را همچون گذشته عالم گیر کنند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، در پایان سخنان خود، با بیان این مطلب که در سال گذشته هزار میلیارد تومان سود تجارت سنگ های قیمتی عاید کشورهای جهان می شود، یادآور شد: 45 درصد سنگ های قیمتی جهان در منطقه خاورمیانه و به خصوص در کشورمان موجود است که سهم ما از این تجارت تقریباً صفر است اما کشور تایلند از طریق این صنعت توانسته برابر صنعت نفت کشورمان درآمد کسب کند.

پایان پیام/

کد خبر 414317

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha