به گزارش خبرگزاری شبستان، «آمریکا باید خود را برای دوره جدید جنگ های بی پایان آماده کند».این بخشی از سخنان چاک هیگل،وزیر دفاع پنتاگون است که ادعا می کند «دیکتاتوری»،«تروریسم» و «چالش های امنیت ملی» تهدیدهای جدی را برای آمریکا و متحدانش به همراه دارد که باید برای نابودی آنها جنگ کرد.
وی در این باره می گوید:من فکر می کنم ما در یکی از دوره های مهم تاریخی زندگی می کنیم چرا که شاهد نظم جدید جهانی پس از دوران جنگ سرد و پس از فروپاشی اتحاد شوروی هستیم.
به گفته هیگل،اکنون پرسش های بسیاری به ویژه در ذهن مردم آمریکا متبادر شده است:نقش آمریکا در این جهان جدید چیست؟آیا ما باید نقشی داشته باشیم؟ و در نهایت اینکه گزینه مناسب چیست؟
وزیر دفاع آمریکا مدعی است که آمریکا به عنوان رهبر جهانی باید به مقابله با تهدیدهای جهانی در آینده قابل پیش بینی مبادرت کند.
وی این تهدیدها را شامل تروریسم بین المللی و رژیم های دیکتاتوری در خاورمیانه می داند.
پایگاه اطلاع رسانی «آتلانتیک» با توجه به اظهارات هیگل،دکترین جدید پنتاگون را عادت کردن به جنگ های بی انتها توصیف می کند.
این در حالی است که عملا هیچ یک از عملیات های نظامی خارجی آمریکا تا کنون در سرکوب تهدیدها کارآمد و موثر نبوده است.
به گفته «ریچارد کی بتس» ،استاد مطالعات صلح و جنگ در دانشکده علوم سیاسی «آرنولد سالتزمن» ،سربازان آمریکایی تحت پارادکس ناراحت کننده ای در طول چند سال گذشته،زندگی خود را در جنگ گذرانده اند:حتی اگر آمریکا از تسلط نظامی بی سابقه ای در جهان بهره مند باشد که بتواند دشمنان را با قدرت نابود کند با زهم خود را در یک جنگ دائمی که طولانی تر از هر جنگی در تاریخ آن است می داند،در حالی که چیز بیشتری برای بالیدن به این جنگ ها ندارد.
نظرات بتس که در مقاله اش تحت عنوان «پایان دوره جنگ های دائمی آمریکا» به چاپ رسیده مبنی بر این است که اقدامات نظامی آمریکا در طول تاریخ این کشور بی نتیجه بوده است.
تعجب آور است که با وجود شکست عملیات نظامی آمریکا در عراق و افغانستان،واشنگتن هنوز هم طرح های جنگی خود را گسترش می دهد.
اما به گفته «جاستین ریموندو»،سردبیر پایگاه اطلاع رسانی «آنتی وار»،ایده «اجبار اخلاقی» آمریکا برای مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر برای اینکه حق را برای آنها محقق کند یک مفهوم اسطوره ای است که هدف آن توجیه مداخله گرایی آمریکاست.
با این وجود،جنگ بی پایان پنتاگون برای همیشه ادامه پیدا نخواهد کرد زیرا این مالیات دهندگان آمریکایی هستند که باید هزینه عملیات های نظامی گزاف را بپردازند که گویا در حال حاضر تمایل چندانی برای این کار ندارند.
به عنوان مثال،جنگ افغانستان از سال 2001 تا 2013 میلادی حدود 45 میلیارد دلار هزینه برای واشنگتن در بر داشت و هزینه جنگ عراق از سال 2003 تا 2011 نیزحدود 100 میلیارد دلار برآورد شده است.
این در حالی است که به گفته نیمی از شرکت کنندگان در نظرسنجی های انجام شده در آمریکا،واشنگتن به اهداف خود در جنگ های عراق و افغانستان نرسیده است.
این افراد همچنین نارضایتی خود را از سیاست خارجی دولت آمریکا اعلام کرده اند.
به همین دلیل است که بر اساس نظرسنجی موسسه تحقیقاتی پیو ،55 درصد مردم آمریکا مخالف اعزام نیروهای آمریکایی به عراق و سوریه برای مبارزه با داعش هستند.
بنابراین اگرچه رییس پنتاگون بر آمادگی برای یک جنگ بی پایان اصرار دارد اما این سوال بی جواب باقی می ماند که آیا مردم امریکا از این دکترین جدید حمایت خواهند کرد؟.
پایان پیام/
نظر شما